Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Γιώργος Καραϊβάζ: Το χρονικό της στυγνής δολοφονίας και τι ερευνά η αστυνομία

 Γιώργος Καραϊβάζ: Το χρονικό της στυγνής δολοφονίας και τι ερευνά η αστυνομία

Σοκ στο πανελλήνιο και τον δημοσιογραφικό κόσμο από τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Πώς έγινε το αποτρόπαιο έγκλημα, τι εξετάζει η ΕΛ.ΑΣ.  

Τουλάχιστον έξι σφαίρες έχει δεχτεί ο δημοσιογράφος Γιώργος Καραϊβάζ, που έπεσε νεκρός σε δολοφονική ενέδρα που του είχαν στήσει δύο άγνωστοι στις 14.15 μετά το μεσημέρι, έξω από το σπίτι του, στην οδό Θέμου Άννινου 29 στον Άλιμο. 

Οι αστυνομικοί περισυνέλλεξαν από τον τόπο του εγκλήματος 17 κάλυκες από πυροβόλο όπλο, συνολικά, ενώ ή έρευνα στο σημείο συνεχίζεται. 

Τι ερευνά η αστυνομία 

Την υπόθεση έχει αναλάβει το Τμήμα Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Ασφάλειας Αττικής, οι αξιωματικοί του οποίου παίρνουν καταθέσεις από πρόσωπα του περιβάλλοντος τού θύματος προκειμένου να ρίξουν φως στα κίνητρα της δολοφονίας, που θα ανοίξουν ενδεχομένως τον δρόμο για την εξιχνίαση της υπόθεσης. 

Παράλληλα στο μικροσκόπιο των αστυνομικών μπαίνει και το κομμάτι που αφορά στη δημοσιογραφική ιδιότητα τού θύματος και τα θέματα με τα οποία έχει ασχοληθεί. 

Πάντως, όπως διευκρινίστηκε από το Αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ., ο Γιώργος Καραϊβάζ, δεν είχε αναφέρει ποτέ στην Αστυνομία απειλές σε βάρος του, ούτε είχε ζητήσει αστυνομική προστασία. 

ΚΑΡΑΪΒΑΖ

ΚΑΡΑΪΒΑΖ

Το χρονικό της εν ψυχρώ εκτέλεσης  

Ο Γιώργος Καραϊβαζ δέχτηκε την επίθεση την ώρα που είχε βγει από το αυτοκίνητο του και έμπαινε στην είσοδο της πολυκατοικίας που έμενε. Οι δράστες, που επέβαιναν σε δίκυκλο τύπου σκούτερ, σύμφωνα με μαρτυρίες τον πλησίασαν και τον «γάζωσαν». Σημειώνεται ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ επέστρεφε εκείνη την ώρα από το κανάλι Star, όπου εργαζόταν, στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα». 

Το αυτοκίνητό του:

ΚΑΡΑΪΒΑΖ

ΚΑΡΑΪΒΑΖ

Η δολοφονία του έχει συγκλονίσει τον δημοσιογραφικό κόσμο. 

Ο Γιώργος Καραϊβάζ, ήταν αστυνομικός συντάκτης πολλά χρόνια, από την δεκαετία του '90 και εκτός από την εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» στο Star, ήταν διαχειριστής και στην ιστοσελίδα bloko.gr. Είχε εργαστεί επίσης πολλά χρόνια στην τηλεόραση του «Αντέννα», απ' όπου έφυγε το 2017. Ήταν παντρεμένος και πατέρας ενός παιδιού.

ΚΑΡΑΪΒΑΖ

ΚΑΡΑΪΒΑΖ

Αυτό το ρεπορτάζ παρουσίασε λίγη ώρα πριν τη δολοφονία του

Προτού πέσει νεκρός από τις σφαίρες που δέχτηκε στην ενέδρα που του είχαν στήσει, ο Γιώργος Καραϊβάζ είχε παρουσιάσει το δικό του ρεπορτάζ για το διπλό φονικό στη Μακρινίτσα.


 

Σοκ στον «αέρα» για τους δημοσιογράφους του Star

Η είδηση συγκλόνισε τους συναδέλφους στον τηλεοπτικό σταθμό STAR, οι οποίοι ανακοίνωσαν τον θάνατό του την ώρα του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων: «Κυρίες και κύριοι, πάμε σε μια έκτακτη είδηση: εκτέλεσαν εν ψυχρώ τον συνάδερφο, τον Γιώργο Καραϊβάζ, έξω από το σπίτι του στα Νότια προάστια», είπε η Κάτια Μακρή.

«O θάνατος του αγαπητού συναδέρφου, του αστυνομικού συντάκτη, που χρόνια δουλεύαμε μαζί ήταν δολοφονική ενέδρα…», είπε ο δημοσιογράφος Βάιος Σύρρος.

«Είναι ο δικός μας Γιώργος Καραϊβάζ, συνεργάζεται με την εκπομπή της Ζήνας Κουτσελίνη, οι τηλεθεατές τον βλέπουν καθημερινά, ασχολείται με πολλές και δύσκολες υποθέσεις όλα αυτά τα χρόνια που από κοινού πορεύεστε στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Είναι πάρα πολύ δύσκολο ακόμα και να το πιστέψουμε ότι έχει συμβεί κάτι τέτοιο. Είναι μια είδηση που πραγματικά μας έχει σοκάρει», προσέθεσε η Κάτια Μακρή.

Ο Βάιος Σύρρος, έδειχνε να μην μπορεί να πιστέψει αυτό που είχε συμβεί στον συνεργάτη του. «Για μας ήταν σοκ! Δεν μπορούσα να διαχειριστώ την πληροφορία γιατί είναι ένας άνθρωπος που είμαστε μαζί 32 χρόνια. Στην αρχή το θεωρήσαμε ως φάρσα», προσέθεσε από την πλευρά του. 

Πολιτικές αντιδράσεις 

«Η δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ μας σόκαρε όλους» επισημαίνει σε ανακοίνωσή της η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, τονίζοντας ότι «οι αρχές διερευνούν ήδη την υπόθεση, προκειμένου οι δράστες να συλληφθούν και να οδηγηθούν στη Δικαιοσύνη».  

Η κυρία Πελώνη προσέθεσε: «Στους οικείους του εκφράζουμε τη θλίψη μας και τα ειλικρινή συλλυπητήριά μας».

  • ΣΥΡΙΖΑ: Να διαλευκανθεί άμεσα η υπόθεση

Την άμεση διαλεύκανση της δολοφονίας του Γιώργου Καραϊβάζ, ζητά με ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του δολοφονηθέντος.  

Συγκεκριμένα αναφέρει: 

«Για ακόμη μια φορά το τελευταίο διάστημα, γινόμαστε μάρτυρες μιας δολοφονίας μέρα μεσημέρι. Αυτή τη φορά, του γνωστού δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ, που έπεσε θύμα δολοφονικής ενέδρας έξω από το σπίτι του, στον Άλιμο. Ο κ. Χρυσοχοΐδης, που επί των ημερών του έχουμε δει αυτή τη πρωτοφανή έκρηξη βαριάς εγκληματικότητας, οφείλει να πράξει το αυτονόητο: Να διαλευκάνει άμεσα την υπόθεση και να φέρει τους δράστες ενώπιον της Δικαιοσύνης».

  • Χρηστίδης: Χτύπημα στη Δημοκρατία

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι με τη δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ. Αποτελεί χτύπημα στη Δημοκρατία. Η υπόθεση αυτή πρέπει να διαλευκανθεί το συντομότερο δυνατό», αναφέρει σε δήλωσή του ο εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης. 

  • ΚΚΕ: Να αποκαλυφθούν οι δράστες και τα κίνητρα της πράξης

«Η εν ψυχρώ δολοφονία του δημοσιογράφου Γιώργου Καραϊβάζ αποτελεί μια αποτρόπαια πράξη, της οποίας οι δράστες και τα κίνητρα χρειάζεται άμεσα να διερευνηθούν και να αποκαλυφθούν.

Το ΚΚΕ εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένειά του» αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ.

  • ΜέΡΑ25: Κολομβιοποίησης της χώρας υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη

«Mια δολοφονία δημοσιογράφου στο φώς της μέρας αλλά με όλα τα σημάδια της νύχτας έρχεται σαν άλλο ένα ανησυχητικό καμπανάκι της Κολομβιοποίησης της χώρας υπό τον κ. Χρυσοχοΐδη. Το ΜέΡΑ25 εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ», αναφέρει το ΜέΡΑ25.

  • Ελληνική Λύση: Απαιτούμε τη σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων

«Η δολοφονία ενός δημοσιογράφου ο οποίος μόλις έχει τελειώσει την εκπομπή του και επιστρέφει σπίτι του, είναι έγκλημα κατά της ίδιας της δημοκρατίας», αναφέρεται σε ανακοίνωση της Ελληνικής Λύσης.

«Η Ελληνική Λύση εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια στους οικείους του Γιώργου Καραϊβάζ και απαιτεί την σύλληψη και την παραδειγματική τιμωρία των δολοφόνων», προστίθεται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)