Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Σκαρφαλώνει ο υδράργυρος - Οι περιοχές με καταιγίδες την Τετάρτη

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ

 

Καλοκαιρινή θα είναι η τρέχουσα εβδομάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου. Η άνοδος του υδραργύρου θα έχει συνέχεια. Γενικά, προς το Σαββατοκύριακο ο καιρός θα ζεστάνει κι άλλο και η ζέστη θα γίνει κατά τόπους αρκετά ενοχλητική - κυρίως, φυσικά, στα μεγαλύτερα αστικά κέντρα.

Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης επισημαίνει πως δεν θα έχουμε βροχές για τουλάχιστον για αρκετές ημέρες ακόμη, στις περισσότερες περιοχές. Εξαίρεση αποτελούν τα Δωδεκάνησα όπου κατά τη διάρκεια της αυριανής ημέρας θα σημειωθούν μπόρες και καταιγίδες.

Τα συγκεκριμένα καιρικά φαινόμενα θα είναι πιο έντονα όσο πηγαίνουμε βορειότερα και ανατολικότερα στο εν λόγω νησιωτικό σύμπλεγμα. Ως τα τέλη της τρέχουσας εβδομάδας, λοιπόν, οι καιρικές συνθήκες θα είναι καλοκαιρινές και γενικά θα απουσιάζουν οι βροχοπτώσεις.

Την Τετάρτη το πρωί, προς τα Καστελόριζο θα σημειωθούν ορισμένες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Το μεσημέρι και το απόγευμα, από τη Δράμα ως και τον Έβρο, είναι πιθανό να σημειωθεί κάποια παροδική βροχή με τη μορφή μπόρας.

Ο καιρός θα παραμείνει άστατος ως το βράδυ στα νοτιοανατολικά Δωδεκάνησα, με ορισμένες διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες να είναι πιθανό να εκδηλωθούν και προς τη Ρόδο. Στο Καρπάθιο πέλαγος, οι ριπές του νοτιοδυτικού ανέμου που θα πνέει στην περιοχή είναι πιθανό να ανέλθουν μέχρι και στα 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασίες θα είναι αυξημένες, με υψηλότερη το 32άρι που θα σημειωθεί στη Θεσσαλία προς τον νομό της Μαγνησίας. 

 Στο λεκανοπέδιο της Αττικής και στην πρωτεύουσα, την Αθήνα, η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 19 ως τους 31 βαθμούς Κελσίου, ενώ στην Κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, από τους 18 ως τους 31.

Ο υδράργυρος θα σκαρφαλώνει διαρκώς όσο περνούν οι μέρες και το Σάββατο θα ανέλθει στους 36 βαθμούς Κελσίου, οπότε και θα υπάρχει θολούρα και ιδιαίτερες συνθήκες λόγω αυξημένης σκόνης και υγρασίας.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)