Τρίτη 28 Σεπτεμβρίου 2021

Self test: Σήμερα η δήλωση για μαθητές στην παλιά πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Self test: Σήμερα η δήλωση για μαθητές στην παλιά πλατφόρμα self-testing.gov.gr

 
Σήμερα θα πρέπει να υποβληθούν σε self test, οι ανεμβολίαστοι μαθητές σε ολόκληρη την επικράτεια, και το αποτέλεσμά του θα πρέπει να δηλωθεί στο self-testing.gov.gr για το σχολείο.

Μέχρι και σήμερα θα πρέπει να υποβληθούν σε self test, οι ανεμβολίαστοι μαθητές σε ολόκληρη την επικράτεια, και το αποτέλεσμά του θα πρέπει να δηλωθεί στο self-testing.gov.gr.

Ωστόσο, φέτος για πρώτη φορά, σε περίπτωση κρούσματος σε σχολική αίθουσα, οι στενές επαφές του κρούσματος, ύστερα από έγγραφη βεβαίωση του διευθυντή του σχολείου, θα πρέπει να υπόκεινται σε δωρεάν rapid test, την πρώτη και την έβδομη μέρα επαφής με το κρούσμα, εφόσον είναι ανεμβολίαστοι.

Τι γίνεται σε περίπτωση κρούσματος στο σχολείο

Οι μαθητές θα προσέρχονται στο σχολείο με πιστοποιητικό εμβολιασμού (για μαθητές 12 ετών και άνω) ή βεβαίωση νόσησης τελευταίου εξαμήνου ή δήλωση αρνητικού self test, το οποίο θα πραγματοποιείται δύο φορές την εβδομάδα (Τρίτη και Παρασκευή), έως και 24 ώρες πριν από την προσέλευση στο σχολείο.

Οι εκπαιδευτικοί θα προσέρχονται με τους ίδιους όρους, μόνο που θα χρειάζονται αρνητικό rapid ή μοριακό τεστ, με κόστος δικό τους.

Αν εντοπιστεί κρούσμα, θα παραμένει σε απομόνωση για τουλάχιστον 10 ημέρες. Ο μαθητής θα επιστρέφει μετά την παρέλευση τουλάχιστον 10 ημερών από την έναρξη των συμπτωμάτων και την πάροδο τριών 24ώρων από την πλήρη υποχώρηση του πυρετού (χωρίς τη λήψη αντιπυρετικών) και τη βελτίωση των άλλων συμπτωμάτων. Για την επιστροφή στο σχολείο δεν είναι απαραίτητη η προσκόμιση ιατρικής βεβαίωσης.

Για τις στενές επαφές του μαθητή στο σχολείο προβλέπεται αυξημένος εργαστηριακός έλεγχος και για διάστημα 7 ημερών ως εξής: Α) Για ανεμβολίαστους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος στο οποίο βρέθηκε κρούσμα, δύο rapid tests, πέραν των προβλεπομένων. Ομως, εάν οι ανεμβολίαστοι μαθητές κάθονταν δίπλα ή στο αμέσως εμπρός ή πίσω θρανίο από το κρούσμα, υποβάλλονται σε καθημερινά self tests τις ημέρες που δεν κάνουν τα δύο εργαστηριακά. Β) Για εμβολιασμένους μαθητές και εκπαιδευτικούς του τμήματος προβλέπονται δύο self tests, ανεξαρτήτως της θέσης στην οποία κάθονται.

Η νέα πλατφόρμα για σχολεία και πανεπιστήμια

Το edupass.gov.gr είναι η νέα πλατφόρμα που δημιουργήθηκε για τον έλεγχο τήρησης των υγειονομικών προϋποθέσεων για τη λειτουργία σχολείων και πανεπιστημίων.

Τα μέλη της εκπαιδευτικής και ακαδημαϊκής κοινότητας, δηλώνουν στην πλατφόρμα την προϋπόθεση που πληρούται για τη συμμετοχή τους στην εκπαιδευτική διαδικασία (εμβολιασμός, νόσηση, αρνητικό αποτέλεσμα PCR/rapid test ή self test), ανάλογα με τα ισχύοντα ανά περίπτωση υγειονομικά μέτρα για τον κορονοϊό και την ηλικιακή ομάδα, όπου εντάσσεται κάθε φυσικό πρόσωπο.

Η παραπάνω πλατφόρμα διασυνδέεται με το Εθνικό Μητρώο Εμβολιασμών, το Εθνικό Μητρώο Ασθενών και την ειδική πλατφόρμα του Ψηφιακού Πιστοποιητικού COVID -19 και ελέγχεται η πλήρωση των προϋποθέσεων συμμετοχής ανά περίπτωση. Τα στοιχεία θα αποστέλλονται στη θυρίδα κάθε εκπαιδευτικής δομής που καταχωρίζει ο αιτών και βάσει αυτών θα καθίσταται δυνατή η συμμετοχή του στην εκπαιδευτική διαδικασία με φυσική παρουσία. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)