Τετάρτη 10 Νοεμβρίου 2021

Μονοκλωνικά αντισώματα: Στην Ελλάδα τα πρώτα σκευάσματα

Μονοκλωνικά αντισώματα: Στην Ελλάδα τα πρώτα σκευάσματα, πώς χορηγούνται

 
 
Η Ελλάδα παρέλαβε τις πρώτες δόσεις μονοκλωνικών αντισωμάτων για τον κορονοϊό.

Ήρθαν στην Ελλάδα τα πρώτα μονοκλωνικά αντισώματα για τον κορονοϊό, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε το Ινστιτούτο Φαρμακευτικής Έρευνας και Τεχνολογίας.

Συγκεκριμένα, η χώρα παρέλαβε 2.000 δόσεις μονοκλωνικών των εταιρειών Regeneron-Roche.

Μάλιστα, το συγκεκριμένο φάρμακο διατίθεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα από το ΙΦΕΤ, ενώ έχει αποθηκευτεί ασφαλώς σε ειδικά διαμορφωμένες υποδομές του Ινστιτούτου, έως ότου λάβει και τυπικά την απαραίτητη έγκριση για τη διάθεσή του.

Σημειώνεται, πως στόχος της των μονοκλωνικών αντισωμάτων είναι η αποτροπή της επιδείνωσης του κορονοϊού, ενώ η χορήγηση της θεραπείας στους νοσούντες θα πραγματοποιείται βάσει κριτηρίων που αναμένεται να προσδιοριστούν από τους αρμόδιους φορείς.

Χαρακτηριστικά, ο Ιωάννης Σωτηρίου, Διευθύνων Σύμβουλος του ΙΦΕΤ, δήλωσε σχετικά: «Το ΙΦΕΤ έδρασε άμεσα και αποτελεσματικά για να εξασφαλίσει στη χώρα μας τις αναλογούσες δόσεις του φαρμάκου μονοκλωνικών αντισωμάτων. Το Ινστιτούτο, έχει διαχρονικά στο επίκεντρο της λειτουργίας του τον Έλληνα ασθενή και την προάσπιση της δημόσιας υγείας. Αντιλαμβανόμαστε πλήρως τον κοινωνικό ρόλο του Ινστιτούτου και με απόλυτο αίσθημα ευθύνης προχωράμε στο μετασχηματισμό του σε έναν σύγχρονο φορέα παροχής καινοτόμων λύσεων στους τελικούς ωφελούμενους, τους Έλληνες ασθενείς».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)