Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Βαπτίζουν το κρέας ψάρι

 ΣΚΛΗΡΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΜΠΙΝΟΥ ΚΑΤΑ ΜΠΑΤΣΗ

 

«ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΜΕ ΞΕΝΑ ΚΟΛΛΥΒΑ…»

▫️ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

*      ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΙΣΜΟΣ

 

 Σκληρή επίθεση εξαπέλυσε κατά της Διοίκησης του Δήμου Αλμωπίας ο πρώην Δήμαρχος Δημήτρης Μπίνος , μιλώντας την Παρασκευή στο ΡΑΔΙΟ ΑΛΜΩΠΙΑ. Μάλιστα προκάλεσε τον σημερινό Δήμαρχο να βγει και να διαψεύσει όσα  έλεγε. Αφορμή για την παρέμβαση του Δ. Μπίνου αποτέλεσε η  τοποθέτηση  κόκκινων κάδων   για  την εναπόθεση κουτιών φυτοφαρμάκων  ,που ανακοίνωσε το εργοτάξιο ως  δικό του έργο. Μια δράση όμως που προέρχεται από το διασυνοριακό πρόγραμμα με τον Δήμο  Νεγκότινο της Βόρειας Μακεδονίας.

Ο Δήμαρχος όμως για λόγους λεονταρισμού  κατά της συμφωνίας των Πρεσπών ...   το  αποσιωπά. Ακόμα επισήμανε τον κίνδυνο επιβολής προστίμων , επειδή ο Δήμος δεν δίνει τοπική δημοσιότητα όπως είναι υποχρεωμένος ( σ.σ. άραγε τα χρήματα για την προβολή στα τοπικά ΜΜΕ που πήγαν;)

‘Οπως διευκρίνησε , απλά και κατανοητά ο κ. Μπίνος  το  2017 ο Δήμος Αλμωπίας και η ΔΕΥΑ εγκρίθηκαν στο πρόγραμμα για την ορθολογική χρήση των νερών στην Αλμωπία (άρδευση, ύδρευση, αποχέτευση), με προϋπολογισμό 520.000 ευρώ. Ήταν ένα σημαντικό βήμα για την προστασία και αξιοποίηση του υδάτινου πλούτου της Αλμωπίας. Από την άλλη πλευρά του προγράμματος, βρισκόταν ο Δήμος Νεγκότινο και η Δημοτική Επιχείρηση Komunalec του Νεγκότινο. Ο συνολικός προϋπολογισμός ήταν 1.000.000 ευρώ.

Στόχος της πρότασης ήταν η διαχείριση του υδάτινου στοιχείου σε μια προσέγγιση που αφορά τις πιο σημαντικές δράσεις στο νερό (άρδευση, ύδρευση και αποχέτευση».

🚧Ο Δήμος Αλμωπίας (300.000 ευρώ) επέλεξε να υλοποιήσει τις εξής δράσεις:

1) Μελέτη του φράγματος του Προδρόμου

2) Προμήθεια μετρητών για τις γεωτρήσεις άρδευσης με ηλεκτρονικό σύστημα

3) Προμήθεια πλαστικών κάδων για φυτοφάρμακα

4) Δαπάνες για τη διαχείριση, προώθηση και έρευνα του προγράμματος

🚧Η ΔΕΥΑ Αλμωπίας (220.000 ευρώ) επέλεξε να υλοποιήσει τις εξής δράσεις:

1) Μελέτη ύδρευσης της Ξιφιανής

2) Προμήθεια φωτοβολταϊκών συστημάτων και αντλιών χλωρίωσης σε επτά Τ.Κ. του Δήμου μας

3) Διοργάνωση συνεδρίου

4) Εκδήλωση για την Παγκόσμια Ημέρα Νερού

Πρόκειται για το διακρατικό – διασυνοριακό πρόγραμμα Wa-mbrella του Intereg του 2017, με το Δήμο Νεγκότινο των Σκοπίων. Φυσικά, από τη σημερινή Δημοτική Αρχή δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε στο πρόγραμμα, ούτε στο έτος χρηματοδότησης, αλλά ούτε και στην ουσία του προγράμματος. Παρουσιάζεται σε ανακοίνωση ως μια προσπάθεια του εργοταξίου. Συγκεκριμένα, με μια εργοταξιακή ανακοίνωση η Δημοτική Αρχή επιχειρεί να παραπλανήσει την τοπική μας κοινωνία και ένα σημαντικό πρόγραμμα που έχει να κάνει με τη διαχείριση του υδάτινου πλούτου να το υποβαθμίσει και κάνει απλά λόγο για προμήθεια κόκκινων κάδων από το εργοτάξιο.

Αυτή είναι δυστυχώς η ίδια η φιλοσοφία της Δημοτικής Αρχής: Προχειρότητα, ερασιτεχνισμός, απαξίωση κάθε προηγούμενης προσπάθειας, υποβάθμιση δράσεων που βρήκε έτοιμες προς υλοποίηση και υπό άλλες προϋποθέσεις θα μπορούσαν να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για έναν Δήμο σύγχρονο και λειτουργικό. Είναι η Δημοτική Αρχή, που με «ξένα κόλλυβα» προσπαθεί να καλύψει την ανεπάρκειά της.

Εμείς καλούμε τη Δημοτική Αρχή,  κατέληξε ο Δ. Μπίνος ,έστω και μετά από δύο χρόνια, να αναλογιστεί τις ευθύνες της και να φερθεί υπεύθυνα απέναντι στους πολίτες…

➡️Αλλάξτε συνήθειες!!

➡️Αλλάξτε το Δήμο!!

➡️Φροντίστε να είστε υπεύθυνοι και συνεπείς απέναντι στις ευθύνες που έχετε!!

 

1 σχόλιο:

(3)