Τετάρτη 21 Απριλίου 2021

Πελώνη για μετακίνηση εκτός νομού: Εισήγηση της κυβέρνησης να μην επιτραπεί

Πελώνη για μετακίνηση εκτός νομού: Εισήγηση της κυβέρνησης να μην επιτραπεί

 

«Εισήγηση και θέση της κυβέρνησης είναι να μην γίνουν διαπεριφερειακές μετακινήσεις για το Πάσχα» τόνισε η Αριστοτελία Πελώνη. 

Πάσχα στην πόλη θα κάνουμε εκτός εξαιρετικού απροόπτου καθώς η κυβέρνηση δεν επιθυμεί της άρση της απαγόρευσης στις διαπεριφερειακές μετακινήσεις.

Άλλωστε, τη θέση αυτή επιβεβαίωσε και με το πιο ξεκάθαρο τρόπο η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, μιλώντας το πρωί της Τετάρτης στον ΣΚΑΪ.

«Εισήγηση και θέση της κυβέρνησης είναι να μην επιτραπούν οι διαπεριφερειακές μετακινήσεις. Δεν πρέπει να ρισκάρουμε, γιατί έρχεται το καλοκαίρι και πρέπει να κοιτάμε και το μετά. Δεν πρέπει να χύσουμε τελευταία στιγμή την καρδάρα με το γάλα. Προσβλέπουμε σε ένα καλό καλοκαίρι» είπε η κ.Πελώνη. 

«Θα ήταν ρίσκο να επιτραπεί η μετακίνηση γιατί θα μεταφερθεί το ιικό φορτίο σε άλλες περιοχές που δεν έχουν τις δυνατότητες που έχει το ΕΣΥ στην Αθήνα» συμπλήρωσε. 

Αναφορικά με το πότε θα γίνουν οι ανακοινώσεις η κ.Πελώνη δεν απέκλεισε αυτές να γίνουν ακόμη και σήμερα το απόγευμα στην καθιερωμένη ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια εφόσον η επιτροπή που θα έχει συνεδριάσει νωρίτερα θα δώσει τις τελικές εισηγήσεις της. 

Σε ερώτηση για το ποια στάση θα κρατήσει η αστυνομία σε περίπτωση που κάποιοι βρουν τρόπο να φύγουν από την Αθήνα αρκέστηκε να πει πώς «θα υπάρχουν έλεγχοι στα διόδια». 

Για τα σχολεία παραδέχτηκε πώς η 10η Μαΐου αποτελεί ένα ρεαλιστικό ορόσημο για το άνοιγμα και των άλλων βαθμίδων εκπαίδευσης εφόσον το εγχείρημα των self test πάει καλά μέχρι τότε. 

 Τέλος, για το άνοιγμα της εστίασης αν και απέφυγε να δώσει κάποια ημερομηνία είπε πώς θα γίνει σύντομα με οργανωμένο άνοιγμα μόνο σε εξωτερικούς χώρους και με self test.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)