Πέμπτη 15 Απριλίου 2021

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Ο δράστης με το όπλο στο χέρι

Δολοφονία Καραϊβάζ: Νέο βίντεο ντοκουμέντο - Ο δράστης με το όπλο στο χέρι

 

Στο νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη δολοφονία Καραϊβάζ, φαίνεται το όπλο της επίθεσης και χαρακτηριστικά του προσώπου του ενός εκ των δύο δραστών. 

 

Νέο βίντεο - ντοκουμέντο από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ είδε στο φως της δημοσιότητας και περιήλθε στην κατοχή της Ελληνικής Αστυνομίας. 

Στο εν λόγω οπτικό υλικό, το οποίο μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός Mega, φαίνονται ακόμη πιο ευδιάκριτα οι δολοφόνοι που εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον δημοσιογράφο έξω από το σπίτι του στον Άλιμο. 

Το βίντεο αποτυπώνει το πρώτο λεπτό της διαφυγής των δραστών, αφότου πυροβόλησαν τον δημοσιογράφο. Στον κόκκινο κύκλο που έχει προσθέσει το κανάλι, διακρίνεται το όπλο του εγκλήματος: ένα πιστόλι. Το έχει ακόμη ο δράστης που κάθεται στο πίσω μέρος της μικρού κυβισμού μοτοσικλέτας - τύπου σκούτερ.  

Όπως φαίνεται καθαρά στο βίντεο, ο δεύτερος εκτελεστής, ο συνοδηγός, κρατάει στα πόδια του το όπλο, ενώ και οι δύο κακοποιοί φορούν γάντια.  


Η τοποθεσία της κάμερας ασφαλείας που κατέγραψε τους δολοφόνους βρίσκεται μόλις 1,5 χιλιόμετρο μακριά από το σημείο της εκτέλεσης και περίπου 750 μέτρα μακριά από το σημείου όπου οι δράστες διέφυγαν προς την παραλιακή. Το νέο αυτό οπτικό υλικό, δίνει καινούργια στοιχεία στις Αρχές, κυρίως όσον αφορά στη διαδρομή που ακολούθησαν οι άγνωστοι. 

Άλλη μια λεπτομέρεια που τράβηξε την προσοχή των αστυνομικών, είναι πως το μηχανάκι έχει πινακίδα, ενώ, έστω και με αρκετή δυσκολία, διακρίνονται αρκετά από τα χαρακτηριστικά του οδηγού, μέσα από την αντανάκλαση του προσώπου του στο προστατευτικό κράνος που φορά.  

Σύντομα θα κατέθετε για σοβαρή υπόθεση

Εν τω μεταξύ, σύμφωνα με τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, ο Γιώργος Καραϊβάζ επρόκειτο να καταθέσει για υπόθεση της ΕΥΠ και συγκεκριμένα για ένα σύστημα διαπλοκής εν αποστρατεία και εν ενεργεία αστυνομικών με τη λεγόμενη «τράπεζα της νύχτας».

Μάλιστα, ο δημοσιογράφος είχε δώσει ανωμοτί κατάθεση για την υπόθεση της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών τον περασμένο Σεπτέμβριο, ενώ είχε κάνει και αντίστοιχες αποκαλύψεις στην ιστοσελίδα του. Εικάζεται, λοιπόν, ότι οι δολοφόνοι του Γιώργου Καραϊβάζ θέλησαν να προβούν στην εκτέλεση, γιατί μπορεί να γνώριζαν ότι θα δώσει νέα κατάθεση.

  • Τέσσερα πρόσωπα στο στόχαστρο των ερευνών

Σε παλιές δικογραφίες πρωταγωνιστών του οργανωμένου εγκλήματος έχουν επικεντρώσει το ενδιαφέρον τους οι ερευνητές της υπόθεσης της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ.

Οι τελευταίες πληροφορίες αναφέρουν πως υπάρχουν τουλάχιστον τέσσερα πρόσωπα, αποφυλακισμένοι ποινικοί, που για διαφορετικούς λόγους ενδέχεται να γνωρίζουν πληροφορίες, με τις υποθέσεις των οποίων είχε ασχοληθεί ο δημοσιογράφος.

  • Είχαν προσπαθήσει ξανά να τον σκοτώσουν;

Την εκτίμηση πως τις τελευταίες τρεις ημέρες οι επαγγελματίες εκτελεστές είχαν προσπαθήσει ξανά να σκοτώσουν τον δημοσιογράφο Γιώργο Καραϊβάζ, εξετάζει η Αστυνομία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που ερευνούν στο Τμήμα Ανθρωποκτονιών και αποκάλυψε ο τηλεοπτικός σταθμός Star, οι αστυνομικοί προσπαθούν να ανακτήσουν οπτικό υλικό από τις τελευταίες τρεις ημέρες από τη δολοφονία του Καραϊβάζ, από την Τετάρτη 7 Απριλίου έως και την Παρασκευή 9 Απριλίου που εκτελέστηκε.

Σχετικές ειδήσεις: 
DW: Κινδυνεύουν οι δημοσιογράφοι που «ενοχλούν»

Πηγή:ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)