Σάββατο 18 Δεκεμβρίου 2021

Ξανθός: Τέρμα τα ψέματα - Ιδού η αλήθεια για τις ΜΕΘ, με αριθμούς

Ξανθός: Τέρμα τα ψέματα - Ιδού η αλήθεια για τις ΜΕΘ, με αριθμούς

 

Ο τομεάρχης Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Ανδρέας Ξανθός, κατέρριψε το αφήγημα της κυβέρνησης Μητσοτάκη για τις ΜΕΘ, αποκαλύπτοντας τα σχετικά στοιχεία από το βήμα του ελληνικού κοινοβουλίου.

Συγκεκριμένα, ο πρώην υπουργός και βουλευτής του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης επεσήμανε:

«Επαναλαμβάνετε τις ίδιες αλχημείες και κάνετε και κάνετε τις ίδιες ανακρίβειες. Επειδή συστηματικά το αποκρύπτετε αυτό: Ξέρετε πόσες κλίνες παρέδωσε η ΝΔ το 2015; Επειδή ξέρετε και δεν το λέτε, θα το πούμε εμείς: 440 ήταν το 2015. Πραγματικά χαμηλό στην ιστορία της εντατικής στη χώρα.

Παραλάβαμε 440, προσθέσαμε μέσα σε συνθήκες μνημονίου και χωρίς πανδημία 120, κάναμε 500 προσλήψεις προσωπικού (100 γιατρών και 400 νοσηλευτών) τηρώντας τις αναλογίες προσωπικού με βάση τις κλίνες. Κάνετε την τεράστια αλχημεία να προσθέτετε τα 250 κρεβάτια του ιδιωτικού τομέα και των στρατιωτικών νοσοκομείων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ παρέδωσε όντως 560 κλίνες αυξάνοντάς τις κατά 30%. Αλλά τα 250 αυτά κρεβάτια υπήρχαν και τότε άρα ήταν 810 οι κλίνες. Δεν μπορείτε να συγκρίνετε 560 με 1.300. Ή θα είναι 810 αυτές που παρέδωσε ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα είναι 1.050 οι δικές σας. Σταματήστε να κοροϊδεύετε τον κόσμο. Ο κόσμος έχει καταλάβει ότι έχουμε μία συνολικά τραγική αποτυχία με επώδυνο τρόπο. Δεν έχουμε μία έξαρση δύο μηνών.

Είναι αμετροεπές να έρχεται ο πρωθυπουργός και να ισχυρίζεται ότι δεν υπάρχει διαφορά στην ποιότητα της φροντίδας μεταξύ διασωληνωμένων εντός και εκτός ΜΕΘ. Εμείς αναγνωρίζουμε, και εγώ, και ο Παύλος Πολάκης και ο Αλέξης Τσίπρας ότι υπήρχε δυσκολία αλλά δεν βγήκαμε ποτέ να πούμε ότι είναι το ίδιο πράγμα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

(3)