Πέμπτη, 13 Μαΐου 2021

ΑΕΙ: Εξεταστική διά ζώσης με self test - Τι αλλάζει στα σχολεία

ΑΕΙ: Εξεταστική διά ζώσης με self test - Τι αλλάζει στα σχολεία

 

Εξετάσεις με self test στα Πανεπιστήμια και ένα self τεστ στα σχολεία. Τι ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας. 

Μία φορά την εβδομάδα και όχι δύο όπως ισχύει μέχρι σήμερα θα είναι υποχρεωμένοι να υποβάλλονται σε self test μαθητές, εκπαιδευτικοί και λοιπό προσωπικό που θα προσέρχεται στα σχολεία. 

Η αλλαγή αυτή σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας θα ισχύσει από την Δευτέρα 17/5 και σύμφωνα με τις νέες οδηγίες το τεστ θα διενεργείται εντός 24 ωρών πριν από την προσέλευση στο σχολείο κάθε Δευτέρα πρωί, θα δηλώνεται το αποτέλεσμα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr σύμφωνα με τις οδηγίες, και τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας θα φέρουν μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ, που θα επιδεικνύουν στο σχολείο.

Ακόμη, κατόπιν εισήγησης της Επιτροπής θα γίνουν δια ζώσης εξετάσεις στα ΑΕΙ για το εαρινό εξάμηνο με self test για καθηγητές και φοιτητές, ανάλογα με τη σχετική απόφαση του οικείου Τμήματος/Σχολής. Δίνεται ωστόσο η δυνατότητα και για εξ αποστάσεως εξεταστική. 

Επίσης, αποφασίστηκε: 

  • Δυνατότητα για διενέργεια με φυσική παρουσία πρακτικής άσκησης για τους φοιτητές μεταξύ του τέταρτου και πέμπτου έτους των προγραμμάτων σπουδών Α’ κύκλου στις Πολυτεχνικές Σχολές/Τμήματα, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.
  • Επανέναρξη των εργαστηριακών μαθημάτων για τα Κέντρα Δια Βίου Μάθησης (Ι και ΙΙ) στις 24/05/2021, με διενέργεια self-test μία φορά την εβδομάδα.

Παράλληλα, εξακολουθούν να ισχύουν όλα τα προβλεπόμενα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορoνοϊό, όπως η υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς και εξωτερικούς χώρους, ο σχολαστικός καθαρισμός των επιφανειών, ο αερισμός των χώρων κλπ.

«Βήμα-βήμα επιστρέφουμε στην κανονικότητα, τηρώντας τα μέτρα πρόληψης και προστασίας από τον κορωνοϊό, με διπλό γνώμονα τη διασφάλιση της δημόσιας και ατομικής υγείας και τη συνέχιση της εκπαιδευτικής διαδικασίας» σημειώνει το Υπουργείο Παιδείας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

7-21