Τρίτη 13 Ιουλίου 2021

Διπλωματική κρίση Ελλάδος-Τουρκίας από την απόρριψη των PCR test της Γαλατασαράι στο «Eλ.Βενιζέλος»

Διπλωματική κρίση Ελλάδος-Τουρκίας από την απόρριψη των PCR test της Γαλατασαράι στο «Eλ.Βενιζέλος»

 

 

Οργισμένο τηλεφώνημα Μ.Τσαβούσογλου σε Ν.Δένδια


Σε διπλωματική κρίση εξελίσσεται η απαγόρευση εισόδου της ποδοσφαιρικής ομάδας της Γαλατασαράι να εισέλθει στην Ελλάδα με την μέθοδο της απόρριψης των PCR test των παικτών της: Ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου κάλεσε τον Έλληνα ομόλογό του Νίκο Δένδια και ζήτησε εξηγήσεις «για την ταλαιπωρία και την κακομεταχείριση που υπέστη η Γαλατασαράι στο αεροδρόμιο "Ελ.Βενιζέλος"».

Νωρίτερα ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου σχολίασε μέσω Twitter το «μπλόκο» στην αποστολή της Γαλατασαράι, χαρακτηρίζοντας «απαράδεκτη» τη στάση της ελληνικής πλευράς.

Μετά τις τουρκικές διαμαρτυρίες ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς,«απολογήθηκε» στην Άγκυρα ότι οι παίκτες της Γαλατασαράι αρνήθηκαν να υποβληθούν σε πρόσθετους ελέγχους rapid test, όπως αναφέρει η ΚΥΑ για όσους εισέρχονται στην Ελλάδα. Η αποστολή της Γαλατασαράι αντέδρασε έντονα, αρνήθηκε να υποβληθούν σε νέους ελέγχους τα μέλη της αφού ήδη είχαν προσκομίσει PCR test από την Τουρκία και αφού επικοινώνησε με την πρεσβεία της Τουρκίας, την κυβέρνηση και την Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία και ύστερα από αναμονή 2 ωρών, αποφασίστηκε να επιστρέψει στην Κωνσταντινούπολη. 

Πηγή: pronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)