Δευτέρα 27 Σεπτεμβρίου 2021

Σεισμός στην Κρήτη: Ένας νεκρός και εννέα τραυματίες, η επίσημη ενημέρωση

Ένας νεκρός από τον σεισμό στην Κρήτη

 
Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του από τον σεισμό των 5,8 Ρίχτερ στην Κρήτη, στο Αρκαλοχώρι, σύμφωνα με την ΕΡΤ. 
 Ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, από τη δόνηση τραυματίστηκαν 9 άτομα, τα επτά με ελαφρές εκδορές, ενώ ακόμη δύο φέρουν κατάγματα και έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία και κέντρα υγείας.

Νεκρός είναι σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο εγκλωβισμένος άνδρας στο Αρκαλοχώρι. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για έναν εργάτη 65-70 ετών που εκτελούσε οικοδομικές εργασίες στον υπό ανέγερση Ιερό Ναό του Προφήτη Ηλία, όταν τον καταπλάκωσε ο τρούλος.

Ο σεισμός που σημειώθηκε το πρωί της Δευτέρας στην Κρήτη ήταν μεγέθους 5,8 Ρίχτερ σε εστιακό βάθος μόλις 10 χιλιομέτρων.

Τα τοπικά μέσα κάνουν λόγο για ακόμα δύο εγκλωβισμένους ανθρώπους, που όμως δεν φέρονται να έχουν τραυματιστεί, αλλά δεν μπορούν να απομακρυνθούν.

Σύμφωνα με το cretalive, το περιστατικό στον Προφήτη Ηλία είναι το σοβαρότερο μέχρι στιγμής. Στο σημείο έσπευσαν μηχανήματα έργου και ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής.

«Να μείνουν έξω από τα σπίτια οι κάτοικοι»

Ο καθηγητής Γεωλογίας, Ευθύμιος Λέκκας, μιλώντας στον ΑΝΤ1, έκανε τη σύσταση να παραμείνει ο κόσμος εκτός σπιτιών, ιδίως αυτών που είναι παλιά.

«Ο σεισμός είναι 5,8 στο Αρκαλοχώρι. Αποτελεί συνέχεα της διέγερσης που είχε ξεκινήσει εδώ κι αρκετούς μήνες. Θεωρώ ότι δεν έχουμε ζημιές αρκετές. Σίγουρα θα υπάρχουν, αλλά δεν πρέπει να έχουμε βαριές καταρρεύσεις τουλάχιστον με τις πρώτες πληροφορίες που έχουμε από την πυροσβεστική υπηρεσία. Επικοινώνησα με τον κ. Στυλιανίδη και τον ενημέρωσα. Τα πράγματα είναι σε εξέλιξη και είμαι στη διάθεσή σας», είπε ο Ευθύμιος Λέκκας και συνέχισε: «Έχουμε να κάνουμε με κάτι παράξενο, παράλογο αν θέλετε για τη λογική την ανθρώπινη. Έχουμε έναν σεισμό μεγαλύτερο απ’ ό,τι περιμέναμε. Η φύση είναι η φύση θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κάποια πρόβλεψη.

Πρέπει να παραμείνει έξω ο κόσμος, ιδίως από τα παλιά σπίτια. Τα σχολεία πρέπει να σταματήσουν τα σχολεία. Ήταν πολύ μεγάλη η σεισμική δόνηση. Πρέπει να διαχειριστούμε όσο το δυνατόν καλύτερα τη μετασεισμική κατάσταση. Τα ξενοδοχεία στην Κρήτη έκαναν τις απαραίτητες διαδικασίες, δεδομένων και των πολλών ασκήσεων που έχουμε κάνει.. Θεωρώ ότι όλα θα πάνε καλά».

Βγήκαν στους δρόμους οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι στο Αρκαλοχώρι και στο Ηράκλειο βγήκαν αμέσως στους δρόμους, ενώ ο σεισμός έγινε αισθητός μέχρι τα Χανιά και το Ρέθυμνο

Δείτε τις πρώτες φωτογραφίες του zarpanews.gr από τις ζημιές που έχουν υποστεί στα κτίρια:Φωτό στο iEidiseis.gr

Φωτό στο iEidiseis.gr

 Φωτό στο iEidiseis.gr

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)