Πέμπτη 14 Οκτωβρίου 2021

Όλα για τα κέρδη των παρόχων...

Μπροστά στις ραγδαίες αυξήσεις των τιμών στο φυσικό αέριο και την κοινωνική διάσταση που θα πάρει το πρόβλημα τον χειμώνα, η Κομισιόν ανακοίνωσε μια εργαλειοθήκη μέτρων που μπορούν να πάρουν τα κράτη - μέλη της Ε.Ε. προκειμένου να αμβλύνουν τις επιπτώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Ανάμεσα στα μέτρα που αναδεικνύει η Κομισιόν, τα οποία συνάδουν με την ευρωπαϊκή νομοθεσία, είναι η εισοδηματική στήριξη στους φτωχούς καταναλωτές με επιδότηση λογαριασμών και κουπόνια, η προσωρινή αναβολή πληρωμής των τιμολογίων, η διασφάλιση ότι δεν θα γίνονται διακοπές συνδέσεων, οι φοροελαφρύνσεις στα φτωχά νοικοκυριά και η επιβολή κανόνων πραγματικού ανταγωνισμού.

Το θέμα ήταν χθες πλήρως εξαφανισμένο από τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ και τις ιστοσελίδες, που ασχολούνταν με την ομιλία Καραμανλή, την επερχόμενη κακοκαιρία και τις αλλαγές στα διπλώματα οδήγησης. Και πολύ λογικό. Επειδή η κυβέρνηση δεν έχει στόχο να υιοθετήσει κανένα από αυτά τα μέτρα.

Θα παραμείνει στα ψίχουλα που δίνει για κάποια νοικοκυριά, με πολύ στενά κριτήρια, κόβοντας μάλιστα άλλες ελαφρύνσεις που ο πρωθυπουργός εξήγγειλε στη ΔΕΘ. Και θα συνεχίσει να μην παίρνει κανένα μέτρο για τις επιχειρήσεις, προτρέποντάς τις να μετακυλίσουν τα αυξημένα κόστη στην κατανάλωση και επιδεινώνοντας, έτσι, το πρόβλημα της ακρίβειας.

Διότι η κυβέρνηση ενδιαφέρεται μόνο για ένα πράγμα: να διασφαλίσει την υπερκερδοφορία του καρτέλ των παρόχων, έστω και σε τέτοιες συνθήκες. Είπαμε. Οι άνθρωποι δεν κυβερνάνε. Δουλειές έχουν έρθει να κάνουν...

ΑΥΓΗ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)