Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Ο καιρός σήμερα Πέμπτη 11.11.21

Σάκης Αρναούτογλου: Έρχονται καταιγίδες και ψύχος - Πού και πότε θα χαλάσει ο καιρός

 

Σήμερα (10/11) οι άνεμοι ήταν πολύ ισχυροί στη χώρα. Χαρακτηριστικό είναι το παράδειγμα της νότιας Εύβοιας, όπου οι ριπές του ανέμου ξεπέρασαν τα 110 χιλιόμετρα την ώρα, δηλαδή τα 10 μποφόρ, ενημερώνει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Έτσι θα κυλήσει και η Πέμπτη, με δυνατούς βοριάδες, κυρίως στην ανατολική Ελλάδα, στην περιοχή του Αιγαίου, με συννεφιές που αναμένεται να αφήσουν λίγα, ασθενή και μικρής διάρκειας φαινόμενα, προσθέτει ο μετεωρολόγος της δημόσιας τηλεόρασης.

Αναλυτικά:

Την Πέμπτη, οι νεφώσεις που σχηματίστηκαν σήμερα σε περιοχές της Ελλάδας θα έχουν εξαπλωθεί σε ολόκληρη τη χώρα. Από το απόγευμα και μετά, ο καιρός θα ανοίξει σε ολόκληρη τη δυτική Ελλάδα. Τοπικά αναμένεται να βρέξει στα κεντρο-βόρεια τμήματα της Εύβοιας και την βορειοανατολική Στερεά, κυρίως τη Βοιωτία.

Οι βοριάδες θα παραμείνουν ενισχυμένοι και θα ανέλθουν ξανά στα 8 μποφόρ στο Αιγαίο, κυρίως στα νότια τμήματά του.

Την Παρασκευή, θα σύννεφα θα βρίσκονται μόνο στην ανατολική χώρα, από τη Μακεδονία μέχρι και την Κρήτη. Εξαιτίας του βοριά, από την Πέμπτη το βράδυ και μετά θα έχουμε τοπικές βροχές στη βορειοανατολική Κρήτη. Οι βοριάδες θα εξασθενήσουν στο Αιγαίο και θα ανέλθουν στα 6 μποφόρ.

Το Σάββατο θα έχει συννεφιές στη δυτική Ελλάδα, οι οποίες θα πυκνώνουν ολοένα και περισσότερο και από το δεύτερο μισό του Σαββάτου μέχρι το βράδυ θα έχει βροχές στο Ιόνιο και τις πιο δυτικές περιοχές της Πελοποννήσου. Επίσης, θα το γυρίσει σε νοτιά και έτσι η υγρασία θα αυξηθεί ξανά σε ολόκληρη τη χώρα.

Την Κυριακή, σύννεφα που θα ξεκινήσουν από τα δυτικά αναμένεται να δώσουν βροχές και καταιγίδες, κυρίως από το μεσημέρι και μετέπειτα, στα περισσότερα δυτικά τμήματα. Τα σύννεφα αναμένεται να εξαπλωθούν στα ανατολικά και από το απόγευμα της Κυριακή και μετέπειτα να δώσουν βροχές και στην ανατολική Πελοπόννησο, στην ανατολική Στερεά και στην Αττική.

Τη Δευτέρα, τα σύννεφα θα είναι αρκετά πυκνά στις περισσότερες περιοχές της χώρας και αναμένεται να δώσουν περισσότερες βροχές -σε σύγκριση με την Κυριακή- στις περισσότερες δυτικές ηπειρωτικές περιοχές, ενώ αυτή τη φορά θα έχουμε βροχές και στην ανατολική Ελλάδα. Στη νοτιοανατολική νησιωτική χώρα τα φαινόμενα θα είναι πιο έντονα.

Πιο αναλυτικά:


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)