Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

ΚΙΝΑΛ: Σκληρό πόκερ για έξι - Ποιοι νίκησαν στη μάχη των χιλιάδων υπογραφών

ΚΙΝΑΛ: Σκληρό πόκερ για έξι - Ποιοι νίκησαν στη μάχη των χιλιάδων υπογραφών

 
 
 
 
Πόσες υπογραφές συγκέντρωσε ο καθένας, οι δυο που ξεχώρισαν. Αρχίζει το ματς στο ΚΙΝΑΛ.

Έξι υποψήφιοι έχουν ήδη μπει στην κούρσα της διαδοχής. Παράλληλα άρχισαν τα όργανα, με τις πρώτες σπόντες μεταξύ των υποψηφίων για την προεδρία του ΚΙΝΑΛ να είναι γεγονός.

Η προθεσμία για την κατάθεση των απαιτούμενων υπογραφών όσων διεκδικούν την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής εξέπνευσε στις 6 το απόγευμα της Πέμπτης (21/10), όλοι οι υποψήφιοι συμπλήρωσαν τον απαιτούμενο αριθμό των 5.000 υπογραφών, τις κατέθεσαν και η πορεία τους προς την 5η Δεκεμβρίου, οπότε και πρόκειται να γίνουν οι πρώτες εσωτερικές εκλογές του κόμματος της αντιπολίτευσης, ξεκίνησε.

  • Χαμόγελα για Πανανδρέου - Ανδρουλάκη

Οι Γιώργος Παπανδρέου και Νίκος Ανδρουλάκης νίκησαν στη μάχη των χιλιάδων υπογραφών και κατά συνέπεια των πρώτων εντυπώσεων.

Ο πρώην πρωθυπουργός και άλλοτε επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ, προσήλθε στη Χαριλάου Τρικούπη, υπό τα φλάς των φωτογράφων και τις κάμερες της τηλεόρασης, αυτοπροσώπως και κατέθεσε πάνω από 80 υπογραφές μελών της Κ.Ε και σχεδόν 20.000 υπογραφές μελών, που συγκέντρωσε το τελευταίο 24ωρο.

Την ώρα μάλιστα που βρέθηκε έξω από το γραφείο της ΕΔΕΚΑΠ συναντήθηκε και χαιρετήθηκε με τον Νίκο Ανδρουλάκη ο οποίος λίγα λεπτά νωρίτερα είχε καταθέσει τη δική του υποψηφιότητα με τις υπογραφές 110 μελών της Κ.Ε και πάνω από 10 χιλιάδων μελών του κόμματος, σύμφωνα με συνεργάτες του.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος είχε καταθέσει από την προηγούμενη Παρασκευή την υποψηφιότητά του μαζί με 5.200 υπογραφές και χιλιάδες άλλες δηλώσεις υποστήριξης ενώ από τη πλευρά του ο Παύλος Γερουλάνος τη δική του υποψηφιότητα τη συνόδευσε με 6.245 υπογραφές ενώ ο Παύλος Χρηστίδης συγκέντρωσε πάνω 7.000 υπογραφές που στηρίζουν την υποψηφιότητά του.

Σε ανάλογα επίπεδα είναι και οι υπογραφές που συγκέντρωσε ο Χάρης Καστανίδης. Η ΕΔΕΚΑΠ αρχίζει αμέσως τον δειγματοληπτικό έλεγχο κι αναμένεται να προχωρήσει στη τυπική ανακήρυξη των υποψηφίων τα επόμενα 24ωρα.

Υπενθυμίζεται πως το απόγευμα ο Βασίλης Κεγκέρογλου απέσυρε την υποψηφιότητά του.

  • «Ακονίζονται τα μαχαίρια»

Εν τω μεταξύ, ο Χάρης Καστανίδης άφησε αιχμές εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου, όσον αφορά στις σημερινές δηλώσεις του δεύτερου στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΣΚΑΪ.

«Διάβασα ότι ''ο όρος προοδευτική διακυβέρνηση είναι ύποπτος''. Δεν υπάρχουν ύποπτοι όροι. Αποκτούν διαφορετική σημασία ανάλογα με τους ανθρώπους που εκφωνούν τις λέξεις», ήταν το καρφί του κ. Καστανίδης, σε ανάρτησή του στον προσωπικό λογαριασμό του στο Twitter.

Νωρίτερα, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι η πιθανή εκλογή του θα ακυρώσει κάθε σενάριο που λανσάρεται ως «δήθεν προοδευτική διακυβέρνηση ΚΙΝΑΛ-ΣΥΡΙΖΑ, ίσως και Βαρουφάκη».

Θυμίζουμε πως οι αρχαιρεσίες πρόκειται να πραγματοποιηθούν στις 5 Δεκεμβρίου 2021, ενώ, στην περίπτωση που χρειαστεί δεύτερος γύρος, αυτός θα διεξαχθεί στις 12 Δεκεμβρίου. Θα ορίσουν τον πρόεδρο του κόμματος για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

  • «Η παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων»

«Ολοκληρώθηκε σήμερα το απόγευμα εντός της προθεσμίας που είχε οριστεί η κατάθεση των υπογραφών των υποψηφίων προέδρων του ΚΙΝΑΛ. Υποψηφιότητες κατέθεσαν οι: Νίκος Ανδρουλάκης, Παύλος Γερουλάνος, Χάρης Καστανίδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Γιώργος Παπανδρέου, Παύλος Χρηστίδης.

83.000 πολίτες δήλωσαν τη στήριξή τους στους συντρόφους που εκδήλωσαν το ενδιαφέρον τους για την ηγεσία του Κινήματος, γεγονός που σηματοδοτεί τη μεγάλη συμμετοχή στις εκλογές της 5ης και 12ης Δεκεμβρίου. Το ΚΙΝΑΛ, η μεγάλη δημοκρατική παράταξη δυναμώνει και θα γίνει και πάλι πρωταγωνιστής των εξελίξεων στην πολιτική ζωή της χώρας.

Η Επιτροπή Δεοντολογίας Εφαρμογής Καταστατικού και Πιστοποίησης (ΕΔΕΚΑΠ) προχωρά στις προβλεπόμενες διαδικασίες σύμφωνα με το άρθρο 28 ΠAP.1 του καταστατικού για την ανακήρυξη των υποψηφίων.

Για την ΕΔΕΚΑΠ

Ο πρόεδρος Θόδωρος Καπετανάκης», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΔΕΚΑΠ. 

Πηγή: ieidiseis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)