Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Ληστεία σε τράπεζα στην Αθήνα: Ποιος φέρεται να είναι ο δράστης με το τατουάζ

ληστεία στο κέντρο της Αθήνας

 
Συναγερμός στην ΕΛ.ΑΣ που εξετάζει εάν πρόκειται για βαρύ όνομα του ποινικού χώρου που μόλις τον περασμένο μήνα παραβίασε τους όρους

Σε πλήρη εξέλιξη είναι οι έρευνες της Αστυνομίας για την ληστεία που έγινε το πρωί της Τρίτης στο κέντρο της Αθήνας σε τράπεζα επί της οδού Μητροπόλεως, όπως αποκάλυψε πρώτο το ethnos.gr. Οι δράστες που μπήκαν στο τραπεζικό κατάστημα με βαρύ οπλισμό χρησιμοποίησαν χειρουργικές μάσκες προστασίας από τον κορονοϊό για να καλύψουν τα χαρακτηριστικά τους.

Το «λάθος», όμως, είχε ήδη γίνει, όπως επισημαίνουν αστυνομικές πηγές, καθώς ο ένας εξ αυτών φέρεται να προδόθηκε από ένα τατουάζ που δεν κάλυψε, καθότι επέλεξε για τη ληστεία ρούχα που άφηναν ακάλυπτα μέρη του σώματός του. Από εκεί και έπειτα αμέσως σήμανε συναγερμός για το εάν πρόκειται για βαρύ όνομα του ποινικού χώρου που μόλις τον περασμένο μήνα παραβίασε τους όρους που του είχαν επιβληθεί σε ολιγοήμερη άδεια όπου έλαβε από το σωφρονιστικό κατάστημα της Λάρισας με την υποχρέωση εμφάνισής του καθημερινά σε ΑΤ της περιοχής του.

Mε βάση αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ ενδεχομένως πρόκειται για τον καταδικασθέντα για ένοπλες ληστείες που γεννήθηκε το 1988 και μετά τη σύλληψή του τον Μάιο του 2015 εξέτιε συνολική ποινή κάθειρξης 20 ετών, κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας και ληστείες. Στον «φακελό» εντάσσονται τα εξής περιστατικά ληστειών:

  • τον  Ιούλιο του 2014 ο 33χρονος είχε κάνει ένοπλη ληστεία σε Τράπεζα στην Επανωμή Θεσσαλονίκης όπου απέσπασε το ποσό των 120.000 ευρώ με χρήση Καλάσνικοφ μαζί με άγνωστο συνεργό του.  
  • τον Απρίλιο του 2015 στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης ο 33χρονος μαζί με έναν έτερο 34χρονο μετέβησαν σε σουπερμάρκετ και με απειλή πιστολιού πήραν 7.000 ευρώ. Ακολούθως διέφυγαν με μοτοσικλέτα και με το πιστόλι πυροβόλησαν προς τους αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έλαβαν σήμα για την ληστεία, τους εντόπισαν και τους ακολουθούσαν.  Για να ξεφύγουν πυροβόλησαν εναντίον τους με ανθρωποκτόνα πρόθεση, χωρίς ευτυχώς οι σφαίρες να τους πλήξουν.

Οι δράστες της τελευταίας ληστείας ταυτοποιήθηκαν από την έρευνα του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας Θεσσαλονίκης και ο 33χρονος έπειτα από μεγάλη επιχείρηση που στήθηκε στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συνελήφθη τον Μάιο του 2015.  

Τι σημειώνει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία

Σε επικοινωνία που είχε το ethnos.gr με ανώτατες πηγές από την Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία επισημάνθηκε ότι ο συγκεκριμένος δράστης «πράγματι, είχε επαφές με άτομα του αντιεξουσιαστικού χώρου της Θεσσαλονίκης και όχι μόνο. Μάλιστα κατά τη σύλληψή του φέρεται να είχε υποστηρίξει ότι οι ληστείες που έκανε ήταν για την ενίσχυση του επαναστατικού ταμείου και στην φυλακή κράτησε επαφές. Έχουμε λάβει ενημέρωση για την πορεία των ερευνών και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε, όμως, η υπόθεση τουλάχιστον για την ώρα μοιάζει να είναι ξεκάθαρα ποινική. Το ότι έχει κάποιος επαφές με έναν χώρο δεν σημαίνει ότι οπωσδήποτε ανήκει εκεί».  

Πού στρέφονται οι έρευνες

Την υπόθεση χειρίζεται από χθες το Τμήμα Διαρρηκτών της Διεύθυνσης Ασφαλείας Αττικής και με βάση πηγές από την συγκεκριμένη υπηρεσία: «Πάντοτε σε τέτοιου είδους περιστατικά, ενόπλων ληστειών, γίνεται μία ενημέρωση προς την Αντιτρομοκρατική. Όμως, είναι κάτι που συμβαίνει με όλες τις παρόμοιες υποθέσεις. Η έρευνά μας είναι σε πλήρη εξέλιξη και προχωρά». Οι αστυνομικοί έχουν βάλει στο μικροσκόπιό τους το οπτικοακουστικό υλικό που έχουν καταγράψει οι κάμερες ασφαλείας του τραπεζικού υποκαταστήματος στο οποίο αποτυπώνονται ξεκάθαρα όλες οι κινήσεις των δύο κακοποιών. Παράλληλα, λαμβάνουν μαρτυρικές καταθέσεις, ενώ αναμένουν και τα αποτελέσματα από τα δείγματα γενετικού υλικού που συνέλεξε από τον χώρο κλιμάκιο της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών, προκειμένου αφενός να ταυτοποιήσουν ότι πρόκειται για τον 33χρονο και αφετέρου να διαπιστώσουν εάν ο συνεργός του είναι επίσης σεσημασμένος.  

Τα αναπάντητα ερωτήματα

Τα ερωτήματα, πάντως, που εγείρονται ως προς το πώς κατάφεραν να χτυπήσουν με Καλάσνικοφ στο κέντρο της Αθήνας, σε μία από τις καλύτερες φυλασσόμενες περιοχές της χώρας, και μάλιστα σε ώρα αιχμής είναι πολλά. Αμέσως μετά τη ληστεία με λεία 13.000 ευρώ έγιναν συνολικά οκτώ προσαγωγές υπόπτων. Όλοι τους οδηγήθηκαν στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθεροι μετά την ταυτοποίηση των στοιχείων τους.

Πηγή: ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)