Παρασκευή 24 Σεπτεμβρίου 2021

Σφοδρή επίθεση ΚΙΝΑΛ και για τη ΔΕΗ: “Μπίζνες κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εκλεκτούς της …”

 https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEh66eSgYe2jsqyg2rM_br6ZdaIpnwT_fkh_qvDN0_JA0oOoNo29n3fUOTS_93htFY4J1NExR8kOeX65_zGq6F6F-HS3kzkTDcgsxulsfaz5aH0ehgQjQKqYfxLNBCyj3UMHEUk_RjhG7eNL/s640/dei-main1.webp

 Πρώτο, αμήχανο σχόλιο κυβερνητικών πηγών για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

 

Για παράδοση της ΔΕΗ σε ιδιωτικά συμφέροντα κάνει λόγο το ΚΙΝΑΛ με αφορμή την απόφαση για αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας. Σε ανακοίνωσή της, η Χαριλάου Τρικούπη κάνει λόγο για αιφνιδιαστική κίνηση και τονίζει ότι «δεν πρόκειται για εξυγίανση, αλλά για μπίζνες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη»

Η ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ για ΔΕΗ

Η Κυβέρνηση παραδίδει τη ΔΕΗ στα ιδιωτικά συμφέροντα την ώρα που οι αυξήσεις στις τιμές της ενέργειας απειλούν τα νοικοκυριά και τις επιχειρήσεις την αιφνιδιαστική αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΔΕΗ, δεν θα συμμετέχουν το ΤΑΙΠΕΔ και το Υπερταμείο, ανοίγοντας τον δρόμο για την εκχώρηση του βασικού πυλώνα του ενεργειακού μας συστήματος. Αφήνοντας απροστάτευτους τους πολίτες και την ελληνική οικονομία από τις συνέπειες των μεγάλων επιβαρύνσεων στο ηλεκτρικό ρεύμα. Δεν πρόκειται για εξυγίανση, αλλά για μπίζνες της Κυβέρνησης Μητσοτάκη με τους εκλεκτούς της, εις βάρος των συμφερόντων του λαού μας.

Πηγή: ethnos.gr

 

Πρώτο, αμήχανο σχόλιο κυβερνητικών πηγών για το ξεπούλημα της ΔΕΗ

Με ένα αμήχανο σχόλιο, το οποίο αναπαράγει τα όσα διέρρεαν χθες πηγές της ΔΕΗ και οι τεχνοκράτες του Υπερταμείου, αναφέρονται κυβερνητικές πηγές στο ξεπούλημα μιας από τις μεγαλύτερες δημόσιες επιχειρήσεις. Μάλιστα επιχειρούν και πάλι να μετατοπίσουν την ευθύνη στη διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να αποποιηθούν τις δικές τους νεοφιλελεύθερες εμμονές. Συγκεκριμένα τονίζουν:
 
«Η ΔΕΗ παραδόθηκε στα πρόθυρα χρεοκοπίας από τον ΣΥΡΙΖΑ. Πλέον είναι ένα διεθνές success story, ενώ τώρα με την ΑΜΚ πετυχαίνουμε 2 στόχους: 1. και το κράτος διατηρεί τον πραγματικό έλεγχο 2. και θα γίνουν οι απαραίτητες επενδύσεις για εκσυγχρονισμό του δικτύου για να προσφέρει τις υπηρεσίες που απαιτούν από μια τέτοια επιχείρηση οι πολίτες. Μιλάμε για κεφάλαια πάνω από 2,3 δισ. ευρώ, που θα της επιτρέψουν να προχωρήσει άμεσα σε 2 αναπτυξιακές κινήσεις: Α) Επενδύσεις σε Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας εντός Ελλάδας και Β) Εξαγορές παραγωγικών μονάδων «πράσινης» ενέργειας στα Βαλκάνια. Άρα, εκσυγχρονίζεται περαιτέρω, αυξάνει την παραγωγική της δυνατότητα και περιορίζει δραστικά και στο ελάχιστο την εξάρτηση της (και μαζί και της χώρας) από εισαγωγές. Παράλληλα, παράγοντας η ίδια φθηνότερο ρεύμα θα διασφαλίσει χαμηλότερες τιμές για πολίτες και επιχειρήσεις».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)