Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Α.Γεωργιάδης για κυρώσεις σε ανεμβολίαστους: «Οι επιλογές έχουν συνέπειες - Τους προστατεύουμε από τους εαυτούς τους»

Α.Γεωργιάδης για κυρώσεις σε ανεμβολίαστους: «Οι επιλογές έχουν συνέπειες - Τους προστατεύουμε από τους εαυτούς τους»

 

 

  Τη Δευτέρα οι πρώτες κυρώσεις

Ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης επιδόθηκε σε ένα κρεσέντο εναντίον των πολιτών που επιλέγουν να μην εμβολιαστούν λέγοντας πως με τις κυρώσεις που θα τους επιβάλλει η κυβέρνηση «τους προστατεύει από την επιλογή τους». Παράλληλα προανήγγειλε πως οι πρώτες κυρώσεις θα ανακοινωθούν τη Δευτέρα. 

«Επικρίνομαι όταν λέω κάτι πρώτος και τελικά εφαρμόζεται. Δεν υπάρχει ζήτημα προνομίων. Υπάρχει ζήτημα λογικής. Όταν αποφασίζεις να μην εμβολιάζεσαι κινδυνεύεις περισσότερο. Εφόσον εσύ έχεις αποφασίσει να μην εμβολιάζεσαι οφείλουμε να έχουμε μέτρα που θα σε προστατεύουν από την επιλογή σου. Δεν είναι ζήτημα προνομίων.

Θα υπάρξουν τη Δευτέρα σχετικές ανακοινώσεις για κλειστούς χώρους. Ο εμβολιασμένος θα μπορεί να κινείται πιο ελεύθερα σε περισσότερους χώρους ιδιαίτερα το χειμώνα. Δεν θα υποχρεώσουμε κανέναν επιχειρηματία. Όταν όμως στο κλειστό χώρo θα μπαίνουν οι εμβολιασμένοι, οι επιχειρηματίες θα κινηθούν προς το συμφέρον τους. Αν στο εστιατόριο βρεθεί κρούσμα θα πρέπει να κλείσει. Δεν είναι ζήτημα διάκρισης. Ανάλογα με την επιλογή μας θα έχουμε συνέπειες»

«Αν ο ρυθμός διατηρηθεί όλο το καλοκαίρι θα πάμε καλά. Αν τα 4.300.000 γίνουν 7 εκατομμύρια θα έχουμε φτάσει στο επίπεδο που θέλουμε. Δεν ξέρουμε όμως αν αυτός ο ρυθμός θα κρατηθεί. Το κίνημα του αντιεμβολιασμού δεν είναι μόνο ελληνικό φαινόμενο», πρόσθεσε.

Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)