Πέμπτη 1 Απριλίου 2021

Υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού για κατηγορίες εργαζομένων - Δείτε ποιες

Υποχρεωτικό το τεστ κορονοϊού για κατηγορίες εργαζομένων - Δείτε ποιεςΤροπολογία για υποχρεωτικό τεστ για τον κορονοϊό σε εργαζόμενους σε τομείς αιχμής.


Κατατέθηκε στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Υγείας με τα κατεπείγοντα μέτρα για την πανδημία, τροπολογία που μεταξύ άλλων προβλέπει υποχρεωτικά τεστ για τον κορονοϊό.

Σύμφωνα με το άρθρο 5 της εν λόγω τροπολογίας, το οποίο μπορείτε να δείτε παρακάτω, εφόσον εξακολουθεί να υφίσταται κίνδυνος δημόσιας υγείας, λόγω του κορονοϊού, μπορεί να ορίζεται, με υπουργική απόφαση, ως προϋπόθεση προσέλευσης στον τόπο παροχής εργασίας, η προηγούμενη διαπίστωση μετά από διαγνωστικό έλεγχο νόσησης από τον κορονοϊό, ότι ο απασχολούμενος δεν έχει βρεθεί θετικός σε δοκιμασία διαγνωστικού ελέγχου.

Η υποχρέωση αυτή μπορεί να προβλέπεται για εργαζόμενους που απασχολούνται ιδίως σε κλάδους του λιανεμπορίου, του επισιτισμού, του τουρισμού, της μεταποίησης και των μεταφορών και σε πάσης φύσεως εκπαιδευτικές δομές καθώς και σε δικαστικούς λειτουργούς και δικαστικούς υπαλλήλους.

Οι εργοδότες, οι νόμιμοι, κατά περίπτωση, εκπρόσωποι των επιχειρήσεων, τα αρμόδια όργανα των ΝΠΙΔ και ΝΠΔΔ, τα αρμόδια όργανα του ευρύτερου δημόσιου τομέα καθώς καθώς και οι απασχολούμενοι θα ευθύνονται για την τήρηση της παραπάνω υποχρέωσης, κατά την ίδια διάταξη.

test se ergazomenous

 

Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)