Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Καιρός: Εγκλωβισμένα άτομα στην Αττική - Σαρώνει ο «Μπάλλος»

Καιρός: Εγκλωβισμένα άτομα στην Αττική - Σαρώνει ο «Μπάλλος»

 
 
Τα δόντια της δείχνει η κακοκαιρία «Μπάλλος» σε όλη τη χώρα, με την Αττική να βρίσκεται σε κλοιό επικίνδυνων καιρικών φαινομένων από το πρωί της Πέμπτης ενώ αναμένεται επιδείνωση.

Η Πυροσβεστική μέχρι στιγμής έχει δεχθεί 70 κλήσεις -με αυξητική τάση- για πλημμύρες κυρίως σε υπόγεια σε Νέα Φιλαδέλφεια, Κάτω Πατήσια, Περιστέρι, Μοσχάτο, Νέα Ιωνία και Κηφισιά.

Έντονα προβλήματα εντοπίζονται και στο οδικό δίκτυο, όπου αυτή την ώρα έχει διακοπεί η κυκλοφορία στην Πειραιώς λόγω συσσώρευσης υδάτων στο ρεύμα προς Πειραιά από το ύψος της οδού Πέτρου Ράλλη και στο ρεύμα προς Αθήνα, από το ύψος της οδού Χαμοστέρνας.

Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, η υπηρεσία έχει δεχτεί κλήση για παροχή βοήθειας σε δύο σημεία στη Νέα Φιλαδέλφεια, όπου φέρεται να βρίσκονται αρκετά άτομα εγκλωβισμένα.

Η πρώτη κλήση αφορά κτήριο στην Οδό Λάρνακος 74 και πρόκειται πιθανότατα για γραφεία εταιρείας με τους πυροσβέστες να είναι καθ' οδόν. Το δεύτερο συμβάν αφορά δημοτικό σχολείο επί της Οδού Εφέσου 1. Οι μαθητές έχουν ανέβει σε όροφο καθώς το σχολείο έχει πλημμυρίσει. Οι πυροσβέστες που έφτασαν στο σημείο έχουν ξεκινήσει επιχείρηση άντλησης των υδάτων.

Η ραγδαιότητα των βροχoπτώσεων τοπικά ξεπερνά τα 50 mm στο Λεκανοπέδιο με βάση τα στοιχεία του Μετεωρολογικού Ραντάρ της EMY.

Ισχυρά κατά τόπους φαινόμενα από την κακοκαιρία «Μπάλλος» κατά τις επόμενες 24 ώρες

Σε εξέλιξη βρίσκεται η κακοκαιρία «Μπάλλος» με βροχές και καταιγίδες σε μεγάλο μέρος της χώρας. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr, κατά το υπόλοιπο της Πέμπτης 14/10 και έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 αναμένονται βροχές και καταιγίδες στο σύνολο της χώρας, ενώ πιθανότητα χαλαζοπτώσεων υπάρχει κυρίως σε νησιωτικές περιοχές Ιονίου και Αιγαίου καθώς και σε παράκτιες περιοχές της Πελοποννήσου, της Στερεάς και ενδεχομένως της Χαλκιδικής. Τα φαινόμενα αναμένεται να είναι κατά τόπους ισχυρά στο Νότιο Ιόνιο, στην Πελοπόννησο, στη Στερεά και στην Εύβοια έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 ενώ από το απόγευμα της Πέμπτης 14/10 έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 κατά τόπους ισχυρά φαινόμενα θα εκδηλωθούν και στην Κεντρική και Ανατολική Μακεδονία, στη Θράκη και στο Κεντρικό και Βόρειο Αιγαίο. Στον Χάρτη 1 που ακολουθεί παρουσιάζεται ο αθροιστικός υετός που αναμένεται έως το πρωί της Παρασκευής 15/10 καθώς και οι περιοχές των κατά τόπους ισχυρών φαινομένων.

Σημειώνεται ότι ισχυρές βροχές και καταιγίδες αναμένονται και στην Αττική από το μεσημέρι της Πέμπτης 14/10 έως το μεσημέρι της Παρασκευής 15/10 ενώ υπάρχει και πιθανότητα χαλαζοπτώσεων.

Στο Αιγαίο θα επικρατήσουν άνεμοι νοτίων διευθύνσεων έως 6-7 μποφόρ (στο Θερμαϊκό και στις Σποράδες από βορειοδυτικές διευθύνσεις ίδιας έντασης). Στο Νότιο Ιόνιο θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι 4 έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση κυρίως στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)