Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Βρετανία: Νέα εκτίναξη στα κρούσματα του κορονοϊού - Πάνω από 42.000 σε 24 ώρες

Βρετανία: Νέα εκτίναξη στα κρούσματα του κορονοϊού - Πάνω από 42.000 σε 24 ώρες

Μαριάννα Κουτέλα

Επιμέλεια: 

 
 
 
Η χώρα κατέγραψε την υψηλότερη αύξηση κρουσμάτων κορονοϊού σε ημερήσια βάση από τις 15 Ιανουαρίου.

Ιδιαίτερα ανησυχητική είναι η αύξηση που σημειώθηκε στα κρούσματα του κορονοϊού στη Βρετανία το τελευταίο 24ωρο.

Συγκεκριμένα, ο αριθμός των νέων μολύνσεων άγγιξε τις 42.302 στο Ηνωμένο Βασίλειο, καταγράφοντας την υψηλότερη αύξηση σε ημερήσια βάση από τις 15 Ιανουαρίου.

Οι υγειονομικές αρχές της χώρας ανακοίνωσαν επίσης 49 νέους θανάτους από την Covid-19, ενώ καλπάζει και η μετάλλαξη Δέλτα.

Με βάση την κατάσταση που επικρατεί, παραμένει σε πολλές περιοχές του κράτους το μέτρο της υποχρεωτικής χρήσης μάσκας, σύμφωνα με τη Guardian.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα κρούσματα στη Βρετανία αυξάνονται συνεχώς από τα τέλη Μαΐου, αν και ο αριθμός των θανάτων παραμένει χαμηλότερος σε σύγκριση με τα προηγούμενα κύματα της πανδημίας. Ενδεικτικά, χθες είχαν ανακοινωθεί 36.660 νέα κρούσματα.

Ο Τζόνσον προτρέπει τους Βρετανούς να είναι πολύ προσεκτικοί, διότι «ο κορονοϊός δεν έχει τελειώσει».

Υπενθυμίζεται, ότι πριν από δύο ημέρες, ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόρις Τζόνσον, προέτρεψε τους πολίτες στην Αγγλία να «προχωρήσουν με προσοχή», καθώς αναμένεται να αρθούν τα περισσότερα μέτρα για τον κορονοϊό την επόμενη εβδομάδα.

Τόνισε, επιπλέον, ότι η χώρα δεν μπορεί να επιστρέψει αυτομάτως στη ζωή όπως ήταν πριν από την πανδημία. «Δεν μπορώ να το πω αρκετά δυνατά, με αρκετή έμφαση: αυτή η πανδημία δεν έχει τελειώσει», δήλωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

«Για να κάνουμε αυτά τα βήματα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να έχουμε εμβολιαστεί», υπογράμμισε.

Επίσης, αναφερόμενος στην τηλεργασία, ο Τζόνσον είπε ότι δεν αναμένει να επιστρέψουν όλοι οι εργαζόμενοι στα γραφεία τους από την επόμενη Δευτέρα.

Ο πρωθυπουργός εξέφρασε την ελπίδα ότι η άρση των μέτρων, όπως προβλέπεται από τον οδικό χάρτη που σχεδίασε η κυβέρνησή του, θα είναι μη αναστρέψιμη. Παράλληλα όμως προειδοποίησε τους πολίτες ότι η άρση αυτή δεν θα πρέπει να εκληφθεί ως σήμα για ξέφρενους πανηγυρισμούς.

«Η στρατηγική μας θα δουλέψει μόνο αν οι άνθρωποι είναι προσεκτικοί», υπογράμμισε.

Ανησυχητικές προβλέψεις από τον αρχίατρο της της Αγγλίας: Βλέπει «επιστροφή» μέτρων τον χειμώνα

Προειδοποιητικό «καμπανάκι» για της πορεία της πανδημίας στη Βρετανία έκρουσε ο Κρις Γουίτι, ο αρχίατρος της Αγγλίας και σύμβουλος της κυβέρνησης Τζόνσον.

«Η Βρετανία δεν θα επιστρέψει στην κανονικότητα φέτος, παρά το γεγονός ότι οι υπουργοί πιέζουν για την απόσυρση όλων των μέτρων που έχουν ληφθεί» είχε τονίσει μιλώντας στην Daily Mail.

Yπαινίχθηκε, δε, πως ενδέχεται να χρειασθεί να συμβεί ένα σημαντικό πισωγύρισμα το επόμενο χρονικό διάστημα, καθότι το σύστημα υγείας της Βρετανίας προμηνύεται πως θα έλθει αντιμέτωπο με έναν... «δύσκολο χειμώνα».

Παράλληλα, ο γιατρός υποστήριξε πως το Ηνωμένο Βασίλειο θα ήταν δυνατόν να επιστρέψει στην κανονικότητα στο μέχρι την επόμενη άνοιξη, προσθέτοντας χαρακτηριστικά πως θα «εκπλαγεί» εάν αυτό καταστεί δυνατό νωρίτερα. «Θα χρειαζόταν αρκετός χρόνος για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα»,υπογράμμισε ο ίδιος.

Οι εισαγωγές στα νοσοκομεία Covid και οι θάνατοι αναμένεται να αυξηθούν τις εβδομάδες και τους μήνες μετά τις 19 Ιουλίου, όταν όλα τα μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης πρόκειται να αρθούν στην Αγγλία, εξήγησε ο καθηγητής.

Προβλέψεις για τέταρτο κύμα

«Σίγουρα θα έχουμε τέταρτο κύμα κορονοϊού τον ερχόμενο χειμώνα, αλλά αυτό το γεγονός πιθανολογούμε πως θα αποτελέσει την αρχή της επιστροφής σε καλύτερες ημέρες», επεσήμανε ο Γουίτι.

(ΑΠΕ-ΜΠΕ/The Guardian)

Αναρτήθηκε από: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)