Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Βόρεια Εύβοια: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - Ο «Μπάλλος» θα χτυπήσει δριμύτερος

Βόρεια Εύβοια: Κάτοικοι εγκαταλείπουν τα σπίτια τους - Ο «Μπάλλος» θα χτυπήσει δριμύτερος

 
 
 
 
 
Φοβούνται νέες πλημμύρες στη βόρεια Εύβοια. Σε επιφυλακή οι αρχές.

Προετοιμάζονται για τα χειρότερα στη βόρεια Εύβοια καθώς αναμένεται να χειροτερέψει ο καιρός τις επόμενες ώρες. Η κακοκαιρία «Μπάλλος» σφυροκοπά ολόκληρη τη χώρα με ισχυρές βροχές, χιόνια στα ορεινά, χαλάζι και ανέμους.
Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star, ήδη 45 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τα σπίτια τους στις πυρόπληκτες περιοχές καθώς υπάρχουν έντονοι φόβοι για πλημμύρες.

Ήδη, έχει μισθωθεί ξενοδοχείο στην παραλία της Αγίας Άννας, ενώ υπάρχουν συστάσεις για προσοχή στους οδηγούς και τις μετακινήσεις λόγω της περιορισμένης ορατότητας.

Δραματική έκκληση Αρνιακού: «Να φύγουν οι κάτοικοι από τα σπίτια τους»

Μιλώντας στο evima.gr, o μετεωρολόγος, Τάσος Αρνιακός, είπε χαρακτηριστικά:

«Στους πολίτες της Βόρειας Εύβοιας συστήνω πρώτον αυτοπροστασία, οι μικρές και μεγάλες ηλικίες που έχουν προβλήματα υγείας να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις τόσο με τα πόδια όσο και με το αυτοκίνητο. Να αποφεύγουν να περνούν από ρέματα και περιοχές με μεγάλη ποσότητα νερού, να αποφεύγουν περιοχές που δεν έχουν μεγάλη κάλυψη για τους κεραυνούς και επίσης να φροντίζουν να αποφεύγουν τα ταξίδια στη θάλασσα διότι οι εντάσεις των ανέμων είναι πολύ μεγάλες. Ιδιαίτερα στην Εύβοια και στις περιοχές των απορροών δηλαδή εκεί που εκβάλλουν οι χείμαρροι και τα ποτάμια που προέρχονται από τα καμένα, θα πρέπει οι κάτοικοι να ακούσουν τις οδηγίες της Πολιτικής Προστασίας και να απομακρυνθούν από τα σπίτια τους».

Η νέα κακοκαιρία έχει ξεκινήσει με βροχές, καταιγίδες, ισχυρές τοπικές χαλαζοπτώσεις . Τα φαινόμενα μετά το μεσημέρι της Πέμπτης θα ενταθούν με μεγαλύτερη ραγδαιότητα στην Εύβοια όπου τα φαινόμενα θα είναι έντονα και περιμένουμε μεγάλες βροχές. Όσον αναφορά την εξέλιξη τα φαινόμενα την Παρασκευή θα συνεχιστούν και θα ενταθούν ενώ από το Σάββατο αναμένουμε μικρή βελτίωση. Οι άνεμοι θα φτάσουν τα 9 μποφόρ ενώ θα υπάρξει σημαντική πτώση της θερμοκρασίας.

Ήδη, σε χθεσινό ρεπορτάζ του iEidiseis, ανώτατες πηγές της ΓΓΠΠ και στελεχών με πρωταγωνιστικό ρόλο στα έκτακτα φαινόμενα αποκάλυπταν πως υπάρχει σχέδιο προληπτικής εκκένωσης για 5 μεγάλες περιφέρειες της χώρας.
Ειδικότερα, οι περιοχές στις οποίες εφόσον χρειαστεί θα δοθεί εντολή εκκένωσης είναι:

  • Η Πελοπόννησος και συγκεκριμένα η Δυτική, η Ανατολική και η Νότια όπως η Ηλεία, η Αργολίδα και η Κορινθία
  • Η Δυτική Αττική
  • Η βόρεια Εύβοια 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)