Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Νέο μέτωπο στην Πάρνηθα...



...ανάμεσα σε Θρακομακεδόνες και Κρυονέρι.
Η εικονα στην υπολοιπη Αττικη...


«Την τελευταία ώρα δημιουργήθηκε το συγκεκριμένο μέτωπο, αυτή τη στιγμή εδώ που βρισκόμαστε έντονος καπνός», είπε στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ ο αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Πέππας.


Όπως...είπε επίσης στον ΣΚΑΪ ο εκπρόσωπος φορέα διαχείρισης της Πάρνηθας, πρόκειται για αναζωπύρωση η οποία ξέσπασε περίπου στο σημείο που ξεκίνησε η φωτιά της Τρίτης. Όπως είπε ο ίδιος, στο σημείο επιχειρούν και εναέριες δυνάμεις για τον περιορισμό του.




Την ίδια ώρα, ενθαρρυντική είναι όπως όλα δείχνουν η εικόνα από τις πυρκαγιές στην περιοχή της Μαλακάσα στην οποία είχε προχωρήσει το πύρινο μέτωπο το πρωί του Σαββάτου. Ωστόσο και εκεί σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου μία μικρή αναζωπούρωση. 

Σύμφωνα με την ενημέρωση από την Παρασκευή το βόρειο κομμάτι της φωτιάς το οποίο βρισκόταν από Ιπποκράτειο Πολιτεία έως την Μαλακάσα και Σφενδάνη βρίσκεται σε ύφεση, έχουν μείνει οχήματα προκειμένου να αντιμετωπίζουν της αναζωπυρώσεις και προς το παρόν επικρατεί αισιοδοξία για τον έλεγχο της φωτιάς.

Για μια σαφώς καλύτερη εικόνα του πύρινου μετώπου, μίλησε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής Περιφερειάρχης Αττικής, Νίκος Πέππας. Όπως ανέφερε το κύριο πρόβλημα αυτή την στιγμή εντοπίζεται στους Θρακομακεδόνες και τη Μαλακάσα, ωστόσο όπως εκτιμά μέχρι το τέλος της ημέρας η πυρκαγιά θα έχει αντιμετωπιστεί.


«Γίνονται πολλαπλές ρίψεις από τα εναέρια μέσα και πιστεύουμε πως μέχρι το τέλος της ημέρας θα έχει κατασβεστεί πλήρως η φωτιά. Είμαστε πολύ κοντά στον πλήρη έλεγχό της», τόνισε. Παρότι οδεύουμε προς το τέλος, όπως ανέφερε, προειδοποίησε ότι κανείς δεν εφησυχάζεται.



Μετά από ολονύχτια μάχη με τις φλόγες, οι ηρωικοί πυροσβέστες μαζί με εκατοντάδες εθελοντές, έχουν καταφέρει να οριοθετήσουν τη φωτιά, και βρίσκεται σε ύφεση το μέτωπο χωρίς να αποκλείονται οι αναζωπυρώσεις, ειδικά και λόγω του ανέμου.

Στην ευρύτερη περιοχή σύμφωνα με την ενημέρωση της Πυροσβεστικής, επιχειρούν 720 πυροσβέστες με 40 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 215 οχήματα, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο ΟΛΥΜΠΟΣ, 3 αεροσκάφη, και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων 1 συντονιστικό.

Συνδρομή παρέχουν ως πεζοπόρα τμήματα 40 πυροσβέστες από τη Κύπρο, 80 πυροσβέστες από Γαλλία και 16 από Ισραήλ. Επίσης, συνδρομή παρέχουν ο Ελληνικός Στρατός με πεζοπόρα τμήματα, η ΕΛ.ΑΣ., εθελοντές πυροσβέστες, καθώς και υδροφόρες και μηχανήματα έργου Ο.Τ.Α.

Την ίδια ώρα,  η πύρινη λαίλαπα βρίσκεται ακόμη σε Θρακομακεδόνες και Βαρυμπόμπη στις οποίες σημειώνονται συνεχείς αναζωπυρώσεις. 



Τα εναέρια μέσα ξεκίνησαν να επιχειρούν από πολύ νωρίς το πρωί, την ώρα που οι επίγειες δυνάμεις συνέχιζαν ακάματα το δύσκολο έργο της κατάσβεσης. Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος.



Γύρω στις 6 το πρωί, το 112 έστειλε μήνυμα για εκκένωση των περιοχών Αγία Σκέπη, Αγία Παρασκευή, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου προς Δροσιά, μέσω λεωφόρου Μαραθώνος. «Αν βρίσκεστε στις περιοχές Αγία Παρασκευή, Αγία Σκέπη, Καπιτένια, Βρυσάκι, Λόφος Κουρεμένου εκκενώστε τώρα προς Δροσιά μέσω Λεωφόρου Μαραθώνος. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας» αναφέρει συγκεκριμένα το μήνυμα που στάλθηκε στα κινητά των κατοίκων από την Πολιτική Προστασία. Πρόκειται για περιοχές πέριξ της Βαρυμπόμπης.



 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)