Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6 σήμερα για νέα μέτρα

Διάγγελμα Μητσοτάκη στις 6 σήμερα για νέα μέτρα

 

Διάγγελμα Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα για τα νέα μέτρα για το Πάσχα, για την απαγόρευση  κυκλοφορίας, τη μετακίνηση εκτός νομού, το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων.

Διάγγελμα Μητσοτάκη θα γίνει σήμερα στις 6 το απόγευμα για τα νέα μέτρα για το Πάσχα, για την απα΄γορευση κυκλοφορίας, τη μετακίνηση εκτός νομού, το άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων.

 

Το iEidiseis.gr από το πρωί σας είχε ενημερώσει για το διάγγελμα και νωρίτερα μετέδιδε:

Οριστικοποιείται αυτή την ώρα η εισήγηση της Επιτροπής των Ειδικών για τα νέα μέτρα. Όπως έγινε γνωστό υπάρχουν αποφάσεις για απαγόρευση μετακίνησης εκτός νομού, ενώ η εστίαση πάει για άνοιγμα στις 3 Μαΐου.

Ειδικότερα, στο άνοιγμα της εστίασης από τις 3 Μαΐου κατέληξε η επιτροπή των ειδικών, σύμφωνα με πληροφορίες, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα αλλάξουν τα επιδημιολογικά δεδομένα. Παράλληλα, αποφασίστηκε και το άνοιγμα των σχολείων από τις 10 Μαΐου.

Όσον αφορά τις μετακινήσεις, κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας η απαγόρευση κυκλοφορίας θα ξεκινάει από τις 10 το βράδυ, ενώ μετά το Πάσχα από τις 11 το βράδυ.

Ωστόσο, δεν θα επιτραπούν ακόμα οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Έτσι έχουμε τα εξής δεδομένα - όπως προκύπτουν από την εισήγηση:

  • Μετακίνηση εκτός νομού απαγορεύεται για το Πάσχα
  • Απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 10 το βράδυ
  • Άνοιγμα εστίασης στις 3 Μαΐου
  • Άνοιγμα σχολείων στις 10 Μαΐου
  • Απελευθέρωση μετακινήσεων στις 14 Μαΐου

Η επιτροπή δίνει πράσινο φως για επανεκκίνηση της εστίασης, δηλαδή εστιατόρια και καφέ, αμέσως μετά το Πάσχα, στις 3 Μαΐου, με τραπεζάκια αποκλειστικά έξω και φυσικά αυστηρά περιοριστικά μέτρα. Η συνεδρίαση βρίσκεται σε εξέλιξη.

Η επιτροπή ανάβει επίσης το πράσινο φως για την επιστροφή των μαθητών Δημοτικού και Γυμνασίου στα θρανία από τη Δευτέρα 10 Μαΐου.

Ελεύθερη η μετακίνηση ως τις 10 το βράδυ τη μεγάλη Εβδομάδα και μια επιπλέον ώρα ελεύθερης μετακίνησης από τη Δευτέρα του Πάσχα, ως τις 11 το βράδυ.

Οι λοιμωξιολόγοι απευθύνουν σύσταση για 9 άτομα στο οικογενειακό τραπέζι το Πάσχα, μέχρι 2 οικογένειες σε εσωτερικούς χώρους, και 12 άτομα, όταν το πασχαλινό τραπέζι γίνεται σε εξωτερικό χώρο.

Οι διαπεριφερειακες μετακινήσεις, όπως εισηγούνται, θα επιτραπούν από τις 14 Μαΐου.

Να τονιστεί ότι η κυβέρνηση ζήτησε να μην επιτραπούν οι μετακινήσεις εκτός νομού και οι Ειδικοί συμφώνησαν για το Πάσχα.

Πηγή: ieidiseis.gr

1 σχόλιο:

  1. Πάλι καινούριο συκώτι θα κάνουμε.
    Καντε δύο βδομάδες υπομονή.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)