Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φθινόπωρο και χειμώνας χωρίζουν την Ελλάδα στα δύο

Κλέαρχος Μαρουσάκης: Φθινόπωρο και χειμώνας χωρίζουν την Ελλάδα στα δύο

 
 
 
Η εβδομάδα ξεκινάει με καλοκαίρι για να κυλήσει με φθινόπωρο και χειμώνα. Η πρόγνωση από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη.

Καιρό για όλα τα γούστα περιλαμβάνει η εβδομάδα που ξεκινάει! Αρχικά, σήμερα Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου θα επικρατεί καλοκαίρι με ηλιοφάνεια και υψηλές θερμοκρασίες κοντά στους 32 με 34 βαθμούς Κελσίου, ως συνέχεια του πολύ καλού Σαββατοκύριακου που μας πέρασε. Βέβαια, καθώς θα πηγαίνουμε προς το μεσημέρι-απόγευμα θα αναπτυχθούν λίγες αραιές συννεφιές προς τα δυτικά και βόρεια και μέσα στη νύχτα δεν αποκλείεται αυτές οι συννεφιές να δώσουν και λίγες πρόσκαιρες τοπικές βροχοπτώσεις.

Σύμφωνα όμως με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη αυτό το σχεδόν καλοκαιρινό σκηνικό δεν θα κρατήσει για πολύ ακόμα, καθώς νεφικά συστήματα από την περιοχή της Ιταλίας θα προσεγγίσουν τη χώρα μας. Έτσι, από αύριο Τρίτη θα αρχίσει μια μεταβολή του καιρού και από Τετάρτη θα έχουμε βροχές, βοριάδες και πτώση της θερμοκρασίας!

Μάλιστα, το σκηνικό αυτό όπως υπογραμμίζει ο μετεωρολόγος του Open δεν θα είναι ενιαίο σε όλες τις περιοχές μιας και η χώρα μας θα χωριστεί σε δύο κομμάτια. Συγκεκριμένα από την οροσειρά της Πίνδου και πιο ανατολικά και βόρεια θα έχουμε βοριάδες και ψύχρα και στα δυτικά βροχοπτώσεις. «Φθινόπωρο στα δυτικά, χειμώνας στα ανατολικά και βόρεια» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μαρουσάκης.

Τέλος, ερωτηθείς για το Σαββατοκύριακο απάντησε πως ο καιρός θα έχει μεν κάποιες βροχές αλλά θα είναι «σχετικά ήπιος

Δείτε αναλυτικά:


 Πηγή: ieidiseis.gr

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)