Πέμπτη 11 Νοεμβρίου 2021

Ηχηρή διαφοροποίηση Λοβέρδου από τη γραμμή του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

 
Αναφανδόν υπέρ του νομοσχεδίου, του υπουργείου Δικαιοσύνης, για του Ποινικούς Κώδικες τάχθηκε ο Ανδρέας Λοβέρδος κόντρα στη γραμμή του Κινήματος Αλλαγής και ενάντια στα όσα είπε ο συνάδελφός του Γιώργος Καμίνης, χθες στο Κοινοβούλιο.

Χείρα βοηθείας στις αυταρχικές και αντιδημοκρατικές λογικές του «νομοσχεδίου Τσιάρα» τείνει ο βουλευτής της Κινήματος Αλλαγής, Ανδρέας Λοβέρδος, δηλώνοντας πως θα υπερψηφίσει κόντρα στην γραμμή του ΚΝ.ΑΛΛ. που θα δηλώσει «παρών».

Κατά τη δεύτερη μέρα της συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής, του νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τους νέους ποινικούς κώδικες, ο υποψήφιος πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ. επέλεξε να διαφοροποιηθεί από τη θέση του κόμματος του σε μια αρχηγική εμφάνιση, όχι άσχετη με την εσωκομματική μάχη που δίνεται στην παράταξη.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, από το βήμα της Βουλής και με την κυβέρνηση να δέχεται τα πυρά σύσσωμης της αντιπολίτευσης, δήλωσε πως θα υπερψηφίσει το κυβερνητικό νομοσχέδιο.

Ο βουλευτής του ΚΙΝ.ΑΛΛ. δεν έκρυψε πως πλέον κινείται μόνος του «απαλλαγμένος πλέον στο να υπακούει στους κομματικούς συσχετισμούς» και έτοιμος να δώσει «απολύτως το δικό του στοιχείο της πολιτικής του ταυτότητας ως ελεύθερος άνθρωπος και μέλος του κοινοβουλίου».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος άφησε αιχμές για τη στάση του κόμματός και κατά του Γιώργου Καμίνη που είχε υποστηρίξει χθες «πως το σχέδιο νόμου δεν αποτελεί καρπό συστηματικής παρακολούθησης της εφαρμογής του προηγούμενου Ποινικού Κώδικα» και επανέλαβε ότι αντί να μειώνει αυξάνει την εγκληματικότητα.

Πλέον είναι εμφανές πως το κόμμα της Χαριλάου Τρικούπη δεν λειτουργεί με ενιαίο τρόπο με τον Ανδρέα Λοβέρδο να υποστηρίζει τα λεγόμενα της εισηγήτριας (του νομοσχεδίου) Νάντιας Γιαννακοπούλου που έρχονται κόντρα με τα όσα υποστήριξε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Γ. Καμίνης.

Θα πρέπει να σημειώσουμε πως ο Ανδρέας Λοβέρδος άσκησε κριτική μόνο στο άρθρο 191 για τη διασπορά ψευδών ειδήσεων, ενώ όσον αφορά την τροπολογία ΣΥΡΙΖΑ για τις γυναικοκτονίες δεν υπήρξε αρνητικός.

Η συζήτηση του νομοσχεδίου αναμένεται να ολοκληρωθεί αργά το απόγευμα με την ψήφισή του.

Υπέρ της αρχής του νομοσχεδίου έχει ταχθεί μόνο η Ν.Δ., ενώ όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης, πλην του ΚΙΝ.ΑΛΛ. που θα δηλώσει «παρών», ξεκαθάρισαν ότι θα καταψηφίσουν.

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)