Παρασκευή 22 Οκτωβρίου 2021

Τσίπρας στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο για μισθό, στέγαση, Παιδεία και το Squid Game

Τσίπρας στη νεολαία ΣΥΡΙΖΑ: Το σχέδιο για μισθό, στέγαση, Παιδεία και το Squid Game

 

 

 

Τρεις σημαντικές παρεμβάσεις του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ για τους νέους ανακοίνωσε ο Αλέξης Τσίπρας.

Από το βήμα του 2ου Συνεδρίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ αναφέρθηκε για το δικαίωμα στη στέγη με δύο προτάσεις:

-Μείωση φορολογίας ιδιοκτητών για κατοικίες που ενοικιάζουν σε νέους με προϋπόθεση τη μείωση του ενοικίου

-Επιδότηση ενοικίου για νέους και νέα ζευγάρια μέχρι 40 ετών από 140 ευρώ το μήνα το πρώτο άτομο και έως 350 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά.

1AB308700

Ασφάλεια

«Κάθε νέος να νιώθει ασφάλεια, ότι μπορεί να ζήσει καλά με όσα αμείβεται από τη δουλειά του, χωρίς εξάντληση, χωρίς απειλές στην εργασία του. Για αυτό σχεδιάζουμε 7ωρο τη μέρα 35 ώρες την εβδομάδα με μισθό όχι λιγότερο από 800 ευρώ. Για αυτό και θα καλύπτονται από συλλογικές συμβάσεις. Για αυτό και θα έχει ένα ισχυρό ΣΕΠΕ απέναντι στην αυθαιρεσία».

Προοπτική

«Κάθε νέος να νοιώθει ότι έχει προοπτική. Αποφοιτώντας από ένα ισχυρό δημόσιο σχολείο, με πτυχίο από ένα ισχυρό δημόσιο πανεπιστήμιο. Για αυτό και έχουμε σχέδιο: Αύξηση δημοσίων δαπανών για την Παιδεία με 20.000 διορισμούς δασκάλων και καθηγητών. Διπλασιασμός σε βάθος 4ετίας μελών ΔΕΠ στα ΑΕΙ με 2.000 διορισμούς ανά έτος. Καθηγητές στα ΑΕΙ και όχι αστυνομικούς. Άμεση κατάργηση ΕΒΕ και επαναφορά συστήματος με δυνατότητα και ελεύθερης πρόσβασης στα ΑΕΙ.

Έμπρακτη στήριξη με πολιτικές μέσω Αναπτυξιακής για νεοφυείς επιχειρήσεις και σύνδεση έρευνας και καινοτομίας με νεανική επιχειρηματικότητα. Μικροχρηματοδοτήσεις εκτός τραπεζικού συστήματος για ευκαιρίες σε νέους επιστήμονες και επαγγελματίες για άνοιγμα δικής τους επιχείρησης. Χρηματοδοτικά προγράμματα για ίδρυση ενεργειακών κοινοτήτων, συνεταιρισμών και άλλων μορφών κοινωνικής και αλληλέγγυας οικονομίας».

1AB308524

Αυτονομία

«Κάθε νέος να αποκτήσει την αυτονομία του. Τα τεράστια κόστη για τη στέγαση σήμερα αποτελούν τροχοπέδη για να στήσουν τη ζωή τους. Κάθε νέος πρέπει να έχει δικαίωμα στη στέγη. Για αυτό έχουμε σχέδιο: Μείωση φορολογίας σε ιδιοκτήτες ακινήτων αν νοικιάζουν σε νέους με προϋπόθεση και τη μείωση του ενοικίου. Επιδότηση ενοικίου για ζευγάρια μέχρι 40 ετών από 140 ευρώ το μήνα το πρώτο άτομο μέχρι 350 ευρώ το μήνα για ζευγάρι με δύο παιδιά (για εισοδήματα ως 25.000 για ζευγάρι με δύο παιδιά).

Το πρόγραμμά μας απαντά στο ερώτημα πώς μπορούν οι νέοι να ζήσουν καλύτερα, σε μία σύγχρονη ευρωπαϊκή χώρα.

Μετά το αυτονόητο βήμα για το σύμφωνο συμβίωσης, τώρα σχεδιάζουμε θέσπιση πολιτικού γάμου για ΛΟΑΤΚΙ ζευγάρια με πλήρη και ίσα δικαιώματα. Δεν μπορούμε να συμβιβαστούμε με την φρίκη της έμφυλης βίας και των γυναικοκτονιών».

Ο Αλέξης Τσίπρας δεν παρέλειψε να αναφέρει ότι η κυβέρνηση έχει πετάξει λευκή πετσέτα στην πανδημία και έχει μετατρέψει την οχύρωση της χώρας απέναντι στον ιό σε Squid Game. Σε μία χώρα με πάνω από 1 εκατ. ανεμβολίαστους άνω των 50 το πρόβλημα Μητσοτάκη είναι οι νέοι.

1ABT21752

«Η Δεξιά του κ. Μητσοτάκη συνθλίβει όνειρα, φιλοδοξίες, ικανότητες, ευαισθησίες, ενδιαφέροντα και προοπτική των νέων. Το μέλλον όλων κόβεται και ράβεται για να χωρά στα 600 ευρώ, την εξάρτηση από το σπίτι, την αδυναμία να οργανώσουν την ίδια τους τη ζωή.

Οι μόνοι που δικαιούνται να έχουν όνειρα είναι όσοι τους το επιτρέπει ο τραπεζικός λογαριασμός, τα παιδιά των ελίτ. Όλοι οι άλλοι στην αρένα.

30άρηδες να πασχίζουν για αυτονομία από το πατρικό τους, 20ρηδες να δουλεύουν μαύρα 12ωρα για να ζήσουν και να σπουδάσουν, 17άρηδες να δίνουν τη μάχη της γνώσης με σημαδεμένα χαρτιά από μία κυβέρνηση που ξηλώνει το δημόσιο σχολείο για να ντιλάρει με κολεγιάρχες.

Από το 2008 πάνω από 600.000 νέοι πήραν το δρόμο της ξενιτιάς. Δικαίως οι νέοι έχουν γίνει δύσπιστοι απέναντι στα πάντα.

Δεν είναι ανέμελοι οι νέοι αλλά νοιώθουν βαθιά ανασφάλεια. Γιατί στην Ελλάδα αυτοί τραβάνε κουπί, μεγάλωσαν απότομα, τα όνειρα ζωής έγιναν όνειρα εβδομάδας και ο ορίζοντάς τους περιορίζεται στο πώς θα βγει ο μήνας» είπε χαρακτηριστικά.


Η απάντηση Οικονόμου

«Ο κ. Τσίπρας ανέδειξε, στη σημερινή του ομιλία, τη θεμελιώδη διαφορά που χωρίζει τις αντιλήψεις μας για το ρόλο της νέας γενιάς. Εμείς δεν θέλουμε μια νέα γενιά που θα κουνάει δέντρα για να πέσουν τα μήλα. Ούτε μιλάμε για ρεβανσισμούς και νέους διχασμούς που ονειρεύεται μαζί με τον κ. Πολάκη χρησιμοποιώντας κλισέ περασμένων δεκαετιών» απάντησε ο κ. Οικονόμου και κατέληξε λέγοντας: «Αυτο που θέλουν οι νέοι είναι αποτελέσματα που θα τους δώσουν πραγματικές ευκαιρίες να ζήσουν καλύτερα από τους γονείς τους».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)