Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Ελληνοτουρκικά: Εκτός ορίων οι Τούρκοι! Πρόκληση δίχως προηγούμενο στο Αιγαίο από τουρκικό ελικόπτερο!

Ελληνοτουρκικά: Εκτός ορίων οι Τούρκοι! Πρόκληση δίχως προηγούμενο στο Αιγαίο από τουρκικό ελικόπτερο!

 Ελληνοτουρκικά: Λίγες ώρες μετά από τις προκλητικές δηλώσεις Ερντογάν και πριν από την επίσκεψη του ΥΠΕΞ Νίκου Δένδια στην Άγκυρα, η Τουρκία προχώρησε στο Αιγαίο σε μία πρόκληση χωρίς προηγούμενο με την οποία αμφισβητεί ευθέως τα ελληνικά δικαιώματα!

Ελληνοτουρκικά: Τα ξημερώματα, περίπου στις 3.30, τουρκικό ελικόπτερο πέταξε μεταξύ Λέσβου-Χίου για να παραλάβει ασθενή από εμπορικό πλοίο με σημαία Μάλτας! Η επιχείρηση διήρκεσε τουλάχιστον μία ώρα ενώ το πιο παράξενο είναι ότι ο καπετάνιος του εμπορικού πλοίου δεν επικοινώνησε με τις ελληνικές αρχές αλλά με τις τουρκικές! Αν πρόκειται για κάποιο στημένο επεισόδιο δεν μπορεί ακόμη κανείς να το πει με βεβαιότητα, αλλά είναι σίγουρα παράδοξο.

Αμέσως μετά από την κλήση στις τουρκικές αρχές , το ελικόπτερο μπήκε στην περιοχή μεταξύ Λέσβου-Χίου για να παραλάβει τον ασθενή!

Είναι μία ενέργεια που αμφισβητεί το δικαίωμα της Ελλάδας να έχει τον έλεγχο της έρευνας και διάσωσης σ΄ όλο το FIR Αθηνών.

Όλα αυτά την ίδια ώρα που αναμένουμε την «αποκλιμάκωση» στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μέσω συνομιλιών και επαφών.

Σ΄ αυτά να προσθέσουμε και τον πλου-παρέλαση που έκανε… συμπτωματικά το μεσημέρι το Barbaros. Στις 15.00, ώρα συνάντησης Ερντογάν-Δένδια, το Barbaros έπλεε ανοιχτά της Μυτιλήνης με προορισμό τη βάση του κοντά στη Μερσίνα. Απολύτως νόμιμος ο πλους θα πουν ορισμένοι, αλλά είναι καιρός να πάψουμε να στρουθοκαμηλίζουμε…

Πηγή: militaire.gr

Αναρτήθηκε από το: sportime.gr

2 σχόλια:

  1. Η πρόσκληση των μπατριωτών να ξεβρακωθούμε για το Αιγαίο μας για πότε είναι και σε ποιάν πλατεία;

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. τουρκοσ μονο στο λακο ακουτε πατριοτεσ ελληνεσ να λελεβοσεν,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)