Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Μητσοτάκης - Μακρόν: Έπεσαν οι υπογραφές για τις φρεγάτες

Μητσοτάκης - Μακρόν: Έπεσαν οι υπογραφές για τη μεγάλη συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας
EUROKINISSI/ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΥ/ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΜΗΤΣΟΣ

 
 
Την άμεση στρατιωτική συνδρομή της Γαλλίας προς την Ελλάδα και αντιστρόφως προβλέπει η αμυντική συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας. Οι δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν. Η Ελλάδα παραλαμβάνει τρεις φρεγάτες Belharra.

Έπεσαν οι υπογραφές στο Μέγαρο Ελιζέ από τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τον Εμανουέλ Μακρόν, παρουσία του Νίκου Δένδια και του Νίκου Παναγιωτόπουλο αλλά και των ομολόγων τους για την αμυντική συμφωνία Ελλάδας – Γαλλίας.

Η Ελλάδα θα παραλάβει τρεις+1 φρεγάτες Belharra με πλήρη εξοπλισμό αεράμυνας και ανθυποβρυχιακού πολέμου, οι οποίες θα είναι απολύτως συμβατές ώστε να «συνεργάζονται» με τα μαχητικά Rafale.

«Θέλουμε να προστατεύσουμε την εδαφική ακεραιότητα των κρατών μας» τόνισε ο Εμανουέλ Μακρόν στις κοινές δηλώσεις των δύο ηγετών. «Η Ελλάδα αποκτά τρεις φρεγάτες Belharra οι οποίες θα κατασκευαστούν στη Γαλλία» πρόσθεσε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να κάνει λόγο από την πλευρά του για «βήμα προς την ευρωπαϊκή στρατιωτική αυτονομία».

Ο κ. Μακρόν έκανε λόγο για «μια πολύ σημαντική στιγμή» που είναι «καρπός των τελευταίων 18 μηνών». «Αυτή η συνεργασία», σημείωσε, «εκφράζει τη βούλησή μας να ενδυναμώσουμε τη συνεργασία μας στην άμυνα και την ασφάλεια και να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας», μιλώντας για «εμβάθυνση της ελληνογαλλικής συνεργασίας».

«Έχουμε ένα κοινό όραμα των κοινών μας συμφερόντων και της σταθερότητας. Η Ελλάδα είναι το κράτος το οποίο σε δύο αιώνες μπόρεσε να ακολουθήσει το μονοπάτι της ανεξαρτησίας και να είναι ένα κράτος στην καρδιά της Ευρώπης, μια καρδιά που πάντα πάλλεται» είπε επίσης ο Γάλλος Πρόεδρος.

«Ευχαριστώ κύριε πρωθυπουργέ όπως ευχαριστώ και τους υπουργούς που σας συνοδεύουν, μας τιμά η παρουσία σας στο Παρίσι. Είμαστε αλληλέγγυοι προς εσάς, στις πυρκαγιές και στις δύσκολες ώρες για την Κρήτη όπου υπάρχει ένας σεισμός» κατέληξε.

Δείτε τις κοινές δηλώσεις Μητσοτάκη - Μακρόν:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)