Πέμπτη 30 Σεπτεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχεται νεφοδιαλυτής και πτώση της θερμοκρασίας

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

Ο Σάκης Αρναούτογλου ενημερώνει πως οι βοριάδες που ήδη πνέουν στη χώρα μας θα παρουσιάσουν περαιτέρω ενίσχυση στην ανατολική Ελλάδα. Οι εν λόγω βοριάδες θα είναι πολύ ψυχροί και θα επηρεάσουν σχεδόν ολόκληρη την ανατολική Ελλάδα και κατά τόπους τα ηπειρωτικά και θα ρίξουν περαιτέρω τη θερμοκρασία στην ανατολική Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της δημόσιας τηλεόρασης, τα επόμενα εικοσιτετράωρα θα σημειώνονται μπόρες. Μέχρι το ερχόμενο Σάββατο, θα υπάρχουν φαινόμενα που θα επηρεάζουν και τη Βόρεια Κρήτη.

Αναλυτικά:

Τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, στη νοτιοδυτική Κρήτη θα έχουμε μπόρες. Μπόρες, τοπικού χαρακτήρα, θα έχουμε τις πρωινές και τις προμεσημβρινές ώρες στα πάρα πολύ νότια και στα πάρα πολύ βόρεια τμήματα του Ιονίου πελάγους.

Σε ορεινές περιοχές της Στερεάς, κυρίως της Ευρυτανίας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Φωκίδας, θα έχουμε τοπικές μπόρες, ενώ στα πιο δυτικά και τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, αλλά και σε περιοχές της Ηπείρου, κυρίως της δυτικής και της κεντρικής Μακεδονίας, τα σύννεφα θα είναι πιο πυκνά.

Στις πολύ ορεινές περιοχές (ίσως και πιο χαμηλά, στην κεντρική Μακεδονία), το πρωί θα ψιχαλίσει και θα βρέξει, κατά τόπους και για λίγο.

Από το μεσημέρι μέχρι και το απόγευμα, η δυτική Μακεδονία θα έχει μπόρες, κυρίως στις πιο δυτικές και νότιες περιοχές της Περιφέρειας. Στην Ήπειρο θα έχει βροχές, μπόρες και καταιγίδες. Πιο συγκεκριμένα, οι ορεινές-ημιορεινές περιοχές της Ηπείρου θα έχουν άστατο καιρό τις θερμές ώρες της ημέρας και θα εκδηλωθούν μπόρες και καταιγίδες τοπικού χαρακτήρα. Αυτά τα φαινόμενα θα επηρεάσουν πρόσκαιρα και περιοχές του βορείου Ιονίου και τις παράκτιες περιοχές των δυτικών τμημάτων της Ηπείρου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)