Σάββατο 26 Ιουνίου 2021

Ισραήλ: Τα μισά κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer

Ισραήλ: Τα μισά κρούσματα της μετάλλαξης Δέλτα ήταν πλήρως εμβολιασμένοι με Pfizer

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ, ωστόσο, είναι αισιόδοξοι ότι ακόμη και αν εξαπλωθεί η μετάλλαξη Δέλτα, τα στοιχεία από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι το εμβόλιο θα εμποδίσει μια μεγάλη αύξηση των περιστατικών βαριάς νόσησης και των εισαγωγών στα νοσοκομεία.

Περίπου οι μισοί ενήλικες που μολύνθηκαν από τη μετάλλαξη Δέλτα στο Ισραήλ ήταν εμβολιασμένοι πλήρως με το εμβόλιο Pfizer, σύμφωνα με τον Ραν Μπάλιτσερ,επικεφαλής της Επιτροπής λοιμωξιολόγων της χώρας.

Τα αρχικά ευρήματα των αξιωματούχων Υγείας του Ισραήλ, δείχνουν ότι περίπου το 90% των νέων μολύνσεων σχετίζονται με τη μετάλλαξη «Δέλτα», αναφέρει η Wall Street Journal.

Τα παιδιά κάτω των 16 ετών, τα περισσότερα από τα οποία δεν έχουν εμβολιαστεί, αντιπροσωπεύουν περίπου τους μισούς από αυτούς που έχουν μολυνθεί, είπε.

Τα νέα περιστατικά στη χώρα αυξήθηκαν σε πάνω από 200 την Πέμπτη, συγκριτικά με τα -περίπου- 10 ημερησίως, που καταγράφονταν κατά το μεγαλύτερο μέρος του Ιουνίου.

Το γεγονός αυτό οδήγησε την κυβέρνηση στο να επιβάλει εκ νέου το μέτρο για υποχρεωτική χρήση μάσκας σε εσωτερικούς χώρους – και για εμβολιασμένους – καθώς και άλλους περιορισμούς.

Υπενθυμίζεται ότι το Ισραήλ είναι μια από τις χώρες με τις ταχύτερες εκστρατείες εμβολιασμού παγκοσμίως. Πάνω από το 80% των ενηλίκων στη χώρα έχουν εμβολιαστεί και με τις δύο δόσεις του εμβολίου των Pfizer/BioNTech

Οι υγειονομικοί αξιωματούχοι του Ισραήλ, ωστόσο, είναι αισιόδοξοι ότι ακόμη και αν εξαπλωθεί η εν λόγω μετάλλαξη, τα στοιχεία από χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο δείχνουν ότι το εμβόλιο θα εμποδίσει μια μεγάλη αύξηση των περιστατικών βαριάς νόσησης και των εισαγωγών στα νοσοκομεία, που αποτέλεσαν ένα μεγάλο βάρος για το σύστημα Υγείας της χώρας κατά τα προηγούμενα ξεσπάσματα.

Την Τετάρτη, η κυβέρνηση αποφάσισε να καθυστερήσει την απόφαση να επιτρέψει στους ξένους τουρίστες να εισέρχονται στη χώρα από 1η Ιουλίου έως 1η Αυγούστου, και επέβαλε εκ νέου το μέτρο υποχρεωτικής χρήσης μάσκας. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)