Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2021

Νέα μέτρα έρχονται σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Καβάλα

Νέα μέτρα έρχονται σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Καβάλα 

Νέα μέτρα για όλους με απαγόρευση κυκλοφορίας και lockdown στην εστίαση τα βράδια έρχονται σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Καβάλα. Ραγδαίες εξελίξεις αλλάξανε τον χάρτη της Ελλάδας.

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τα νέα μέτρα σε τέσσερις νέες περιοχές της Ελλάδας. Ο χάρτης άλλαξε και στο επίπεδο τέσσερα περάσανε νέες περιοχές της χώρας, ενώ πάμε προς απαγόρευση κυκλοφορίας σε Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Καβάλα.

Πλέον είμαστε εν αναμονή επίσημων ανακοινώσεων για τα μέτρα. Για την ώρα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας δεν έχει προχωρήσει σε επίσημη ανακοίνωση.

Ο επιδημιολογικός χάρτης τεσσάρων επιπέδων ετοιμότητας αντιστοιχεί σε 4 χρώματα (κόκκινο, πορτοκαλί, κίτρινο και πράσινο) με βάση επιδημιολογικούς δείκτες που χρησιμοποιούνται από το Ευρωπαϊκό Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ECDC) και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (WHO).

Ο επιδημιολογικός χάρτης παράγεται εβδομαδιαίως σε επίπεδο Περιφερειακής ενότητας και ειδικά για τα νησιά σε επίπεδο Δήμου.

Επίπεδο 4 – Κόκκινο

Σε αυτό το επίπεδο ετοιμότητας προβλέπονται τα πιο κάτω μέτρα:

Απαγόρευση κυκλοφορίας από 01:00 το βράδυ έως 06:00 το πρωί, με εξαίρεση λόγους εργασίας και σοβαρούς λόγους υγείας.

Απαγόρευση μουσικής καθ’ όλο το εικοσιτετράωρο σε καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και ψυχαγωγίας.

Σε αυτό το επίπεδο βρίσκονται πλέον Πέλλα, Ημαθία, Πιερία και Καβάλα και αναμένονται εξελίξεις.

Όπως έγραψε το iEidiseis.gr Ευρυτανία και Αργολίδα φαίνεται να μένουν στο επίπεδο 4. Άλλες περιοχές έχουν ήδη αλλάξει χρώμα.

Με «πορτοκαλί» χρώμα παραμένουν το Ρέθυμνο και τα Χανιά, ενώ «κίτρινο» είναι το Λασίθι. Σε ό,τι αφορά το Ηράκλειο πρόκειται για μία θετική εξέλιξη για τους επιχειρηματίες της εστίασης και του επισιτισμού.

Οι επιχειρηματίες της εστίασης και του επισιτισμού της Περιφερειακής Ενότητας Ηρακλείου εξέφραζαν, όλο αυτό το διάστημα, την αντίθεση τους στο mini lockdown και τις συνέπειες στην τοπική οικονομία.

Μάλιστα, νωρίτερα την Τετάρτη (15.09.2021) προχώρησαν και σε σχετική διαμαρτυρία έξω από την Περιφέρεια Κρήτης, ενώ συναντήθηκαν και με τον Περιφερειάρχη, Σταύρο Αρναουτάκη.

Με τη λήξη του μίνι lockdown και στο Ηράκλειο, οι κάτοικοι θα μπορούν πλέον να κυκλοφορούν και μετά τη 1 τα μεσάνυχτα και τα μαγαζιά της εστίασης να είναι ανοιχτά το βράδυ και με μουσική. 

Πηγή: ieidiseis.gr



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)