Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Συντάξεις: Καψόνι φαντάρων με σκοπιά στον... ΕΦΚΑ

Χρήστος Μέγας
Του Χρήστου Μέγα

Η πλειονότητα των στρατιωτών απολύονται το καλοκαίρι και το κενό σε προσωπικό στον ΕΦΚΑ δεν προβλέπεται να καλυφθεί. Οπότε δύο τινά πρέπει να συμβούν προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα έκδοση των συντάξεων.

Εντυπωσιακή εικόνα έχουν οι αιτήσεις συνταξιοδότησης των ενστόλων, καθώς η αναμονή έχει περιοριστεί στον ένα μήνα. Στην γρήγορη διεκπεραίωση των συνταξιοδοτικών υποθέσεων σημαντικό ρόλο έπαιξαν οι εν ενεργεία στρατιωτικοί και αστυνομικοί που έχουν αποσπαστεί στον ΕΦΚΑ (Υπηρεσίες του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους), αλλά και μια… διμοιρία φαντάρων που βγάζει συντάξεις για τους αποστρατευθέντες αξιωματικούς και υπαξιωματικούς.

Οι συγκεκριμένοι αναφέρονται ως απόφοιτοι Οικονομικών και Νομικών Σχολών που υπηρετούν την στρατιωτική τους θητεία, αλλά έχουν μετακινηθεί από τα σύνορα προκειμένου να εκδίδουν συντάξεις.

Σύμφωνα με πηγή στον ΕΦΚΑ, η οποία ζήτησε να τηρηθεί η ανωνυμία της, «οι εν λόγω έφεδροι έχουν υπηρετήσει το τμήμα της θητείας που αναλογεί στα σύνορα και τώρα μετακινήθηκαν στην Αθήνα και μεταβαίνουν καθημερινά στον ΕΦΚΑ, μαζί με μονίμους αξιωματικούς, προκειμένου να διεκπεραιώσουν τους συνταξιοδοτικούς φακέλους».

Όταν παρατηρήσαμε ότι δουλειά των οπλιτών είναι να εκπαιδευτούν στα όπλα, να γνωρίσουν τις δυσκολίες της μεθορίου και ύστερα να επανέλθουν στις οικογένειές τους και τις δουλειές τους και όχι να βγάζουν τις συντάξεις ή να μεταφέρουν, τυχόν, τα ψώνια των ανωτέρους τους, μας ειπώθηκε ότι «είναι πιο χρήσιμο από το να λουφάρουν στο Πεντάγωνο».

Το ερώτημα ωστόσο παραμένει: Εάν η μοναδική λύση είναι οι φαντάροι, αυτά τα παιδιά του Λαού γιατί να μην εκδίδουν το σύνολο των συντάξεων που είναι σε καθυστέρηση 3 ή 5 χρόνια, αλλά να εκδίδουν μόνο των στρατιωτικών; Πόσο μάλιστα καθώς μπορεί οι γονείς των στρατιωτών να μην λαμβάνουν την (κανονική) σύνταξή τους και να μην έχουν εισοδήματα προκειμένου να στείλουν το χαρτζιλίκι στον φαντάρο-γιό τους….

Δεύτερη εκπαίδευση…

Εν πάση περιπτώσει, ο ουλαμός αυτός τώρα εκπαιδεύεται στην έκδοση συντάξεων και αμέσως μετά θα ριχτεί στη… μάχη κατά της γραφειοκρατίας. Στελεχώνοντας τον ΕΦΚΑ σε προσωπικό, ενώ ο αρμόδιος υπουργός εξετάζει την ανάθεση των συνταξιοδοτικών φακέλων outsourcing (εκτός) σε δικηγορικά γραφεία. Ωστόσο, η πλειονότητα αυτών των στρατιωτών απολύονται το καλοκαίρι και το κενό σε προσωπικό στον ΕΦΚΑ δεν προβλέπεται να καλυφθεί. Οπότε δύο τινά πρέπει να συμβούν προκειμένου να συνεχιστεί απρόσκοπτα έκδοση των συντάξεων:

-Είτε να αυξηθεί (και άλλο) η στρατιωτική θητεία, οπότε θα παραταθεί υποχρεωτικά και η απόσπαση των εξειδικευμένων φαντάρων στον ΕΦΚΑ.

-Είτε να «φάνε» φυλακή (σ.σ. πάντα βρίσκονται μικροπταίσματα…) και να την υπηρετήσουν πίσω από χοντρούς συνταξιοδοτικούς φακέλους…

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)