Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Φωτιά Αττική: Κάηκαν σπίτια τους Θρακομακεδόνες – Νέο μήνυμα για εκκένωση από 112 για εκκένωση περιοχών

 
 
Εντολή εκκένωσης των οικισμών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου

Μάχες χωρίς ανάσα δίνουν οι πυροσβέστες με τις διαρκείς αναζωπυρώσεις της μεγάλης φωτιάς που κατακαίει στην Αττική, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εντοπίζεται στη Βαρυμπόμπη, ενώ ενεργές εστίες εντοπίζονται ακόμα στους Θρακομακεδόνες, όπου σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο ethnos.gr, κάηκαν σπίτια.

Νέες εκκενώσεις οικισμών

Τα ξημερώματα του Σαββάτου, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.

«Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές πέριξ της Βαρυμπόμπης.

Νωρίτερα, με εισήγηση της Πυροσβεστικής, ο αντιπεριφερειάρχης Ανατολικής Αττικής Θανάσης Αυγερινός εξέδωσε εντολή εκκένωσης των οικισμών Μαρκόπουλο Ωρωπού, Μήλεσι, Μπάφι, Μαυροσουβάλα και Λεβίσι. «Πρόκειται για πολύ δύσκολη νύχτα. Επιχειρούμε με όλες μας τις δυνάμεις και προσπαθούμε το καλύτερο. Στο μέτρο του δυνατού συνδράμοντας την Πυροσβεστική όπου κι όταν μας ζητηθεί», επισήμανε. 

Φωτιά: Στην πλατεία της Βαρυμπόμπης οι φλόγες - Κάηκαν σπίτια τους Θρακομακεδόνες

Μάλιστα η φωτιά έφτασε μέχρι την πλατεία της Βαρυμπόμπης καθώς επίσης και σε σπίτια μέσα στους Θρακομακεδόνες. Σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων στο ethnos.gr, στην περιοχή των Θρακομακεδόνων κάηκαν αρκετά σπίτια.

Στο Μαρκόπουλο Ωρωπού οι αναζωπυρώσεις είναι συνεχείς, με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να προσπαθούν να αντιμετωπίσουν τις εστίες που ξεπηδούν συνεχώς. 

Πέρασε την Εθνική προς τον Ωρωπό το μέτωπο της Μαλακάσας

Όπως ανέφερε τα ξημερώματα του Σαββάτου στο OPEN ο Γιώργος Γιασημάκης, δήμαρχος Ωρωπού όλη τη νύχτα δημιουργούνται αντιπυρικές ζώνες για να προλάβουν την εξάπλωση της φωτιάς, ενώ σημαντικό στοιχείο είναι ότι μέχρι και το πρωί θα επικρατεί άπνοια, κάτι που όμως θα αλλάξει άρδην από τις πρωινές ώρες του Σαββάτου, όπου θα ξεκινήσουν έντονοι βορειονατολικοί άνεμοι. Σύμφωνα με το επιχειρησιακό σχέδιο, στόχος είναι να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φωτιά μέχρι να ξεκινήσουν οι έντονοι άνεμοι.

Το τεράστιο μέτωπο με κατεύθυνση τη Μαλακάσα πέρασε αργά τη νύχτα της Παρασκευής 6 Αυγούστου την εθνική οδό Αθηνών Λαμίας, στον κόμβο Μαρκοπούλου, με πορεία προς τον Ωρωπό μέσα από την πυκνή πευκόφυτη έκταση της περιοχής. Όπως μετέδωσε το ethnos.gr και ο Κώστας Ασημακόπουλος, τεράστιες φλόγες «κατάπιναν» τα δέντρα. Η πύρινη λαίλαπα αυτή την ώρα καίει το βουνό δίπλα στην Εθνική Οδό.

Φωτιές σε Άνω Λιόσια και Πεδίον του Άρεως

Παραθέτοντας τη συνολική εικόνα των πυρκαγιών, o Νίκος Χαρδαλιάς κατά την ενημέρωση το βράδυ της Παρασκευής αναφέρθηκε σ' αυτή που εκδηλώθηκε το απόγευμα στα Άνω Λιόσια, στην παλιά χωματερή, σε δασική περιοχή της Πετρούπολης, αλλά και σ' αυτή που εκδηλώθηκε στο Πεδίον του Άρεως και σβήστηκε άμεσα με την επέμβαση «υδροφόρας της Περιφέρειας η οποία παραμένει στο κέντρο της Αθήνας».

Πηγή:ethnos.gr

Επίσης, αναφέρθηκε στην πυρκαγιά με κατεύθυνση τη λίμνη του Μαραθώνα, η οποία απλώνεται σε δύο μέτωπα: Στο Πευκόφυτο και τις εγκαταστάσεις της ΕΥΔΑΠ, δίπλα στις Αφίδνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)