Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Στανίσεφ σε Τσίπρα: Έδωσες τη μάχη για να μην βγάλει ο Σόιμπλε την Ελλάδα από το ευρώ

Στανίσεφ σε Τσίπρα: Έδωσες τη μάχη για να μην βγάλει ο Σόιμπλε την Ελλάδα από το ευρώ

 
 
 
 
Πολύ θερμή η υποδοχή του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές.

Πολύ θερμή ήταν η υποδοχή του Αλέξη Τσίπρα από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες, στη διάρκεια της συμμετοχής του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ως παρατηρητή, στις συνεδριάσεις του ΕΣΚ σε Βρυξέλλες και Βερολίνο.

«Είσαι ο πρωθυπουργός που - σε μια εποχή που ο Σολτς (σσ ο νυν σοσιαλδημοκράτης υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας) - έδωσε τη μάχη και πέτυχε να μην εφαρμοστεί η πολιτική Σόιμπλε για εκδίωξη της Ελλάδας από την ευρωζώνη», είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος των ευρωσοσιαλιστών Στάνισεφ, υποδεχόμενος τον Αλέξη Τσίπρα στη συνεδρίαση του Βερολίνου.

«Ήμασταν πρωθυπουργοί, εγώ στην Ιταλία και ο Αλέξης στην Ελλάδα, όταν ήταν υπουργός Οικονομικών ο Σόιμπλε, περάσαμε δύσκολες στιγμές», είπε στην παρέμβασή του και ο αρχηγός της ιταλικής κεντροαριστεράς, Λέτα, στηρίζοντας τόσο τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, όσο και το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας, που με επικεφαλής τον Σολτς θα δώσει τη μάχη των εκλογών τον προσεχή Σεπτέμβριο.

Παρά τις …αποκαλύψεις ελληνικών εφημερίδων ότι «δείχνουν πόρτα στον ΣΥΡΙΖΑ οι ευρωσοσιαλιστές», ο Αλέξης Τσίπρας έγινε πολύ φιλικά δεκτός από τους ευρωπαίους σοσιαλιστές ηγέτες και θα προσκληθεί εκ νέου –πάντα ως παρατηρητής- στις συνεδριάσεις του ΕΣΚ». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)