Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Βουλευτές εναντίον τηλε-υπουργών

Βουλευτές εναντίον τηλε-υπουργών

Έλλη Τριανταφύλλου
Της Έλλης Τριανταφύλλου

 Έντονη κριτική προς τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη που εμφανίζονται καθημερινά στα ΜΜΕ για τα μέτρα, από γαλάζιους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας

Η υπερέκθεση όχι μόνο των μελών της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων, αλλά και κυβερνητικών στελεχών και η πανσπερμία απόψεων και προαναγγελιών σε σχέση με τα μέτρα περιορισμού της υγειονομικής κρίσης, βρέθηκαν χθες στο επίκεντρο του προβληματισμού της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του κυβερνώντος κόμματος, που συνήλθε δια τηλεδιασκέψεως, υπό τον πρωθυπουργό Κυρ. Μητσοτάκη.

Σύμφωνα με πολύ καλά πληροφορημένες πηγές του iEidiseis, ο ένας μετά τον άλλον οι βουλευτές που πήραν τον λόγο μετά την αρχική τοποθέτηση του πρωθυπουργού, και παρ ότι ο κ. Μητσοτάκης είχε σπεύσει να στείλει μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση να μην προεξοφλείται το «Πάσχα στο χωριό», καθώς οι αποφάσεις θα ληφθούν στην ώρα τους και κατόπιν εισήγησης των επιστημόνων, άσκησαν έντονη κριτική προς τα συναρμόδια κυβερνητικά στελέχη που εμφανίζονται καθημερινά στα ΜΜΕ για τα μέτρα.

Η κορύφωση ήρθε από βουλευτή της Αθήνας, ο οποίος, απευθυνόμενος προς τον πρωθυπουργό, αφού τον συνεχάρη για τον τρόπο με τον οποίον διαχειρίστηκε προσωπικά την κρίση, πρόσθεσε «Mάζεψέ τους, πρόεδρε. Κάνουν κακό με τις συνεχείς εμφανίσεις τους. Προκαλούν σύγχυση και εκνευρισμό στους πολίτες». Άλλος βουλευτής, θέλοντας να στηλιτεύσει το άγχος ορισμένων για την προβολή τους στα ΜΜΕ, σε μία αποστροφή του λόγου του μουρμούρισε «λες κι έχουμε εκλογές. Αφού το θέμα, το έκλεισε ο πρωθυπουργός... ».

Άλλος βουλευτής τόνισε ότι ο κόσμος είναι πολύ κουρασμένος και δεν αντέχει να βλέπει κυβερνητικά στελέχη να προαναγγέλλουν μέτρα τα οποία στη συνέχεια να μη γίνονται αποδεκτά από τους πολίτες.

Ξώφαλτσα, αλλά δυναμικά, μπήκε στη συζήτηση και το θέμα των εμβολιασμών, από βουλευτή Περιφέρειας, ο οποίος, αφού εξέφρασε ευγενικά την ενόχλησή του για το γεγονός ότι οι βουλευτές δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί αν και έρχονται καθημερινά σε επαφή με δεκάδες πολίτες, εκτίμησε ότι ίσως θα πρέπει να ακολουθηθεί και γι αυτούς ό,τι αποφασίστηκε - και ορθά - για τους εργαζόμενους στον τουρισμό. «Διαφορετικά, ας πάμε να δουλέψουμε περιστασιακά στον τουρισμό», είπε χαριτολογώντας.

Το δεύτερο θέμα που τέθηκε από μεγάλη μερίδα γαλάζιων βουλευτών ήταν αυτό των δασικών χαρτών. Για το ζήτημα, ενημέρωσε διεξοδικά την Κ.Ο ο αρμόδιος υπουργός Περιβάλλοντος κ. Κ. Σκρέκας. Ωστόσο, αρκετοί συνάδελφοί του μετέφεραν τις αγωνίες συμπολιτών τους και τη σύγχυση που έχει προκαλέσει το όλο θέμα στις τοπικές κοινωνίες. Στη συζήτηση παρενέβη ο ίδιος ο πρωθυπουργός, ο οποίος τόνισε ότι η παράταση έξι μηνών δόθηκε ακριβώς για να αποσαφηνιστούν ζητήματα, να διορθωθούν τυχόν αδικίες και να ενημερωθούν επαρκέστερα οι πολίτες.

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)