Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

ΑΠΘ: Θεσπίζεται αντίτιμο 3.50 ευρώ στη φοιτητική λέσχη – Διαμαρτυρία φοιτητών (ΦΩΤΟ+VID)

https://thesstoday.gr/wp-content/uploads/2021/09/apth2-1130x580.jpg

Διαμαρτυρία για τη θέσπιση αντιτίμου στη φοιτητική λέσχη του ΑΠΘ πραγματοποιούν αυτή τη στιγμή εστιακοί φοιτητές, κάνοντας λόγο θα μεθοδευμένη κίνηση του πανεπιστημίου ώστε να βγάλει από τις εστίες τους συμφοιτητές τους.

Το αντίτιμο των 3.50 ευρώ θα ξεκινήσει να υφίσταται από 01 Οκτωβρίου, όπως αναφέρουν οι φοιτητές, οι οποίοι πραγματοποιούν παράσταση διαμαρτυρίας και θέλουν να μιλήσουν με τον αντιπρύτανη Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας, Δημήτρη Κωβαίο.

«Ενημερωθήκαμε από το εστιατόριο πως θα μπει αντίτιμο για τους φοιτητές που έχουν περάσει τα ν+2 έτη. Το αντίτιμο θα είναι 3.50 ευρώ για το φαγητό που θα τρώνε εκεί. Ήδη αυτοί οι φοιτητές δεν δικαιούνταν φαγητό, ενώ τα προηγούμενα χρόνια δικαιούνταν. Είναι μια πρακτική των τελευταίων ετών του πανεπιστημίου για να πιέσουν πολυετείς φοιτητές να αφήσουν το δωμάτιο γιατί είναι ο μόνος τρόπος που μπορεί να βρει το πανεπιστήμιο για να ελευθερωθούν δωμάτια», αναφέρει η πρόεδρος του Συλλόγου Οικοτρόφων (ΣΟΦΕΘ), Άντζελα Λάρδα.

Και προσθέτει: «Εμάς ο σύλλογός μας έχει ως αίτημα να ανεγερθούν νέες εστίες και να επισκευαστούν δωμάτια, να αξιοποιηθεί η αναξιοποίητη περιουσία του πανεπιστημίου, όπως είναι πολλά κτίρια ώστε να δεχθούν φοιτητές. Και να μη στρεφόμαστε ενάντια σε φοιτητές που έχουν κάποιες αντικειμενικές δυσκολίες για να τελειώσουν στην ώρα τους. Μπορεί να δουλεύουν, μπορεί και με την τηλεκπαίδευση να δυσκολεύτηκαν πολλοί να πάρουν το πτυχίο στην ώρα τους. Υπάρχουν πάρα πολλοί λόγοι για να καθυστερήσει κάποιος και δεν παίρνει και κάποιο μέτρο το πανεπιστήμιο για να τους βοηθήσει κάπως».


Μάλιστα οι εστιακοί φοιτητές καταγγέλλουν τα χρόνια προβλήματα των εστιών, την έλλειψη συντήρησης, την καθαριότητα ενώ εν μέσω πανδημίας τονίζουν πως δεν γίνονται απολυμάνσεις μολονότι τα μπάνια των δωματίων είναι κοινόχρηστα.

Το αίτημά τους για τακτικά rapid tests από κλιμάκιο του ΕΟΔΥ, το οποίο να βρίσκεται μόνιμα στο πανεπιστήμιο, δεν έχει γίνει αποδεκτό.

Πηγή: thesstoday.gr

1 σχόλιο:

  1. Μόνο 3,5; Γιατί; Κούλαρε ξέσκισε τους
    Τουλάχιστον 20. Μη φοβάσαι τίποτα Ρε Γίγαντα.
    Πάλι πρώτο θα σε έχουν τα γίδια

    ΑπάντησηΔιαγραφή

(3)