Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

ΠΟΥ: Περισσότεροι από τέσσερα εκατ. οι νεκροί της πανδημίας

κορονοϊός

 

 " Χώρες που σκοπεύουν να εμβολιάζουν παιδιά 12 έως 15 ετών να το ξανασκεφτούν και αντ΄αυτού να δωρίσουν δόσεις εμβολίων"

 «Ο πραγματικός απολογισμός είναι χωρίς αμφιβολία μεγαλύτερος», σχολίασε χαρακτηριστικά ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας 

Η πανδημία Covid-19 έχει σκοτώσει περισσότερους από τέσσερα εκατομμύρια ανθρώπους, ανακοίνωσε σήμερα ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους, προσθέτοντας ότι ο πραγματικός απολογισμός είναι «χωρίς αμφιβολία» μεγαλύτερος.

«Μόλις ξεπεράσαμε το τραγικό ορόσημο των τεσσάρων εκατομμυρίων καταγεγραμμένων θανάτων από την Covid-19, που σίγουρα είναι χαμηλότερο του συνολικού απολογισμού», δήλωσε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ο επικεφαλής του προγράμματος εκτάκτων καταστάσεων του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Μάικ Ράιαν προέτρεψε σήμερα τις χώρες να είναι πάρα πολύ προσεκτικές όταν ξανανοίγουν τις οικονομίες τους μετά τους περιορισμούς της Covid-19 έτσι ώστε «να μην χάσουν τα κέρδη που έκαναν» λόγω μιας πρόωρης άρσης των μέτρων.

Ο ΠΟΥ κάλεσε επίσης τις χώρες που σκοπεύουν ή αρχίζουν να εμβολιάζουν παιδιά 12 έως 15 ετών να το ξανασκεφτούν και αντ΄αυτού να δωρίσουν δόσεις εμβολίων στο πρόγραμμα COVAX για να βοηθήσουν στον εμβολιασμό εργαζομένων στον τομέα της υγείας και των ηλικιωμένων σε χώρες χαμηλού εισοδήματος.

Η άρση της καραντίνας και το χαμηλό ποσοστό εμβολιασμού είναι «τοξικό μίγμα»

Ο Ράιαν δήλωσε επίσης ότι οι χώρες με χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού κατά της Covid-19, σε συνδυασμό με την άρση των περιορισμών, είναι ένα "τοξικό μίγμα".

Ο αξιωματούχος δήλωσε ότι αυτή είναι ώρα για να επιδείξουμε εξαιρετική προσοχή αλλά πρόσθεσε ότι κάθε χώρα πρέπει να πάρει τις δικές της αποφάσεις σε σχέση με ποια προληπτικά μέτρα πρέπει να λάβει κατά της Covid-19 και την άρση των περιορισμών.

Πηγή: imerisia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)