Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Κέρκυρα: Βρετανός πλήρως εμβολιασμένος στην εντατική με κορωνοϊό

Κέρκυρα: Βρετανός πλήρως εμβολιασμένος στην εντατική με κορωνοϊό - «Τζούφια» μετά από 6 μήνες τα εμβόλια

 

  Εμβολιάστηκε τον Ιανουάριο

Στην μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου της Κέρκυρας νοσηλεύεται με κορωνοϊό ένας 73χρονος Βρετανός τουρίστας, ο οποίος όμως είχε εμβολιαστεί πλήρως. 

Κάτι που δημιουργεί πολλά ερωτήματα για την αποτελεσματικότητα των πιστοποιητικών εμβολιασμού, καθώς ο συγκεκριμένος τουρίστας μπορούσε να μετακινηθεί ελεύθερα, χωρίς να κάνει τεστ. 

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του ΟΡΕΝ ο Βρετανός είχε εμβολιαστεί με εμβόλιο τύπου mRNA (πιθανότατα με της Pfizer). Ενώ όπως αναφέρεται στο ίδιο κανάλι οι γιατροί προσπαθούν να εντοπίσουν πιθανή εξήγηση για αυτή την επιδείνωση της κατάστασης, καθώς περάσει επτά μήνες από την στιγμή που ο άνδρας είχε εμβολιαστεί. Συγκεκριμένα είχε κάνει την δεύτερη δόση τον Ιανουάριο.

Κάτι που επιβεβαιώνει τα όσα έχει πει και ο ίδιος ο CEO της Pfizer, A.Μπουρλά, πως το εμβόλιο προσφέρει ανοσία για περίπου 6 έως 8 μήνες, άρα όσοι εμβολιάστηκαν στην αρχή του εμβολιαστικού προγράμματος (ανάμεσα τους και οι αρχηγοί των πολιτικών κομμάτων), θα πρέπει να κάνουν σύντομα τρίτη δόση.

Ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας του υπουργείου Υγείας, Μάριο Θεμιστοκλέους, επιβεβαίωσε μάλιστα πως ήδη έχει ξεκινήσει η συζήτηση για χορήγηση 3ης δόσης του εμβολίου σε συγκεκριμένες ομάδες.  

Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)