Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Άδεια άνευ αποδοχών και αναστολή εργασίας σε όσους δεν εμβολιαστούν

Υποχρεωτικός εμβολιασμός: Άδεια άνευ αποδοχών και αναστολή εργασίας σε όσους δεν εμβολιαστούν

Κωνσταντίνος Σαρρηκώστας

Επιμέλεια

Ο υποχρεωτικός εμβολιασμός, η άδεια άνευ αποδοχών και η αναστολή εργασίας για υγειονομικούς και εργαζόμενους σε γηροκομεία.

Άδεια άνευ αποδοχών για αρχή και αναστολή εργασίας σε δεύτερο χρόνο για όσους υγειονομικούς -εργαζόμενους σε γηροκομεία αρνηθούν τον υποχρεωτικό εμβολιασμό.

Αν και η σχετική εξειδίκευση των μέτρων, για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό, θα γίνει το πρωί της Τρίτης, από τους αρμόδιους υπουργούς, όλες οι πληροφορίες σημειώνουν ότι ο πέλεκυς θα είναι βαρύς.

Τόσο για τους υγειονομικούς όσο και για τους εργαζόμενους σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων θα προβλέπονται τα εξής:

-Εργαζόμενοι σε μονάδες φροντίδας: Όσοι δεν εμβολιαστούν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από τη 16η Αυγούστου και μετά

-Υγειονομικοί: Υποχρεωτική άδεια για να κάνουν το εμβόλιο και αν αρνηθούν εκ νέου άδεια άνευ αποδοχών.

Ο πρωθυπουργός άλλωστε έδωσε το περίγραμμα το απόγευμα της Δευτέρας σημειώνοντας:

«Καθίσταται υποχρεωτικός ο άμεσος εμβολιασμός των εργαζόμενων σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων, που είναι και η πιο ευπαθής κατηγορία. Όσοι δεν το πράξουν θα τεθούν σε αναστολή εργασίας από την 16η Αυγούστου και μετά. Γιατί δεν γίνεται αυτοί οι οποίοι υποτίθεται ότι προστατεύουν εκείνους που κινδυνεύουν περισσότερο, να είναι οι ίδιοι πιθανοί φορείς αυτού του κινδύνου.
-από την 1η Σεπτεμβρίου, ο υποχρεωτικός εμβολιασμός θα ισχύσει και για τους υγειονομικούς, σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι αδιανόητο, για παράδειγμα, ένας ανεμβολίαστος νοσηλευτής να φροντίζει έναν ανοσοκατεσταλμένο καρκινοπαθή ασθενή. Είμαι σίγουρος ότι με αυτήν την απόφαση συμφωνεί το μεγάλο μέρος της κοινωνίας. Και ζητώ από όλα τα κόμματα να τη στηρίξουν χωρίς αστερίσκους και επιφυλάξεις.

Στις ανακοινώσεις αντέδρασε ο ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει αποτύχει και προσπαθεί να επιπλεύσει σπέρνοντας το διχασμό, ενώ σε δηλώσεις του στο iEidiseis ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ υπογράμμισε:

«Δεν υπάρχει διασπορά του ιού στα νοσοκομεία, μικρή ή μεγάλη εστία, που να ευθύνεται εδώ και 2-3 μήνες το υγειονομικό προσωπικό. Αυτό συμβαίνει επειδή οι υγειονομικοί τηρούν τα μέτρα και έχουν εμβολιαστεί σε υψηλότατα ποσοστά. Διαφωνούμε με την υποχωρητικότητα των εμβολιασμών, θεωρούμε ότι περιορίζει τα συνταγματικά δικαιώματα και προκύπτει η αποτυχημένη συνταγή του εμβολιαστικού προγράμματος στη χώρα μας».

Δείτε ΕΔΩ τις αντιδράσεις των κομμάτων της αντιπολίτευσης 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)