Πέμπτη 15 Ιουλίου 2021

Υποχρεωτικοί εμβολιασμοί – Πελώνη: Σε καμία περίπτωση δεν θα συνδέονται με απολύσεις

Αριστοτελία Πελώνη

 
 
Πότε θα ανακοινωθεί το πλαίσιο υποχρεωτικών εμβολιασμών για τις δημόσιες δομές

Δεν θα συνδέεται ο υποχρεωτικός εμβολιασμός κατηγοριών δημοσίων υπαλλήλων με απολύσεις, ξεκαθάρισε η κυβερνητική εκπρόσωπος Αριστοτελία Πελώνη, κατά την ενημέρωση των κυβερνητικών συντακτών.

Πελώνη: Τι είπε για το ενδεχόμενο απολύσεων στο Δημόσιο

Η κ. Πελώνη, τόνισε χαρακτηριστικά: «Ο κ. Βορίδης αναφέρθηκε στο ισχύον πλαίσιο για τους δημοσίους υπαλλήλους. Η υποχρεωτικότητα που ανακοινώθηκε είναι ένα ειδικό πλαίσιο. θα έρθει λοιπόν νομοθετικό πλαίσιο την επόμενη εβδομάδα που θα ρυθμίζει αυτά τα ζητήματα. Επαναλαμβάνω ότι δεν θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού σε καμία περίπτωση με απολύσεις». 

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, είπε ακόμα ότι «το πλαίσιο για τις δημόσιες δομές θα εξειδικευθεί εν ευθέτω χρόνω. Αυτό που έχει ανακοινωθεί αφορά τις ιδιωτικές δομές, μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων κλπ και προβλέπει για όποιον αρνηθεί αποχή από την εργασία άνευ αποδοχών».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Άδωνι Γεωργιάδη περί τοπικών lockdown, η κυβερνητική εκπρόσωπος σημείωσε πως πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown: «Έχουμε ξαναπεί ότι η πανδημία είναι ένα δυναμικό φαινόμενο δεν είναι μια γραμμική κατάσταση. Όπου χρειάζεται παρεμβαίνουμε, όπου χρειαστεί και το απευχόμαστε θα υπάρξουν σημειακές παρεμβάσεις. Σε κάθε περίπτωση, πρόθεση της κυβέρνησης δεν είναι να πάει σε οριζόντιο lockdown και δεν θα πάει σε οριζόντιο lockdown από την στιγμή που υπάρχει όπως έχουμε ξαναπεί η ασπίδα του εμβολίου την οποία μπορούν να αξιοποιήσουν όλοι και πρέπει να την αξιοποιήσουν».  

Η κυβερνητική εκπρόσωπος, σημείωσε επίσης πως καταγράφεται σημαντική αύξηση νέων κρουσμάτων και τόνισε ότι έχουμε ευθύνη απέναντι στο κοινωνικό σύνολο να ενώσουμε την φωνή μας με την επιστήμη για να εμβολιαστούν όσοι συμπολίτες μας δεν το έχουν πράξει. 

Κληθείσα να σχολιάσει τις χθεσινές αντι-εμβολιαστικές διαδηλώσεις, η κα Πελώνη απάντησε μονολεκτικά: «Κρίμα».


 

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)