Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Δ. Κουτσούμπας: Φορτώνεται περισσότερα βάρη στο λαό, κλείνετε το μάτι στους λίγους

 Σφοδρή επίθεση τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην αξιωματική αντιπολίτευση εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας του Κομμουνιστικός Κόμματος κατά την τελευταία ημέρα συζήτησης του κρατικού προϋπολογισμού, τον οποίο χαρακτήρισε βαθιά αντιλαϊκό και ταξικό, στην Ολομέλεια της Βουλής.

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας μίλησε ακόμα μία φορά για κάλπικη αντιπαράθεση και κατηγόρησε τα δύο κόμματα ότι ενδιαφέρονται για το ποια μέθοδος, ποιο «εναλλακτικό σχέδιο» θα αξιοποιηθεί για το στόχο να επιτευχθούν καλύτεροι όροι για κέρδη μονοπωλιακών ομίλων.

Ο γ.γ. του ΚΚΕ έκανε λόγο για ένα προϋπολογισμό που εμφανίζει σημαντική αύξηση δαπανών σε ό,τι σχετίζεται με ανάγκες ομίλων παρατηρούμε και παραμένει καθηλωμένος σε ό,τι σχετίζεται με ανάγκες του λαού, με έμμεσους φόρους που αυξάνονται κατά 2 δισ.

Σε αυτό το σημείο τόνισε πως αυτό το πόσο θα βγει από τις τσέπες των εργαζομένων, καθώς οι άνθρωποι του μόχθου επιβαρύνονται περισσότερο, με αποτέλεσμα στις πλάτες του λαού να φορτώνονται περισσότερα βάρη, ενώ για τις μεγάλες επιχειρηματικές εταιρίες προβλέπεται φιλική συμμετοχή 5% στα φορολογικά έσοδα. «Εργαζόμενοι και λαϊκά στρώματα κουβαλούν στις πλάτες του τα βάρη των μνημονίων ενώ οι λίγοι ευνοούνται» είπε.

Σημείωσε ότι στον προϋπολογισμό αποτυπώνονται οι μειωμένες δαπάνες για υγεία και παιδεία. Δηλαδή, για νοσοκομεία και την ανύπαρκτη πρωτοβάθμια περίθαλψη εν μέσω ενός πιο φονικού κύματος του κορονοϊού και για το σχολείο, το οποίο η κυβέρνηση θέλει ένα χώρο όπου όλα θα πουλιούνται και αγοράζονται.

Σύμφωνα με τον κ. Κουτσούμπα, οι προβλέψεις του προϋπολογισμού δεν ενισχύονται τους πολίτες, τους μικροεπιχειρηματίες που παλεύουν με παλιά και καινούργια χρέη ενώ ψίχουλα στους αγρότες, οι οποίοι ζουν και τις επιπτώσεις της πανδημίας.

Επανέλαβε ότι δεν πάρθηκαν μέτρα για ενίσχυση του συστήματος υγείας με προσλήψεις υγειονομικών και εκπαιδευτικών για να μην στοιβάζονται τα παιδιά στις τάξεις και καταλόγισε στην κυβέρνηση ότι διευρύνει τις κοινωνικές ανισότητες.

«Κλείνετε το μάτι στους λίγους του κεφαλαίου, καλλιεργείται ψεύτικες προσδοκίες στους εργαζόμενους ότι αυτή η ανάκαμψη θα είναι για όλους» υπογράμμισε.

Και κατήγγειλε χρυσές δουλειές στην ιδιωτική υγεία και πράσινες μπίζνες με χρηματοδοτήσεις τριπλασιάζονται και τετραπλασιάζονται, κι αναρωτήθηκε εάν προτεραιότητα είναι η πράσινη αναβάθμιση ενός κτιρίου, την ώρα που πεθαίνει κόσμος.

Έστρεψε τα βέλη του στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας, μεταξύ άλλων, ότι το κυβερνών κόμμα ότι έπιασε το νήμα νήμα ότι το άφησε το προηγούμενο και αναφέρθηκε στον αντεργατικό νόμο Χατζιδάκη, στον νόμο για τζογάρισμα ασφαλιστικού και επανέλαβε την ανάγκη για κατάργηση των αντιμνημονιακών νόμων και μεταμνημονιακών δεσμεύσεων.

«Η σοσιαλδημοκρατία με όλες τις παραλλαγές έχει δοκιμαστεί και υλοποιεί τον πυρήνα αυτής της πολιτικής με λιγότερους κραδασμούς» πρόσθεσε.

Τέλος, υποστήριξε ότι ότι το ΚΚΕ έχει πρόταση - σχέδιο για να ικανοποιηθούν οι σύγχρονες λαϊκές ανάγκες και προέβαλε ως μόνη λύση για τους πολίτες να συμπορευτούν με το κόμμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)