Τετάρτη 7 Ιουλίου 2021

Το ύστατο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

Το ύστατο μέτρο της απαγόρευσης κυκλοφορίας - Τι είπε ο Άδωνις Γεωργιάδης

 
 
 
 
«Φρένο» στα σενάρια περί επαναφοράς της απαγόρευσης κυκλοφορίας το βράδυ έβαλε σήμερα ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Συναγερμός έχει σημάνει σε ειδικούς και κυβέρνηση μετά την ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων στα 1.797 που ανακοίνωσε χθες ο ΕΟΔΥ και άρχισε η συζήτηση για την επαναφορά μέτρων του lockdown όπως η απαγόρευση κυκλοφορίας, ως ύστατο μέτρο στις περιοχές που έχουν έξαρση.

Για αυτά τα σενάρια μίλησε σήμερα ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, λέγοντας πως ο ίδιος δεν θέλει κανένα περιοριστικό μέτρο. Χωρίς να διαψεύδει ή να επιβεβαιώνει ότι ένα τέτοιο ενδεχόμενο είναι πιθανό, εξήγησε τους λόγους για τους οποίους θα πρέπει να αποφευχθεί κάτι τέτοιο και επανέλαβε ότι πρέπει ο πληθυσμός να εμβολιαστεί.

Είπε χαρακτηριστικά στην ΕΡΤ:

«Εγώ θέλω να μην υπάρχουν καθόλου περιοριστικά μέτρα. Κάθε περιοριστικό μέτρο θα βλάπτει σοβαρά την οικονομία. Φαντάζεστε μια τουριστική χώρα που θα απαγορεύσει εν μέσω της τουριστικής περιόδου τη νυχτερινή κυκλοφορία; Πόσο ωραίο τουριστικό προϊόν θα πουλήσουμε; Καταλαβαίνετε σίγουρα ότι από τον τουρισμό μας εξαρτάται η απόδοση της οικονομίας μας, οι θέσεις εργασίας και ούτω καθεξής;»

Ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε επίσης ότι «στα νησιά που έχουν άνω του 90% εμβολιαστεί είναι σήμερα τίγκα στους τουρίστες, δεν βρίσκεις ξαπλώστρα στην παραλία. Τα νησιά που δυστυχώς προβλήθηκαν λόγω χαμηλών εμβολιασμών, δυστυχώς δεν πάνε καλά».

Όπως εξήγησε, «ο τουρισμός αφορά τους εμβολιασμένους. Αυτός που είναι εμβολιασμένος, ένα από τα κριτήριά του είναι να δει πώς πάει η περιοχή που θα κάνει διακοπές στον εμβολιασμό και μπορεί να επιλέξει να πάει αλλού».

Τι είπε για τα μέτρα στην εστίαση

«Είμαστε στην ίδια βάρκα του ιού και είναι παράλογο να αντιμετωπίζουμε συνεχώς άρνηση. Δεν καταλαβαίνω γιατί πρέπει να κατηγορούμε ο ένας στον άλλο. Πρέπει να βρούμε έναν τρόπο να ανοίξουμε τους κλειστούς χώρους. Κανένας μας δεν το επέλεξε να συμβεί. Πρέπει να τους κρατήσουμε για πάντα κλειστούς. Είναι λύση αυτή;» διερωτήθηκε ο υπουργός Ανάπτυξης, σχολιάζοντας τις αντιδράσεις των επιχειρηματιών για τα μέτρα που ξεκινούν να ισχύουν από τις 15 Ιουλίου στην εστίαση.

Και συμπλήρωσε:

«Όταν έχεις μια πανδημία που επελαύνει πρέπει να βρεις τρόπους να λειτουργήσουν και οι κλειστοί χώροι με τρόπο υγειονομικά ασφαλή και έχεις τον καθένα να σου λέει «δεν μου αρέσει». Εφόσον δεν μπορεί να ακολουθήσει τα μέτρα, δηλώσουν σε ειδική πλατφόρμα από την ερχόμενη εβδομάδα, αν η επιχείρησή τους θα είναι αμιγής ή μεικτή. Αυτοί που θα επιλέξουν το μικτό σύστημα, να μην διανοηθούν να βάλουν περισσότερο κόσμο μέσα γιατί τότε θα μας φέρουν σε δύσκολη θέση να τους κλείνουμε τα μαγαζιά».

«Μην έχουμε πονηρούς, γιατί τότε θα χαλάσουμε τις καρδιές μας» τόνισε ο κ. Γεωργιάδης, λέγοντας επίσης πως «όποιος θέλει να κάνει εμβόλιο μπορεί να κάνει τις διακοπές του εμβολιασμένος. Υπάρχουν διαθέσιμα εμβόλια, ο καθένας κάνει το κουμάντο του».

Για το αλαλούμ των τελευταίο καιρό και την κριτική ότι έχει χαλαρώσει η υποχρεωτικότητα της μάσκας στους εξωτερικούς χώρους, ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε πως η απόφαση «λέει να μη φοράς μάσκα σε εξωτερικό χώρο χωρίς συνωστισμό και ότι απαγορεύεται να είσαι σε χώρο εστίασης ή μπαρ και να είσαι όρθιος».

Αναφερόμενος δε στο γνωστό μαγαζί της παραλιακής όπου μετά από πάρτι εντοπίστηκαν πολλά κρούσματα, σχολίασε: «Στα βίντεο είναι ο ένας πάνω στον άλλο όρθιοι χωρίς μάσκα, για αυτό φταίει η κυβέρνηση;» 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)