Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται έντονα καιρικά φαινόμενα και πτώση της θερμοκρασίας

ΣΑΚΗΣ ΑΡΝΑΟΥΤΟΓΛΟΥ Κακοκαιρία, η οποία θα εντείνεται όσο περνούν οι ώρες, έρχεται από την Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου, προειδοποιεί ο Σάκης Αρναούτογλου.

 

Ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης επισημαίνει πως ναι μεν η πτώση της θερμοκρασίας κατά τη διάρκεια της Τρίτης θα είναι μικρή, αλλά την Τετάρτη ο υδράργυρος θα κατρακυλήσει περαιτέρω και δη αισθητά, στις περισσότερες περιοχές της χώρας.

Τα ξημερώματα της Τρίτης, μια συννεφιά που έλθει από τη δύση θα εισέλθει στα δυτικά της χώρας μας, θα κινηθεί προς τα ανατολικά και θα αφήσει λίγα και ασθενή φαινόμενα.

Προς το βράδυ της Τρίτης όμως τα σύννεφα αυτά θα πυκνώσουν, κυρίως στη βόρεια Ελλάδα (περισσότερο στη Μακεδονία και κατά τόπους στην ανατολική και βόρεια Θεσσαλία) και όσο περισσότερο θα βραδιάζει τόσο πιο άστατος θα γίνεται ο καιρός.

Αναλυτικά: Το πρωί και τις προμεσημβρινές ώρες της Τρίτης θα έχουμε εναλλαγές ηλιοφάνειας και νεφώσεων στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια. Μέχρι το μεσημέρι θα ψιχαλίσει και θα βρέξει ασθενώς -με τη μορφή μπόρας- στα δυτικά τμήματα της χώρας. Στα Επτάνησα μπορεί να σημειωθούν και τοπικές καταιγίδες μικρής διάρκειας.

Το ίδιο αναμένεται να συμβεί στη βόρεια Ελλάδα, κυρίως από την δυτική Μακεδονία μέχρι και την ανατολική Μακεδονία, με εξαίρεση το ενδεχόμενο να σημειωθούν καταιγίδες. Στη Στερεά είναι πιθανό να ψιχαλίσει και να βρέξει για λίγο τοπικά.

Από το μεσημέρι ως και αργά το απόγευμα, σύννεφα θα έχουμε σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και τις Κυκλάδες, ενώ στην ανατολική και νότια ηπειρωτική χώρα μπορεί να ψιχαλίσει και να βρέξει.

Πυκνά θα είναι τα σύννεφα στη βόρεια Ελλάδα. Εκεί ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος όσο περνούν οι ώρες. Κυρίως σε όλη τη Μακεδονία και στα πιο ορεινά δυτικά και βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, όπου θα βγάλει διάσπαρτες μπόρες και τοπικές καταιγίδες.

Το βράδυ, τα εν λόγω φαινόμενα θα γίνουν περισσότερα στη βόρεια Ελλάδα και να ενταθούν στις περισσότερες περιοχές της ανατολικής και της κεντρικής Μακεδονίας. Ίσως κάποιες πιο τοπικές μπόρες φτάσουν μέχρι και τα δυτικά-βορειοδυτικά τμήματα της Θράκης και σε περιοχές της βόρειας-βορειοανατολικής και ανατολικής κεντρο-ανατολικής Θεσσαλίας, όπου το βράδυ ο καιρός αναμένεται να γίνει άστατος.

Στη δυτική Μακεδονία, όσο πιο ανατολικά, τόσο πιο πιθανές είναι πιο αξιόλογες μπόρες και οι τοπικές καταιγίδες. Προς τη Ζάκυνθο, σύννεφα αστάθειας αναμένεται να δώσουν πρόσκαιρα κάποιες μπόρες.

Σε περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, κυρίως στα πιο ορεινά δυτικά τμήματα της περιφέρειας, τα φαινόμενα αναμένεται να έχουν έντονο χαρακτήρα προς τις βραδινές ώρες.

Στο Καρπάθιο πέλαγος θα πνέουν οι πιο ισχυροί άνεμοι (βορειοδυτικοί), οι οποίοι θα ανέλθουν στα 7 μποφόρ.

Στην Αττική, το πρωί υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει ή να ψιχαλίσει. Γενικά η μέρα στο λεκανοπέδιο θα κυλήσει με ηλιοφάνεια, με λίγη συννεφιά μετά το μεσημέρι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 18 ως και τους 29 βαθμούς Κελσίου.

Στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλονίκη, υπάρχει μικρή πιθανότητα να βρέξει ασθενώς με τη μορφή ασθενούς μπόρας ή να ψιχαλίσει, όμως μετά το μεσημέρι ο καιρός θα γίνεται ολοένα και πιο άστατος στην περιοχή, με διάσπαρτες μπόρες και καταιγίδες, αρχικά κυρίως στις πιο δυτικές περιοχές της περιφέρειας και από το βράδυ αναμένονται βροχές και τοπικές καταιγίδες στις περισσότερες περιοχές της κεντρικής Μακεδονίας, συμπεριλαμβανομένης της Θεσσαλονίκης.

Στα πιο δυτικά τμήματα της περιφέρειας, δε, αναμένονται και πιο έντονα φαινόμενα τις απογευματινές προς τις πρώτες βραδινές και νυχτερινές ώρες. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από τους 15 ως και τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Την Τετάρτη, όσο πιο βόρεια-βορειοδυτικά και ορεινά και πολύ-πολύ νοτιοδυτικά, αναμένεται να έχουμε τοπικές βροχές με τη μορφή μπόρας. Οι άνεμοι θα ενισχυθούν σημαντικά. Στο Αιγαίο θα ανέλθουν στα 7 μποφόρ και τόσο εκεί, όσο και στην υπόλοιπη χώρα, η θερμοκρασία θα πέσει αισθητά.


 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)