Παρασκευή 15 Οκτωβρίου 2021

Στη δίνη του «Μπάλλου» η χώρα – Προβλήματα και έκτακτα μέτρα – Άνοιξε ο Κηφισός και η παραλιακή

 

 

Λίγο πριν τις 06:30 το πρωί της Παρασκευής 15/10 άνοιξαν ο Κηφισός και η παραλιακή με τη διέλευση των οχημάτων να γίνεται πλέον κανονικά.


Την λήψη προληπτικών μέτρων για την προστασία των πολιτών από την κακοκαιρία Μπάλλος αποφάσισε η κυβέρνηση. Η Πολιτική Προστασία θεωρεί, ότι, εκτός από την Αττική, ιδιαίτερα επικίνδυνη προδιαγράφεται η κατάσταση σε Ιόνιο, Ικαρία, Σάμο, Χαλκιδική, Καβάλα, Θάσο, Φθιώτιδα και Εύβοια, ενώ η κακοκαιρία χτυπάει τις Κυκλάδες και συγκεκριμένα τη Σύρο και τη Νάξο. Προβλήματα με πλημμυρισμένους δρόμους στη Σίνδο Θεσσαλονίκης.

Κλειστές σήμερα οι δημόσιες υπηρεσίες, εκτός από τις αναγκαίες για τη διαχείριση του φαινομένου και των ΟΤΑ, ενώ για τον ιδιωτικό τομέα ενθαρρύνεται η τηλεργασία στην Αττική.

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία οι βρεφονηπιακοί σταθμοί και τα ΚΔΑΠ σε Κέρκυρα, Ζάκυνθο, Σάμο και Ικαρία, Αττική, Χαλκιδική και Εύβοια.

Για σήμερα αναστέλλονται οι εργασίες των δικαστηρίων στην Αττική. Εξαιρούνται τα αυτόφωρα και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

Στην Κάρυστο, σε εξέλιξη βρίσκεται επιχείρηση της Πυροσβεστικής για τον εντοπισμό 69χρονου κτηνοτρόφου, στην περιοχή Τσακαίοι του Δήμου Καρύστου.
Στην Βόρεια Εύβοια, έχουν απομακρυνθεί προληπτικά κάτοικοι από τα χωριά Κοτσικιά, Αγία Άννα και Αχλάδι.

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης κηρύχθηκε η Κέρκυρα, ενώ στην Κεφαλλονιά υπερχείλισε το ποτάμι που διασχίζει το Ληξούρι, με αποτέλεσμα να πλημμυρίσει η πόλη.

Πηγή: ertnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)