Σάββατο 7 Αυγούστου 2021

Ζητούν εξηγήσεις για την επίθεση στο συνεργείο του OPEN

Πολιτικές διαστάσεις παίρνει το περιστατικό με την τραμπούκικη επίθεση κατά συνεργείου του Open στα καμένα, με ΣΥΡΙΖΑ και ΜεΡΑ25 να ζητούν εξηγήσεις από κυβέρνηση και υπουργό Προστασίας του Πολίτη.

Φωτιές και παρακράτος είναι...ένα εκρηκτικό μείγμα

Η Κουμουνδούρου, με ανακοίνωσή της, κάνει λόγο για παρακράτος και εικόνες από άλλες εποχές, ζητώντας την κυβέρνηση και τον αρμόδιο υπουργό να αναλάβουν τις ευθύνες τους.


Αναλυτικά

Η επίθεση σε δημοσιογράφους, και τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN, ο ξυλοδαρμός, οι προπηλακισμοί, και η καταστροφή εξοπλισμού, μπροστά στα μάτια αστυνομικών, παραπέμπει σε άλλες εποχές και προφανώς δεν έχει σχέση με αγανακτισμένους πυροπαθείς.

Προφανώς κάποιοι κύκλοι έχουν ενοχληθεί από τον αντικειμενικό τρόπο με τον οποίο ο σταθμός και οι δημοσιογράφοι του καλύπτουν τα δραματικά γεγονότα.

Η συμπαράστασή μας στα θύματα της επίθεσης είναι δεδομένη.

Καλούμε τη κυβέρνηση και τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Φωτιές και παρακράτος είναι ένα εκρηκτικό μείγμα για την εξοργισμένη κοινωνία.

Να βρεθούν οι δράστες, να απαντήσει η κυβέρνηση

Αιχμηρή ήταν και η δήλωση του Παύλου Χρηστίδη, εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, ο οποίος σημειώνει:

Η ΕΛ.ΑΣ. πρέπει να βρει όσους επιτέθηκαν στους δημοσιογράφους και τους τεχνικούς του τηλεοπτικού σταθμού OPEN και να τους οδηγήσει ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Ταυτόχρονα, πρέπει να απαντήσει για όσα καταγγέλθηκαν χθες βράδυ, σχετικά με τη στάση των αστυνομικών που βρίσκονταν στο περιστατικό.

Όπως σε όλη την τελευταία δεκαετία, οι δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και του Κινήματος Αλλαγής βρέθηκαν, βρίσκονται και θα βρίσκονται απέναντι σε όσους επενδύουν στην τοξικότητα και το διχασμό, για να αποκομίσουν κομματικά οφέλη ή να κρύψουν κομματικές ευθύνες.

Χρυσαυγίτικες μέθοδοι

Θέση για το περιστατικό πήρε και ο εκπρόσωπος Τύπου του ΜέΡΑ25, Μιχάλης Κριθαρίδης, κάνοντας λόγο για χρυσαυγίτικες μεθόδους και ζητώντας καθαρές εξηγήσεις.

Σημειώνεται ότι δημοσιογράφοι και τεχνικοί του σταθμού δέχθηκαν σκληρή επίθεση τη νύχτα της Παρασκευής, ενώ έκαναν σοβαρές καταγγελίες για χαρακτηριστική αδιαφορία από την ΕΛ.ΑΣ., τη στιγμή που στο σημείο υπήρχαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)