Toυ Γ. Λακόπουλου |
Άσχετο- αν όχι και τόσο. Ίσως ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου είναι ότι την Πρωτοχρονιά του 1994 έδωσε «χάρη» στον Κώστα Μητσοτάκη, τον οποίο είχε παραπέμψει η Βουλή με βαριές κατηγορίες, μεταξύ των άλλων και για την υπόθεση ΑΓΕΤ.
Έτσι, αφού δεν έγινε η δίκη, δεν μάθαμε ποτέ τι συνέβη με τον «μαφιόζο» Παντσαβόλτα, στον οποίο πούλησε μπιτ- παρά, τη χρυσοφόρα τσιμεντοβιομηχανία. Για την ακρίβεια δεν μάθαμε αν ήταν σωστά όσα του καταλόγιζε τότε ο Κ. Λαλιώτης, ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ και φυσικά το κατηγορητήριο της παραπομπής.
Και πάμε στα σημερινά και σχετικά:
Ο παλαίμαχος διπλωμάτης, Νίκος Βαμβουνάκης , -γνωστός ως επίμονος, αλλά ακέραιος και μεθοδικός- αποκάλυψε ότι δέκα εκατομμύρια δολάρια από δωρεά της Σαουδικής Αραβίας -στην οποία η κυβέρνηση Μητσοτάκη δανείζει…. Ελληνικούς πυραύλους Πάτριοτ- για την αντιμετώπιση του κορονοϊού, δεν κατευθύνονται στο υπουργείο Υγείας, ή στο ελληνικό δημόσιο, αλλά σε λογαριασμό της γνωστής Price Waterhouse and Coopers». Εταιρίας μπλεγμένης σε πολλές διεθνείς κομπίνες και «ξεπλύματα».
Κατά σύμπτωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 2020 τουλάχιστον, όσοι μπαινοβγαίναν στο μέγαρο Μαξίμου διαπίστωσαν ότι η εν λόγω εταιρία έλυνε και έδενε. Ήταν σύμβουλος του Πρωθυπουργού για την πανδημία.
Σα να τους έπιασε ο Βαμβουνάκης με τη γίδα στην πλάτη, η κυβέρνηση μαζεύτηκε μετά την αποκάλυψη του θέματος από την Αντα Ψαρρά στην «ΕφΣυν «. Δικαιολογήθηκε ότι η υπόθεση είναι ακόμη σε «εκκρεμότητα»! Ήτοι δεν το διέψευσε.
Μέγιστο σκάνδαλο τύπου ΑΓΕΤ
Ακόμη και έτσι να είναι, κάποιος πρέπει να εξηγήσει γιατί υπήρξε η «διευθέτηση» να πάνε τα λεφτά της δωρεάς σε ιδιωτικό λογαριασμό- και από εκεί ένας Θεός ξέρει που -και όχι στο κράτος. Απλά πράγματα.
Είναι η πιο περίεργη από τις ευώδεις υποθέσεις του νεότερου Μητσοτακισμού , τον οποίο διακρίνει πλέον η σπουδή του μεγάρου Μαξίμου να ξεπουλήσει ό,τι προλαβαίνει και μάλιστα όσο-όσο.
Τελευταία εκδήλωση αυτής της σπουδής στη ΔΕΗ. Με τρόπο που δείχνει ότι εκκολάπτεται μέγιστο σκάνδαλο, τύπου ΑΓΕΤ.
Πρώτα έδωσαν, με αφανείς διαδικασίες, τον ΔΕΔΔΗΕ και το δίκτυο διανομής σε μια επίσης αμφιλεγόμενη εταιρία, που θα επενδύσει τα λεφτά ασφαλισμένων της Αυστραλίας.
Εδώ υπάρχει και σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο.
Αν τα αυστραλιανά ταμεία επενδύουν στον ΔΕΔΔΗΕ, γιατί τα λεφτά της επικουρικής ασφάλισης στην Ελλάδα θα ανατεθούν σε αεριτζήδες -όπως αποδεικνύονται συχνά διάφορα funds;
Αλλά τα χειρότερα ακολουθήσαν- παρότι τα απέκρυψε στη ΔΕΘ ο Πρωθυπουργός. Αιφνιδίως μαθαίνουμε ότι εν κρυπτώ μεθόδευσαν την… ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ.
Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εταιρία των Βαλκανίων και το πολυτιμότερο περιουσιακό στοιχείο της χώρας. Οποιαδήποτε απόφαση θα απαιτούσε τουλάχιστον συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο.
Η απόσυρση του δημοσίου ως πλειοψηφία, εμφανίζεται ως απόφαση της… διοίκησης της επιχείρησης. Δηλαδή του μεγάρου Μαξίμου και από την εφημερίδα Δημοκρατία» αναφέρθηκε και το όνομα, του συμπαθούς κατά τα λοιπά, Αλεξ Πατέλη στη μεθόδευση.
Έτσι εξηγείται γιατί έβαλαν υπουργό τον άσχετο Κώστα Σκρέκα– του οποίου η εμπλοκή αγνοείται.
Κι εδώ υπάρχει σκάνδαλο μέσα στο σκάνδαλο: Εκτός από τα οικονομικά της δοσοληψίας που έκανε το δημόσιο μειοψηφία στην επιχείρηση -που πρέπει να ερευνηθούν και από τη Δικαιοσύνη, αφού ήδη ο ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ μιλάει για παιχνίδια εσωτερικής πληροφόρησης- ανοίγει περισσότερο ανοικτός ο δρόμος στις κερδοσκοπικές ορέξεις των ιδιωτών και η χώρα μένει χωρίς εργαλείο άσκησης ενεργειακής πολιτικής.
Σε μια περίοδο μάλιστα που μόνο η συγκεκριμένη ιδιωτικοποίηση δεν ενδείκνυται, όπως καταγγέλλει ο γαλάζιος ευρωβουλευτής Γ. Κύρτσος, ενώ διαφωνεί και ο Α. Σαμαράς.
Εκποίηση στο σκοτάδι
Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο επιχειρηματίας τους ενεργειακού χώρου, Βαγγέλης Μυτιλιναίος, – που μόνο κακές σχέσεις δεν έχει με την κυβέρνηση- λέει ότι «η απόφαση για την απολιγνητοποίηση ήταν βιαστική«. Διόλου τυχαία το ίδιο καταγγέλλει και ο Σαμαράς. Ποιος είχε λόγους επίσπευσης, αν όχι ο ίδιος ο Κυριάκος Μητσοτάκης που το προβάλλει ως προσωπικό του επίτευγμα;
Δεν είναι οι μόνες υποθέσεις ξεπουλήματος. Π.χ. η κυβέρνηση επιμένει να εκποιήσει την «Εθνική Ασφαλιστική» στο 25% των αποτίμησής της , προτιμώντας μάλιστα αυτούς που δίνουν… λιγότερα.
Οι λεγόμενες «ιδιωτικοποιήσεις» με το πρόσχημα των «μεταρρυθμίσεων» , συνιστούν εκποίηση δημόσιας περιουσίας στο σκοτάδι και μένει να μάθουμε τι κρύβουν και ποιους ωφελούν-εντός και εκτός της κυβέρνησης.
Ειδικά αν κάποια στιγμή ενδιαφερθούν και οι εισαγγελείς, αφού υπάρχουν πλεον καταγγελίες με πολλούς υπαινιγμούς από κόμματα και συνδικάτα.
Και αν φέρει το θέμα στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ-_ΠΣ όπως είπε ο βουλευτής του Γιώργος Κυρίτσης- αντί να το σχολιάζει απλώς.
Είναι φανερό ότι αργά ή γρήγορα θα αρχίσουν οι συνειρμοί με τον Παντσαβόλτα. Γιατί όπως λέει παράγων της ΝΔ για το Μητσοτακέικο: «Η βουλιμία είναι κακό πράγμα».
Δεν έχει άδικο. Όπως πάνε τα πράγματα, όταν φύγουν, δε θα βρούμε ούτε τα έπιπλα στο μέγαρο Μαξίμου. Όπως είναι γνωστό τα… εξαφάνισε η πρωθυπουργική σύζυγος για να κάνει ανακαίνιση κατά το γούστο της και σαν στο σπίτι της.
Γι’ αυτό άλλωστε οι διορατικοί πολιτικοί παρατηρητές λένε ότι αν ο Τσίπρας είναι ο επόμενος πρωθυπουργός, ίσως βρεθεί στο δίλημμα του Ανδρέα Παπανδρέου.
Πηγή: anoixtoparathyro.gr
Κούλη μην αφήσεις τίποτα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΦάε και τα πόμολα
Μη σε νοιάζει τίποτα ρε Τιτάνα.
Πάλι πρώτο θα σε έχουν τα πρόβατα.
Είσαι Θεός!