Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2021

Νέα μέτρα: Νέο ωράριο στα καταστήματα, κυλιόμενο ωράριο στους χώρους εργασίας

Νέα μέτρα: Νέο ωράριο στα καταστήματα, κυλιόμενο ωράριο στους χώρους εργασίας

 
 
Tα νέα μέτρα για μη εμβολιασμένους εξειδικεύτηκαν σήμερα. Επέκταση ωραρίου στο λιανεμπόριο, κυλιόμενο ωράριο σε χώρους εργασίας

Με τους ημερήσιους θανάτους και τα επιβεβαιωμένα κρούσματα να βρίσκονται στα ύψη, η κυβέρνηση βάζει στο στόχαστρο ξανά τους μη εμβολιασμένους και αποδεικνύεται έρμαιο των επιχειρηματικών συμφερόντων σε βάρος της Εθνικού Συστήματος Υγείας. 

Κατά την εξειδίκευση των νέων μέτρων, που ανακοίνωσε χθες ο πρωθυπουργός, ο υπουργός Υγείας υποστήριξε σήμερα ότι αυτά δεν έχουν τιμωρητικό αλλά προστατευτικό χαρακτήρα για τους ανθρώπους που έχουν επιλέξει να μην εμβολιαστούν. 

O ίδιος μίλησε για «τρία στάδια» χώρων σημειώνοντας πως τα παρακάτω ισχύουν για 15 μέρες και ύστερα «θα επανεξεταστούν και θα απλοποιηθούν», ενώ ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος προχώρησε σε διευρκινήσεις. Αναλυτικότερα:

  • Χώροι μόνο για εμβολιασμένους ή για εντός έξι μηνών νοσήσαντες, καθώς δεν επιτρέπεται η φυσική παρουσία μη εμβολιασμένων σε κλειστούς χώρους διασκέδασης σινεμά, θέατρα, μουσεία, συνεδριακά κέντρα, γυμναστήρια, γήπεδα
  • Χώροι προσβάσιμοι σε όλους, εμβολιασμένους και μη εμβολιασμένους με επίδειξη αρνητικό αποτέλεσμα τεστ, με τήρηση αποστάσεων και χρήσης μάσκας για όπου προβλέπεται: δημόσιοι και ιδιωτικοί χώροι εργασίας, ανοιχτοί χώροι εστίασης, καταστήματα λιανεμπόριου, φαρμακεία, κομμωτήρια, κέντρα αισθητικής και συναφείς χώροι, εκκλησίες 
  • Δυνατότητα self τεστ και όχι εργαστηριακός έλεγχος για τους ανήλικους 

Επέκταση ωραρίου στο λιανεμπόριο, κυλιόμενο σε χώρους εργασίας

  • Ελεύθερη πρόσβαση χωρίς διαγνωστικό έλεγχο σε σούπερ μάρκετ και καταστήματα αγοράς τροφίμων, όπως κρεοπωλεία, ιχθυοπωλεία, φούρνοι, ζαχαροπλαστεία και κάβες. Ωστόσο, επιβάλλεται το μέτρο του 1 ατόμου ανά 9 τ.μ.
  • Τα καταστήματα λιανικού εμπορίου στα αστικά κέντρα θα είναι ανοιχτά από τις 10 το πρωί έως τις 9 το βράδυ τις καθημερινές, για να αποφευχθούν οι ουρές, ο συνωστισμός μέσα σε αυτά αλλά και... στα μέσα μαζικής μεταφοράς.
  • Στους χώρους εργασίας θα ακολουθηθεί κυλιόμενο ωράριο από τις 07:00 έως τις 09:30.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)