Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Σάκης Αρναούτογλου: Επιδείνωση του καιρού με βοριάδες και κρύο

Σάκης Αρναούτογλου: Χιονοπτώσεις το Σάββατο και σε Λέσβο, Χίο - Ο καιρός των Χριστουγέννων

 

 

Επιδείνωση του καιρού το επόμενο 24ωρο αλλά όχι σε ολόκληρη την Ελλάδα, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Από το πρωί του Σαββάτου στην Δυτική Ελλάδα θα έχουμε ηλιοφάνεια και τοπικές συννεφιές στα υπόλοιπα δυτικά ηπειρωτικά, ενώ στη Βόρεια Ελλάδα θα επικρατήσουν συννεφιές πρόσκαιρα αυξημένες με κάποιες τοπικές βροχές στη ΝΑ Χαλκιδική.

Στην υπόλοιπη χώρα και από τη Λαμία και νοτιότερα, από τις Σποράδες και την Εύβοια, την Βοιωτία και την Αττική και τη Δυτική Πελοπόννησο το σκηνικό θα είναι χειμωνιάτικο με βροχές στα παραθαλάσσια και χιονοπτώσεις και σε περιοχές κοντά στα 200 μέτρα ειδικά στα βορειότερα τμήματα της Στερεάς να πέσει χιόνι και σε περιοχές με υψόμετρο τα 100 μέτρα. Στο Αιγαίο ο καιρός θα είναι επίσης άστατος.

Χιονοπτωσεις θα έχουμε και στη Λέσβο (300 μέτρα), στη Χίο (400 μέτρα) και στις Βόρειες Κυκλάδες πάνω από τα 700 μέτρα.

Μετά το μεσημέρι και έως το απόγευμα θα συννεφιάσει πρόσκαιρα σε δυτική Μακεδονία και την κεντρική και βόρεια Θεσσαλία, ενώ στις υπόλοιπες ανατολικές περιοχές θα παραμείνει η κατάσταση ως έχει.

Το βράδυ η κατάσταση θα παραμείνει ίδια χωρίς ουσιαστικές αλλαγές.

Στην Αττική ο καιρός θα ξεκινήσει με βροχές και χιονόνερο και χιονοπτώσεις πάνω από τα 300 - 400 μέτρα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 7 βαθμούς.

Στη Θεσσαλονίκη δεν θα έχουμε σύννεφα παρά μόνο στη ΝΑ Χαλκιδική. Η θερμοκρασία από 4 έως 9 βαθμούς.

Όσον αφορά τα Χριστούγεννα η τάση δείχνει ότι την Πέμπτη (23/12) θα μας επισκεφθούν χαμηλά βαρομετρικά από τα δυτικά προς τα ανατολικά και θα μας επισκεφθούν οι νοτιάδες.

Την παραμονή των Χριστουγέννων η δυτική ελλάδα θα έχει βροχές, οι νοτιάδες θα παραμείνουν και θα εκτοπίζει την παγωνιά.

Ανήμερα των Χριστουγέννων σύμφωνα με τα σημερινά στοιχεία θα έχουμε βροχές σε όλη τη δυτική και ΒΔ Ελλάδα με χιόνια στην ήπειρο πάνω από τα 1700 μέτρα.

Αναλυτικά όσα είπε ο Σάκης Αρναούτογλου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)