Σάββατο 17 Ιουλίου 2021

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μύκονο: Τι θα γίνει με το SMS στο 13033 - Τα νέα μέτρα

Απαγόρευση κυκλοφορίας στη Μύκονο: Τι θα γίνει με το SMS στο 13033 - Τα νέα μέτρα

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας

Γράφει ο  

 
Έκτακτα μέτρα στη Μύκονο, με τα κρούσματα του κορονοϊού και τη μετάλλαξη Δέλτα να «σαρώνουν». Δεν επιστρέφει το SMS παρά την απαγόρευση κυκλοφορίας.

Ο κύβος ερρίφθη και το πρώτο νησί με σκληρά μέτρα, όπως απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 έως 06:00 το πρωί, είναι η Μύκονος.

Ειδικότερα, νωρίτερα σήμερα ο Νίκος Χαρδαλιάς ανακοίνωσε, ότι λόγω των πολλαπλών συρροών εφαρμόζονται έκτακτα μέτρα τα οποία εκτός από την απαγόρευση κυκλοφορίας αφορούν και τη μουσική η οποία από σήμερα Σάββατο και όλο το 24ωρο σταματά σε όλο το νησί.

Μάλιστα τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο.

Τι θα γίνει όμως μετά την απαγόρευση της κυκλοφορίας και τα SMS στο 13033; Επιστρέφει ή όχι;

Το iEidiseis, μίλησε με ανώτατη πηγή της γγ Πολιτικής Προστασίας, η οποία σημείωσε ότι στη Μύκονο και κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης της κυκλοφορίας δεν θα εφαρμοστεί η χρήση του SMS.
Η ίδια πηγή ανέφερε ότι εάν υπάρχει ανάγκη φαρμάκου κατά τη διάρκεια της απαγόρευσης, ο πολίτης θα μπορεί να κατευθυνθεί στο δρομο προς το διανυκτερεύον φαρμακείο και μόνο, ενώ και η βόλτα του κατοικιδίου θα πρέπει να γίνεται πριν την έναρξη της απαγόρευσης.

Μιλάμε λοιπόν για ολική απαγόρευση της κυκλοφορίας, ενώ δεν ισχύουν οι τρεις λόγοι που μπορούσαμε μέσα στο lockdown να κυκλοφορούμε και αυτοί ήταν:

-SMS στο 13033 με κωδικό «1»: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για σοβαρές περιπτώσεις υγείας.

-SMS στο 13033 με κωδικό «6»: Οι πολίτες μπορούν να βγουν από το σπίτι τους για μικρή βόλτα κατοικίδιου κοντά στην οικία τους.

-Όσον αφορά στην εργασία ήταν απαραίτητο το έγγραφο μετακίνησης του εργοδότη.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Νίκου Χαρδαλιά

«Από σήμερα Σάββατο 17/7 και λόγω της ανησυχητικής τοπικής έξαρσης της επιδημίας κατά τα τελευταία 24ωρα, με πολλαπλές συρροές και clusters, η Κυβέρνηση προχωρά στην υιοθέτηση και εφαρμογή ειδικών μέτρων για το νησί της Μυκόνου.

Πιο συγκεκριμένα:

1. Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01.00 το βράδυ έως 06.00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

2. Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο, αρχής γενομένης από σήμερα ώρα 18:00.

Τα μέτρα ισχύουν μέχρι τη Δευτέρα 26/7 στις 06:00 το πρωί με ενδιάμεση επαναξιολόγηση της επιδημιολογικής κατάστασης.

Επίσης, υπενθυμίζουμε ότι τόσο στη Μύκονο, όπως και σε όλη την επικράτεια, απαγορεύεται η διενέργεια οποιασδήποτε μορφής εκδηλώσεων που διενεργούνται έναντι οποιασδήποτε μορφής ανταλλάγματος, με φυσική παρουσία πλήθους άνω των είκοσι (20) ατόμων σε ιδιωτικό, μη επαγγελματικό χώρο. Το διοικητικό πρόστιμο σε περίπτωση παράβασης ανέρχεται από 50.000 έως 200.000 ευρώ για τον μισθωτή ή παραχωρησιούχο του ιδιωτικού, μη επαγγελματικού χώρου, στον οποίο έλαβε ή λαμβάνει χώρα η εν λόγω εκδήλωση.

Καλούμε τους κατοίκους, επισκέπτες και επαγγελματίες του όμορφου νησιού μας σε πιστή τήρηση των μέτρων, καθώς και τις Αρχές του νησιού στην άμεση ενεργοποίηση των μηχανισμών ενημέρωσης και ελέγχου τήρησής τους, έτσι ώστε σύντομα να ελεγχθεί και να περιοριστεί η διασπορά του ιού και η Μύκονος να επιστρέψει στην κανονικότητα της».

Το σχόλιο του Αλέξη Τσίπρα

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ σχολίασε πάντως ότι όσα ανακοινώθηκαν για τη Μύκονο αποτελούν πιστοποιητικό «παταγώδους αποτυχίας».

Αναλυτικά όσα έγραψε:

«Το lockdown στη Μύκονο πιστοποιητικό της παταγώδους αποτυχίας. Στέλνει αρνητικό σήμα για το σύνολο του τουρισμού μας. Αν υπήρχε φιλότιμο, θα ακούγαμε μια συγνώμη για το πρόχειρο-χωρίς μέτρα άνοιγμα του τουρισμού. Αντί συγνώμης όμως, μόνο αυτοθαυμασμός και στοχοποίηση των πολιτών». 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)