Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

ΚΙΝ.ΑΛΛ.: Δεν θα γίνουμε ποτέ δεκανίκι κανενός

 Τη σφοδρή αντίδραση του Κινήματος Αλλαγής προκάλεσε δημοσκόπηση της Opinion Poll για tomanifesto, όπου μεταξύ άλλων υποστηρίζει ότι το 46,5% επιλέγει κυβέρνηση συνεργασίας Ν.Δ – ΚΙΝ.ΑΛΛ., το 17,7% αυτοδύναμη κυβέρνηση Ν.Δ, το 12,7% κυβέρνηση συνεργασίας ΣΥΡΙΖΑ- ΚΙΝ.ΑΛΛ.- ΜΕΡΑ 25, καθώς και ότι το 61,5% προτιμά τον Κυριάκο Μητσοτάκη για πρωθυπουργό, έναντι 7,7% τον Αλέξη Τσίπρα.

Με ανακοίνωσή του το γραφείο Τύπου του κόμματος καταγγέλλει πως «εδώ και καιρό συγκεκριμένες δημοσκοπικές εταιρείες -που συνδέονται οικονομικά με κυβερνητικά προγράμματα και προγράμματα οργανισμών- επιχειρούν συστηματικά να παρουσιάσουν το Κίνημα Αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ και ευρύτερα τη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη, ως ιδεολογικό και προγραμματικό δορυφορικό σχήμα της ΝΔ. Με υποταγμένο σε αυτήν, στρατηγικό και πολιτικό λόγο».

Η Χαριλάου Τρικούπη ξεκαθαρίζει ότι «το Κίνημα Αλλαγής και το ΠΑΣΟΚ ως ιστορικό, πολιτικό, ιδεολογικό και κοινωνικό ρεύμα, είναι και θα είναι οριοθετημένο απόλυτα απέναντι στη δεξιά», και επικαλείται ομόφωνες αποφάσεις του συνεδρίου, μετά την εισήγηση της αείμνηστης προέδρου Φώφης Γεννηματά, στις οποίες όπως αναφέρει «συμπυκνώνονται στο τετράπτυχο πολιτική ενότητα, αυτόνομη πορεία, προοδευτική ταυτότητα, πρωταγωνιστικός ρόλος στις εξελίξεις».

Προχωρά ένα βήμα παραπέρα και εξηγεί πως αυτό σημαίνει «ανοιχτό μέτωπο τόσο απέναντι στη ΝΔ, όσο και απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ».

Υπογραμμίζει ακόμη, ότι «ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΔΕΚΑΝΙΚΙ ΚΑΝΕΝΟΣ».

Στην ανακοίνωση του Κινήματος Αλλαγής διευκρινίζεται σαφώς ότι «η σημερινή παρέμβαση μας δεν αφορά σε καμία περίπτωση τις αναφορές δημοσκοπικών εταιρειών στους 6 υποψηφίους για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής.

Αφορά αποκλειστικά και μόνο τις αναφορές τους στο Κίνημα Αλλαγής, στο ΠΑΣΟΚ και στην ευρύτερη Δημοκρατική Προοδευτική παράταξη».

Ανδρουλάκης: Απευθύνομαι στους πολλούς που απογοήτευσε ο ΣΥΡΙΖΑ 

«Δεν κοιτάζω ούτε προς τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε προς τη Νέα Δημοκρατία. Στόχος μου είναι να πάρουμε ένα μεγάλο, διψήφιο ποσοστό στις βουλευτικές εκλογές, σύμφωνα με τη λαϊκή ετυμηγορία», ανέφερε ο Νίκος Ανδρουλάκης, μιλώντας αργά χθες το βράδυ στον τηλεοπτικό σταθμό ΚΟΝΤΡΑ. Πρόσθεσε ότι απευθύνεται στους προοδευτικούς ανθρώπους της Αριστεράς, και όχι στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. «Η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ πολλούς από αυτούς τους ανθρώπους τους απογοήτευσε. Ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα νέο ξεκίνημα», είπε ο υποψήφιος για την ηγεσία του ΚΙΝ.ΑΛΛ.

Δήλωσε υπερήφανος σοσιαλδημοκράτης και όπως τόνισε, «αυτό δεν σημαίνει ότι είμαι κεντρώος, σημαίνει ότι είμαι κεντροαριστερός. Η ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία αγκαλιάζει το προοδευτικό κέντρο και την προοδευτική αριστερά. Όταν ίδρυσε το ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, αγκάλιασε την ιστορία του κεντρώου βενιζελισμού και την ιστορία της προοδευτικής ΕΑΜικής αριστεράς κι έτσι κάναμε μεγάλη παράταξη, το ΠΑΣΟΚ» υπογράμμισε.

Σχολιάζοντας τα σενάρια για τις συνεργασίες του κόμματος, ο κ. Ανδρουλάκης ανέφερε ότι «το να πάρει σήμερα κανείς αποφάσεις βάσει δημοσκοπήσεων, είναι σαν να περιφρονεί τον ελληνικό λαό. Να ψηφίσει ο λαός, να μας δώσει μια ισχυρή λαϊκή εντολή και τότε να δούμε όλα τα σενάρια και πάντα αξιακά και όχι με μια λογική "να μοιράσουμε καρέκλες και με όποιον να είναι", σε καμία των περιπτώσεων».

Ακόμη, ο κ. Ανδρουλάκης υποστήριξε ότι ήταν πάντα παρών στη παράταξη και δεν έφυγε ποτέ, «αλλά στο περιθώριο της εξουσίας. Αυτό αφορά τη γενιά μου συνολικά, αυτό που λέω ανανέωση δεν είναι να έρθουν μόνο νέοι, είναι να αλλάξουμε γενιά, να κοιτάξουμε μπροστά».

 Γερουλάνος: Πηγαίνουμε το μήνυμά μας παντού στην Ελλάδα και αλλάζουμε τα δεδομένα

Ο Παύλος Γερουλάνος, υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, ξεκίνησε σήμερα διήμερη περιοδεία στη Στερεά Ελλάδα και την Εύβοια. Συναντήθηκε με πολίτες, με στελέχη του κόμματος και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, και δήλωσε τα εξής: «Συνεχίζουμε στον δρόμο, εκεί που χτυπάει η καρδιά της ελληνικής κοινωνίας. Στη Θήβα, στην Αλίαρτο, στη Λιβαδειά, στον Ορχομενό, στη Λαμία. Όπως λέω πάντα, διαβάζω τις δημοσκοπήσεις με προσοχή, όπως διαβάζω και τις εκθέσεις των λογιστών στην εταιρεία μου. Αλλά αν το 1994 που την παρέλαβα άκουγα μόνο τους λογιστές θα έπρεπε να την κλείσω. Σήμερα μεγαλουργεί, πηγαίνει τα προϊόντα της σε κάθε γωνιά της Ελλάδας και σε όλον τον κόσμο. Καλά τα νούμερα, λοιπόν, αλλά σε όλα τα πράγματα και ειδικά στην πολιτική διαδικασία πίστευα και πιστεύω περισσότερο στην έμπνευση, στην ανθρώπινη επαφή, στο να πάμε το μήνυμά μας παντού στην Ελλάδα, να πείσουμε ότι είναι και ρεαλιστικό και εφικτό. Σήμερα και αύριο στην Στερεά και την Εύβοια. Και σε λίγες μέρες στην Κρήτη»

Τόσο στη Στερεά Ελλάδα όσο και στην Εύβοια, μεταξύ άλλων ο Παύλος Γερουλάνος έχει συναντήσεις με τοπικά στελέχη και υποστηρικτές της υποψηφιότητάς του, ενώ θα πραγματοποιηθούν δύο κεντρικές ομιλίες.

Σήμερα, Τρίτη 9 Νοεμβρίου βρέθηκε στη Θήβα στην Αλίαρτο, στη Λιβαδειά, στον Ορχομενό και στη Λαμία όπου στις 18:30 θα παρουσιάσει την κεντρική του πολιτική πρόταση σε συγκέντρωση στο καφέ Piazza.

Αύριο, Τετάρτη 10 Νοεμβρίου, θα περιοδεύσει στην Εύβοια ξεκινώντας από την Αιδηψό και κατόπιν στην Ιστιαία, στο Μαντούδι, καταλήγοντας στη Χαλκίδα, όπου στις 19.00 θα πραγματοποιήσει κεντρική ομιλία στο ξενοδοχείο Παλίρροια.

Οι περιοδείες θα συνεχιστούν σε όλη τη χώρα με επόμενο σταθμό την Κρήτη, τη Δυτική Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Χρηστίδης: Είναι η ώρα να εκφραστεί δυναμικά και σθεναρά η νέα γενιά 

«Πιστεύω στην πολιτική που αλλάζει τη ζωή μας προς το καλύτερο. Πιστεύω στους πολίτες που αφήνουν στην άκρη τα δευτερεύοντα και παλεύουν για τον διπλανό τους, βλέποντας τη μεγάλη εικόνα. Αυτό έμαθα δίπλα στη Φώφη Γεννηματά. Και πιστεύω στην ενότητα, την ανανέωση και τη διεύρυνση της παράταξης από κάτω προς τα πάνω, με ειλικρίνεια και σχέδιο» τονίζει ο υποψήφιος για την προεδρία του ΚΙΝ.ΑΛΛ. Παύλος Χρηστίδης, σε συνέντευξή του στο pontiki.gr.

«Η υποψηφιότητά μου στηρίζεται σε όλους εκείνους, τους καθημερινούς ανθρώπους κάθε γενιάς, που έχουν όνειρα και ελπίζουν σε κάτι νέο και διαφορετικό» αναφέρει, σημειώνοντας, μεταξύ άλλων ότι «η πολιτική δεν μπορεί να είναι κάτι αόριστο, δεν μπορεί να έχει ταυτιστεί με τους χείριστους των χαρακτηρισμών και να περιμένουμε να αλλάξει έτσι την κοινωνία».

«Εγώ θέλω να αποκαταστήσω τη φήμη της πολιτικής και να θέσω σε πρώτο πλάνο θέματα ουσίας για όλους μας. Η ανεργία κυρίως στους 18-35 και κυρίως στις γυναίκες, μισθοί πενιχροί, ενοίκια στα ύψη, συντάξεις αναξιοπρεπείς, φορολογούμενοι που πληρώνουν χωρίς αντίκρισμα στην υγεία ή την παιδεία, κακή ποιότητα ζωής, καθόλου ελεύθερος χρόνος, χαμηλές προσδοκίες. Αυτά τα θέματα απασχολούν την κοινωνία και εγώ θέλω να τα επιβάλω στον δημόσιο διάλογο και να προσδιοριστούμε ως η σύγχρονη σοσιαλδημοκρατική παράταξη της χώρας που δίνει λύσεις και έχει ξεκάθαρες θέσεις».

Ο κ. Χρηστίδης ανέφερε ζητήματα, όπως οι έμφυλες ανισότητες, η προστασία της μητρότητας, και η εξασφάλιση των νέων μητέρων, ως προτεραιότητά του, παράλληλα με «τον ηλικιακό ρατσισμό που αντιμετωπίζουν οι νεότεροι αυτή τη στιγμή, η σύγκρουση γενεών που έχει δημιουργηθεί και καλλιεργηθεί μέσα και απ' το κοινωνικοοικονομικό μας σύστημα», προσθέτοντας: «Φυσικά και δεν μπορώ να παραλείψω τον σχεδιασμό διανομής των χρημάτων στο ταμείο ανασυγκρότησης».

«Οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες έχουν εσκεμμένα παραλειφθεί απ' τον σχεδιασμό της κυβέρνησης. Όλα αυτά οφείλουμε να τα αναδείξουμε χωρίς φόβο και πάθος, ώστε να μάθει ο κόσμος το πώς και γιατί γίνονται, και ποιο το δικό μας σχέδιο-απάντηση» αναφέρει επίσης ο Π. Χρηστίδης.

Ως προς την επαναφορά του ονόματος ΠΑΣΟΚ και των συμβόλων του, είπε: «Νιώθω τη συναισθηματική και συμβολική αξία του, αλλά αμέσως μετά τις εκλογές θα ακολουθήσει συνέδριο κι εκεί δημοκρατικά κι ανοιχτά θα τεθούν όλα αυτά στους συνέδρους του κινήματός μας. Θέλω να γίνουμε Κίνημα ξανά, γιατί έχουμε χάσει το "Κ" του ΠΑΣΟΚ».

Υπογραμμίζει ότι «είναι η ώρα να εκφραστεί δυναμικά και σθεναρά η νέα γενιά», ενώ απαντώντας στην ερώτηση τι είναι «προοδευτική διακυβέρνηση» είπε: «Προοδευτική διακυβέρνηση σημαίνει το Κίνημα μας πρωταγωνιστής ξανά. Αυτός είναι ο δρόμος των ρήξεων με τη συντήρηση, τον πελατειασμό, τις αδικίες».

Τόνισε ακόμα, ότι «η αυτονομία είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τα επόμενα βήματα».

Τέλος, ερωτηθείς «τι κρατά από την Φώφη Γεννηματά» της οποίας ήταν στενός συνεργάτης, απάντησε, μεταξύ άλλων, ότι «ήταν η ανθρώπινη πλευρά της πολιτικής και αυτή είναι η διαρκής πολιτική της παρακαταθήκη. Η πίστη στο “εμείς” και όχι στο εγώ, στη μεγάλη εικόνα και όχι στην ίντριγκα. Ήταν ο τρόπος που μας έμαθε να κοιτάμε τα πράγματα. Κατάφερε, σε έναν χώρο στον οποίο ελάχιστοι είχαν δώσει προοπτική, να την ξαναστήσει μαζί με δύναμη και ενότητα, ανανέωση και δυναμική. Σε αυτόν τον δρόμο που άνοιξε, περπατάμε όλοι».

Κάλεσμα συμμετοχής από τον Γ. Παπανδρέου 

Ομιλία στο Ηράκλειο πραγματοποίησε απόψε ο Γιώργος Παπανδρέου, πριν από την έναρξη της οποίας τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της Φώφης Γεννηματά. 

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στην πανδημία, που ανέδειξε - όπως είπε - τη σημασία του ΕΣΥ, με την κυβέρνηση ωστόσο όπως συμπλήρωσε «να μην φαίνεται διατεθειμένη να δημιουργήσει το νέο δημόσιο σύστημα υγείας», κάτι που το Κίνημα Αλλαγής «έχει και προτάσεις και έχει την εμπειρία να το κάνει».

«Στην προσπάθεια εμβολιασμού είμαστε δυστυχώς κάτω από τον μέσο ευρωπαϊκό όρο. Σε περισσότερους από 10 νομούς της περιφέρειας οι εμβολιασμένοι είναι κάτω από 50%, κάτι που αναδεικνύει τις υγειονομικές ανισότητες. Και στην πληρότητα σε κρεβάτια ΜΕΘ έχουμε φτάσει στο 89%, κάτι που σημαίνει ότι ήδη υπάρχουν συμπατριώτες μας που δεν λαμβάνουν ισότιμες παροχές υγείας.

Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι το ζητούμενο δεν είναι να αποδείξουμε με κυνισμό ότι η κυβέρνηση έχει αποτύχει. Διότι η αποτυχία της κυβέρνησης είναι αποτυχία της χώρας και το κόστος μετριέται σε ανθρώπινες ζωές» σημείωσε ο κ. Παπανδρέου.

Ο υποψήφιος για την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής επισήμανε ότι η παράταξη είχε προτάσεις και «την πλέον τεκμηριωμένη αντιπολίτευση στα ζητήματα της πανδημίας» εξηγώντας ότι θα συνεχίσουν σε αυτήν την κατεύθυνση και θα βοηθήσουν σε ό,τι χρειαστεί, για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, προσθέτοντας ότι «όλα τα άλλα θα τα πούμε στην ώρα τους».

Ο κ. Παπανδρέου αναφερόμενος στις εσωκομματικες εκλογές είπε ότι πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια «για τη μεγάλη και ισχυρή Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη» συμπληρώνοντας ότι δημιουργείται ένα ισχυρό ρεύμα, συμμετοχικό, δημοκρατικό και προοδευτικό.

«Με την Παράταξή μας, ισχυρή, καταλύτη ανατροπής της σημερινής παραλυτικής ισορροπίας. Μια Παράταξη με πλειοψηφική κυβερνητική πρόταση, απελευθερωτική για τις υγιείς παραγωγικές και δημιουργικές δυνάμεις του τόπου, και με τον λαό στο προσκήνιο« είπε.

Ο κ. Παπανδρέου ολοκληρώνοντας την ομιλία του έκανε κάλεσμα συμμετοχής. «Να μιλήσουμε για τους αγώνες που έχουμε δώσει και κερδίσει, αλλά και για τα οράματα μας που είναι δυνατά και το κυριότερο, αναγκαία για τη χώρα. Να καλέσουμε όλους όσους έχουν την έγνοια για το αύριο αυτού του τόπου, να προσέλθουν στην εκλογική διαδικασία. Να την κάνουμε γιορτή συμμετοχής, γιορτή Δημοκρατίας» κατέληξε ο κ. Παπανδρέου.

Λοβέρδος: Αν εκλεγώ δεν θα χαρίσουμε την Ελλάδα στη Ν.Δ. και το ΠΑΣΟΚ στον ΣΥΡΙΖΑ

«Αν εκλεγώ πρόεδρος, εμείς, όλοι μαζί ως συλλογικότητα, δεν θα χαρίσουμε την Ελλάδα στη Νέα Δημοκρατία και δεν θα χαρίσουμε το ΠΑΣΟΚ στο ΣΥΡΙΖΑ» τόνισε μεταξύ άλλων ο Ανδρέας Λοβέρδος, κατά τη διάρκεια συνέντευξης που παραχώρησε απόψε στην Πάτρα, στο πλαίσιο περιοδείας του στην Αχαΐα.

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου σχετικά με τα ευρήματα δημοσκόπησης που δημοσιεύθηκε σήμερα, επισήμανε ότι «εγώ συνεχίζω με δύναμη, ενότητα και σεμνότητα και το τελευταίο πράγμα που θα μπορούσα να κάνω, είναι να επιλέγω ανθυποψηφίους για το δεύτερο γύρο». Μάλιστα, όπως πρόσθεσε, «αυτό θα ήταν αλαζονικό, θα ήταν ξένο από τη δική μου πολιτική πορεία, από το ήθος μου και από τα πιστεύω μου».

Παράλληλα, υπογράμμισε ότι «αυτό που θέλω να προτείνω, είναι να είμαστε όλοι οι πολιτικοί αυστηρά πολιτικοί και να αποφύγουμε προσωπικές αντεγκλήσεις και κακίες που προκαλούνται από πικρίες και να συνειδητοποιήσουμε ότι το εκλογικό μας σώμα, αλλά και όλοι οι πολίτες, μας θέλουν ενωμένους».

Στη συνέχεια απηύθυνε κάλεσμα πολιτικής συμμετοχής, που όπως είπε, «θα τελειώσει τις μάχες χαρακωμάτων, θα παραμερίσει κάθε προσωπική αντέγκληση και θα υποσχεθεί πολύ μεγάλο ποσοστό στις επερχόμενες βουλευτικές εκλογές».

Τέλος, είπε ότι «η δική μου εικόνα που προκύπτει από τις περιοδείες μου, είναι ότι θα έλθουν ψηφοφόροι από πολλά κόμματα, γι' αυτό και εκτιμώ ότι η συμμετοχή στις 5 Δεκεμβρίου θα είναι μεγαλύτερη από εκείνη του 2017».

Πηγή: efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)